Şimdi Ara

RTX 4090 için işlemci önerisi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
892
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar rtx 4090 sahibiyim halihazırda kullandığım işlemci İ7 11700K, genellikle 4.8GHZ de 4K çözünürlükte kullanıyorum ama darboğaz yaşıyorum, 7800x3D işlemciler çıkıyor ama kararsızım intel 14. nesili bekleme konusunda sonuçta yeni anakart da almak gerekecek çok masraf olacak DDR5 ram vs derken, sizce nasıl hareket etmeliyim önerileriniz için şimdiden çok teşekkürler.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >



  • Anuminas1994 A kullanıcısına yanıt
    O kadar para verip o sistemi dizen adam düşünür mü bilmem ama daha az enerji harcadığı için ben x3d modellerini seçerdim. 😅

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 7800x3d alıp geç, boşuna intel ile zaman kaybetme

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • işlemciye ve ramlere overclock yapıp kullanın derim. 4k çözünürlükte darboğaz olsada kaybın yeni nesil işlemcilerin şu anki şişik fiyatlarına değmeyeceğini düşünüyorum.

  • Kendi fikrimce, eldeki işlemci 11700k da olsa 4 k da aşırı bir darboğaz oyunları oynatamayacak kadar sorun olacağını sanmıyorum. Full hd falan olsa idi o zaman başka idi.


    Tabiki tercihe göre değişim isteniyorsa tam verimlilik için. Am5 e de geçseniz intel in ilerdeki çıkaracağı sokete de geçilse köklü bir değişim olacak. Ddr 5 anakart ve ddr5 ramler gibi.


    Şu an da ya am5 e geçeceksiniz 7800x3d veya başka bir işlemciye ya intel z790 ddr 5 li bir sistem. En son ihtimalde intel in ilerde çıkacağı 14. nesil. Gerçi ona daha var.


    Şu an isteniyorsa am5 soket olabilir önü daha açık 13. nesile göre. Ama 13. nesilde de tabi güzel işlemciler var. Veya 11700k ile devam edip 14. nesil intel beklenebilir.


    Tabi intel de yeni işlemciler çıksa da o zamanki piyasa şartları ve koşullardan çıkan işlemci ve anakartların fiyatlarının ne olacağı bilinmez , ama şimdiki fiyatlardan aşağı olmayacağı kesin.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.