Şimdi Ara

RTX Video - Süper Çözünürlük Etkinleştirme (etkinleşmeyenler için)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
1
Favori
77
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bildiğiniz gibi nvidia nın rtx ekran kartları için Microsoft edge ve google chrome gibi chronium tabanlı tarayıcılarda ve sanırım bazı video oynatma programlarında, videoların çözünürlüğünü ai corelarına yani gpu daki tensor core lara çözdürerek daha yüksek çözünürlüklerdeki gibi (2k ve 4k) kalite yükseltimi sağlayan bir özellik eklemişti. ne var ki bugün benim de başıma geldiği gibi, nvidia denetim masasını denetlediğimde aslında bu özelliğin etkin olmadığı uyarısını gördüm ve bunu etkinleştirmek biraz uğraştırdı beni. İnterneti araştırdığımda dh forum da dahil olmak üzere yerli yabancı pek çok yerde aynı sorundan müzdarip pek çok insan görünce çözümünü buraya iliştireyim dedim.


    Sizlerde bunu adam akıllı aktif edemediyseniz bu yolla büyük ihtimal aktif edeceksiniz. Çözünürlüğünüzün Full HD (1080p) olması veya olmaması bir etken değil. Evet daha düşük çözünürlüklerde de aktif hale geliyor ama eğer youtube da videonuzu 1080p de izliyor ve aktif hale gelmiyorsa aslında maalesef daha doğrusu gerçekte aktif olarak gpu desteği çalışmıyor demektir. (aslında sizler tarayıcıların bi nevi yazılımsal desteğini kullanıyorsunuz gibi birşey, tam da değil ama?)


    Aslında ilginç bir şekilde microsoft edge de ayar yapınca direk google chrome da da aktif olarak 1080p tam ekranda nihayet olması gerektiği gibi rtx süper çözünürlük etkin hale geldi, hem de kalite seçeneği 1. kademede. Zaten böyle de olması gerekiyor. Siz videonuzu 1080p tam ekran yaparsanız gpu videonuzu bu sefer 2k civarına çıkarıyor. Kademe ne kadar yükselirse (en son kademe 4k ya tekabül ediyor sanırım) o kadar gpu kaynağı kullanıyor o kadar.


    Yani ben bu özelliği çalıştırabilmek için videomu 720 p yapmak zorunda değilim, ya da kalite ayarını 2 ve üzerine çıkarmak zorunda da değilim. (Ama mecburen tam ekran yapacaksınız!)


    Ben şu şekilde çözdüm. Microsoft edge ayarlar kısmına gelin, orada sol sütünda olması gerekir -sistem ve performans seçeneği var, onu tıklayıp alt seçeneklere bakın. microsoft edge video geliştirme adlı bir tık mevcut, öncelikle onu aktif hale getirmeniz gerekiyor. aktif hale getirdikten sonra, aynı seçeneğin hemen altında tercih edilen video iyileştirmesi seçeneği var, buradan da grafik sürücüsü iyileştirmesi yapmanız gerekiyor.


    Ben bu şekilde yapınca, ilginçtir hem de edge de hem de chrome da nihayet rtx süper çözünürlük seçeneği 1080p (Full HD tam ekran) çözünürlükte etkin hale geldi.


    Eğer benim gibi bu fhd çözünürlükte bir türlü etkin hale getiremeyen varsa denemesini tavsiye ederim. Büyük bir ihtimal çalışacaktır.








  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.