Şimdi Ara

RS232 ile Bilgisayarı Kapatmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.399
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • sevgili arkadaşlar portlar ve program kodları ile ilgili bilgim yok ama aklımdaki proje şöyle;

    elimde bir adet RF kumanda devresi var, kumandanıın tuşuna basınca ucundaki röleyi kontaklıyor. ben bu roleyi RS232 portunda hangi ayaklara bağlamalıyımki ve yazıcağım program ile (vb kodlarını verirseniz sevinirim) kumandanın tuşuna basınca röle bu ayakları kontakliyip programda hiç bir sorgu suhal sormadan windowsu kapatacak umarım anlatabilmişimdir şimdiden teşekkürler.

    BU proje ile yakınlarını yada cocuklarını bilgisayar başından kaldıramayan ebeveynlerimizin işine yaricak die düşünüyorum çünki kumandanın tuşuna bastıkca bilgisayar kapanıcak. özellikle gece geç saatlere kadar bilgisayar başında oturan cocukları belki yıldırabiliriz tabi bu sistemi bi kademe ilerletip yine kumandadan aktif ol komutu gelene dek bilgisayarın kapalı kalmasını sağlamak ki buda beni aşar heralde direk bordun on/off swtichine (bordun üstündeki jumperler) böyle bir devre sistemi yapmak gerekir diye düşünüorum ve siz elektronik ile uğraşanların yardımlarını bekliyorum teşekkürler...







  • Bu devreni RS232 portuna değil de bilgisayarın önündeki güç düğmesine taksan, istediğini daha kolay yoldan elde etmiş olursun diye düşünüyorum.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Hazar

    Bu devreni RS232 portuna değil de bilgisayarın önündeki güç düğmesine taksan, istediğini daha kolay yoldan elde etmiş olursun diye düşünüyorum.



    EVET HAZAR HAKLI POWER TUSUNA ROLENIN UCUNU BAGLA VE GUC SECENEKLERINDEN POWER BASILINCA PC KAPAT SEKLINDE AYARLA COK DAHA KOLAY

    BEN BUNU OTO ALARMI ILE YAPTIM ALARM DEVRESI UZERINDE BAGAJ ACMA UCLARINA PC POWERI UCUNU BAGLADIM KUMANDA UZERINDE ILGILI TUSA BASINCA PC ACILIP KAPANIYOR..




  • Elindeki uzaktan kumandin role cikislarini direkt RS232 baglayamazsin baglasan bile bir anlam ifade etmez... Bence Araya Herhangi bir serial data yollayacak bir devre kullanmadan direkt LPT portuna bagla..

    Rolenin bir ucuna 5 V verir ve sonra diger ucuna Paralel portun Control pinlerden birine baglarsan (14 olabilir). Uzaktan kumandadan sinyal yolladiginda Paralel portun Control portunu etkilemis olursun. Artik hangi dili kullanarak program yazarsin bilmiyorum ama 37A Portunu okudugunda kumandanin sinyalini algilayabilir ve Windowsa Bilgisayari kapattirabilirsin...

    Paralel port kontrolu kolay bir porttur birazcik kurcalarsan yapabilirsin....
  • bende blueice a katiliyorum seri portttan yapamazsin o işi paralel porrtan yaparsin ancak ama çocuk pararlel portu çikartirsa kapan maz bigisayar onu oraya japonlamak lazim :D ama o zaman da önüne bişi koyar görmesin diye :D
    bilgisayari kapatmak için de rundll falan gibi windowsaun bi programi var di galiba windows klosorunun içinde onu shell komutuyla ÇAGİRTİCAKSİN visual basic ten ... ama bu dedigim windows 98 teydi şimdi windows xp için olanini bulman lazim...
  • Yapamak istediginizi Hazar ın dedigi ile yaparsanız hiç zorlanmaz ve kesin çözüm üretmiş olursunuz.Diğer tülrü iş biraz zahmetli olacaktır.
  • Neden RS232'den yapılamıyormuş?.
    Power tuşuna bağlamak daha pratik bir çözüm tabi ama istenirse
    harici bir eleman kullanmadan da seri porttan yapılabilir.
  • Bilgisayarı kapatmak için ihtiyacın olacak birkaç çeşit kod

    Shell("rundll.exe user.exe,exitwindows")


    diğeri

    Declare Function ExitWindows Lib "user" (ByVal kod As Long, ByVal _  
    rezerve As Integer) As Integer
    Deger = ExitWindows(0,0) ' Bilgisayarı kapatmak için
    Deger = ExitWindows(&H42,0) ' Bilgisayarı yeniden başlatmak için
    'Eğer işlem başarısızsa Deger değişkeninin değeri 1 den farklı olur


    Neden RS232 değilde LPT?
    LPT portunu kullanmak RS232 yani com porta göre daha kolaydır. Com portu kullanmak için veriyi seri olarak gönderecek bir devreye ihtiyacın vardır (PIC gibi) ama LPT portu üzerinden iletişim için bunların hiçbirine gerek yoktur. LPT portu paralel iletişim yapan bir porttur.

    LPT Portu
    LPT portununda Data(8 pin-çıkış), Status(5 pin-Giriş), Control(4 pin - Giriş-Çıkış) portları mevcuttur. Sen bilgisayara giriş yapmak istiyorsan Status ve Control, çıkış yapmak istiyorsan Data ve Control portlarını kullanabilirsin. Bilgisayarı kapatmak istiyorsan LPT portunun 15 inci pinini (S3) kullanabilirsin. Yapman gereken bu pini şasilemek (25-24-23-....-18 pinleri) ve bilgisayar programıyla LPT portunu izlemek. VB ile LPT yi kullanman için inpout32.dll yi indirmen gerekli. Program LPT portunu izleyecek ve bir değişiklikte yukarıda verdiğim kodları çalıştırarak bilgisayarı kapatacak. Bilgisayarın yeni bir izin olmadan açılmaması içinde bilgisayarı açma tuşuna bir adet röle takman yeterli. Yapacağın devre kapat sinyali geldiğinde LPT ile bilgisayarı kapatacak röleyi harekete geçirerekte yeniden açılmasını engelleyecek. Kapat sinyali kesildiğinde de röleyi serbest bırakacak ve LPT den sinyal göndermeyi durduracak.

    PORT Adresleri
    DATA Portu &h378
    Status Portu &h379
    Control Portu &h37A

    Yapacağın sistemin kalıpları böyle içini doldurmak sana kalıyor kolay gelsin.




  • RS232 den lojik 1 ve 0 bilgisi almak için herhangi bir veriyi seriye çevirip devre ile göndermeye gerek yoktur. akış denetimi pinleri olan RTS, CTS gibi pinler direkt lojik olarak okunup yazılabilir.
  • bence bu kadar kasmaya gerek yok çok daha basit bi ir alıcı yapıp girder yazılımını kullanabiliriz..
    onun sayesinde sadece pc kapamak değil tüm bilgisayarda istenilen herşeyi herhangi tv kumandasınla kontrol etmek mümkün..
    yine bağlantı rs232..
    ben yaptım denedim çok güzel sonuçlar aldım tavsiye ederim..
    http://www.darkhardware.com/st.php?u=articles/seri_ir_alici
  • çok saol samed2005 , istediğim bilgiyi çok net anlatmışsın, diğer arkadaşlara gelince sizlerin fikirleri içinde teşekkürler ama bu sistemi daha önce direk power ayaklarına bağlı halde kullanıyordum ve rf devresinden acaba sinyal alıcıya ulaştımı ulaşmadımı diye kumandanın tuşuna bir hayli fazla basılı tutmak zorunda kaliodum ve dolayısı ile bordun üstündeki o ayaklardan birsürü kez ayakları kısa devre yaptırıyordu ve şu anda o bord çalışmıyor (kumandanın tuşuna uzun basılmasının sebebi kasanın yeri ve kasa kapalı olunca faraday kafesi görevi görmesi kesinlikle hiçbişekilde kumandadan sinyaller alıcıya ulaşmıyor ve kasanın bir yerinden anten kablosu çıkarmak zorunda kalıyorsun ve yine yeri çok kuytuda kaldığı için heryerdende çekmiyor.)
  • hiç önemli değil yokx herzaman yardımcı olmaya çalışırım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.