Şimdi Ara

Ryzen 5 3600 Isı Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
621
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba

    Sistemimde kullanmış olduğum amd ryzen 5 3600 işlemci pc yi ilk açtığımda 50° civarı seyrediyor. Daha sonra yük altında değilken birden 10° daha fırlıyor 60 70 civarına çıkıyor ve 10 sn boyunca düşüyor. Bu döngü sürekli oluyor. Kendi stok fanı takılı ve termal macunu düzgün bir şekilde yeni sürüldü ( daha önce de yapıyordu) . Bilgisi olan var mı?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • kasanız nedir kaç fanlı?

    anakart marka ve modeliniz nedir ?

    bence kafaya takılacak ısı değerleri yok stok amd fanı kullanıyor iseniz.

  • Sıcaklıklar yüksek evet ama stok fan ve kötü hava sirkülasyonu ile gayet normal.


    Ayrıca Ryzen işlemciler de peak sorunu (50 den 60-70 e fırlayıp bir anda geri düşmesi) hep vardı.


    200 liraya kule tipi bir soğutucu alarak tüm sorunları çözebilirsin.

  • Core boost yuzunden oluyor o saniyelik degisimler. Biostan kapatirsaniz duzelir.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba,


    Core boost sayesinde sıcaklıklar birden yükselip tekrar aşağı düşer, işlemci çekirdek hızını aniden yükselltiği için yapıyor ve normal. Forumda rehberler var istersen sabit hız sabit voltaj ile sıcaklıkları düşürebilirsin.

  • Anlık sıcramalar mevcut 3000 serisinde.
    Bu konudan rahatsizsanız
    Önünüzde 2 seçenek mevcut.

    Ya voltajı sabitlemek yada soğutucu almak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tavsiyem kasa içi hava sirkülasyonu düzenleyip stok soğutucu yerine kule tipi soğutucu almanız. Soğutucu olarak 200 lira civarı snowman t6 ultra modeline bakabilirsiniz. Fiyatına göre performansı gayet iyidir.

  • Merhaba yanıtlarınız için teşekkürler kullandığım kasa cooler master masterbox mb520 dahili 4 adet fanı var ve içi gayet iyi havalanıyor. Sıçramalar bazı arkadaşların dediği gibi voltajdan ötürü olduğunu düşünmeye başladım. Ben bu durumun önlemini almazsam ne gibi sorunlara yol açar ? Bunun hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim aksi takdirde akışına bırakıcam Ryzen 5 3600 Isı Problemi 

  • ben 4400 de kullanıyorum 300 liralık kule tipi sogutucuyla hiç öyle bişeye rastlamadım

  • Tam i7 4770 den amd 3600 felan alayım bilgisayarı bi değiştireyim diyorum. sonra böyle konular görüyorum. Hevesim kaçıyor.


    Evin içi 26-27 derece bilgisayar 6 saattir açık.


    Ryzen 5 3600 Isı Problemi
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Antor

    Tam i7 4770 den amd 3600 felan alayım bilgisayarı bi değiştireyim diyorum. sonra böyle konular görüyorum. Hevesim kaçıyor.


    Evin içi 26-27 derece bilgisayar 6 saattir açık.


    4790k dan 3600 geçtim anlatılan hiçbir ısı sorununu yaşamadım. Boşta 29 35 arası oyunlarda maksimum 61 derece gördüm otomatik ayarlarda hiçbir voltaj sabitleme yapmadan. 3600 kendi soğutucusu yeterli gelmiyor kesinlikle kule tipi soğutucu alırsanız ve kasa içi hava sirkülasyonunuz iyiyse hiçbir sorun yaşamazsınız. Kendi kullandığım kasanın önü full mesh yapıda hava akışı gayet iyi oluyor. Üsteki arkadaşın kasası maalesef ön kısmı akrilik (masterbox mb520) olduğu için yan taraflardan iyi hava alamadığı için sorun yaşıyor. Tavsiyem 3600 alacaksanız eğer kule tipi bir soğutucu alın f/p oranı yüksek snowman t6 ultra işinizi görür.



    @Seafightes Hocam sizin kasanızın maalesef önü akrilik olduğu için hava sirkülasyonu tam iyi değil yan taraflarda açıklık olmasına karşın hava tam anlamı ile düzgün bir akış sağlayamıyor. Tavsiyem kasanın ön kısmını çıkarıp o şekilde deneyin. Aynı kasayı kullanan bir çok kişi sıcaklık sorununu bu şekilde azaltmışlar. Bu sebeple mb511 mesh versiyonu çıkardı coolermaster. 3600 stok soğutucusunu da değiştirmenizde yarar var.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Gardiyan- -- 29 Mart 2021; 22:46:24 >




  • Ben şu video ile sorunu cozmustum. Size de faydasi olacaktir.

    https://www.youtube.com/watch?v=6eL5nL-3CE4&feature=youtu.be

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antor kullanıcısına yanıt
    Ben bu tür sorunlarla uğraşmak istemediğimden 2700 aldım

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stok kullan, prime95 gibi programlardan uzak dur. Bahsettiğin sıcaklıklar diğer işlemcilere göre yüksek olsa da operasyonel değerlerdir. Alternatif olarak negatif offset voltaj ya da 1.2v gibi vcore değerleri kullanabilir ve ya kule tipi soputucu alabilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3600 için olağan bir durum bu. Bende de aynı sorun vardı. Snowman T6 kule tipi soğutucu bu durumu biraz absorbe ediyor. Öneririm f/p ürünü diğer arkadaşlarda yazmış zaten. Voltajı ve işlemci hızını sabitle. Cool&Queit gibi bir seçenek daha var. Onu da kapat. Sorunun hallolur.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.