Şimdi Ara

>>Rover Kullanıcıları Kulübü<< (89. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.836
Cevap
71
Favori
346.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar. Rover 820 si nasıl bir araçtır? Önerir misiniz? Nelere dikkat etmem gerektiği konusunda yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler...
  • 10 yılı aşkın bie süredir rover 216 cabrio araç sahibiyim. birkaç aracım olmasına rağmen bu aracı elden çıkarmadım.kocaeli de bu araca bakacak kimse bulmakta zorluk çekiyorum ve beceriksizliklerini kabul etmewyen ustaların inadına da bu aracı satmıyorum.
    şu anda da araç elektrik arızası diye söyledikleri bir arızadan dolayı vitese takıp yürümeye başlayınca kesiyor kalıyor.
    bu konu ile ilgili bana önerebileceğiniz bir usta varmıdır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mhrgcr

    10 yılı aşkın bie süredir rover 216 cabrio araç sahibiyim. birkaç aracım olmasına rağmen bu aracı elden çıkarmadım.kocaeli de bu araca bakacak kimse bulmakta zorluk çekiyorum ve beceriksizliklerini kabul etmewyen ustaların inadına da bu aracı satmıyorum.
    şu anda da araç elektrik arızası diye söyledikleri bir arızadan dolayı vitese takıp yürümeye başlayınca kesiyor kalıyor.
    bu konu ile ilgili bana önerebileceğiniz bir usta varmıdır.
    istanbul, kartal oto sanayi, orjinal otomotiv, murat gözalan...

    irtibat numaralarını netten aratırsanız çıkacaktır...
  • Merhaba. Arkadaşlar bende 96 model 416 si hp rover le aranıza katıldım. Arabayı alalı üç ay kadar oldu. arabayla ilgili sorunlarım var ve internette gezerken sizleri buldum. Burdaki herkes bildiği herşeyi samimi bir şekilde bütün ayrıntılarıyla yazmıışlar. özellikle "aya" adlı arkadaşımız hiç üşenmeden bütün teknik detayları yazmış, kendisini ve bildiklerini paylaşan diğer bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum.
    benim sorunum araba bir süre önce düşük devirlerde teklemeye başladı. ya gaza yüklenince yada debriyaja basınca (motoru boşa çıkarınca) düzeliyor, normal hızlarla yani üçüncü vites ve yukarılarında bi sorun yoktu. bi süre sonra çok nadir marş basıyor ama çalışmamaya başladı. ara ara, herzaman değil. bü sürede böyle gitti. yani bunlar bir ay kadar sürdü. en son araba hiç çalışmadı. zorla bujilerle falan uğraşarak çalıştırdık, araba gaza basınca stop ediyor. gaz veya benzin farketmiyor. ikisindede gaz verince stop ediyor. arabayı birinci viteste bulunduğu yerden eve kadar getirdik. araba marşa basıyor ama çalışmıyor. mesela yirmi otuz denemede bir çalışıyor gaz verince stop ediyor. bujileri söktüm çok kötü olmuşlar. bujileri değiştirdim. bastım hemen çalıştı. üç beş dk. sonra gene stop etti. marş basarken tek tek kabloların ucuna tornavida sokarak şaseye yaklaştırıyorum ateşleme yapıyorlar. kabloları değiştirmedim. distribütör kapağını söktüm içini temizledim içindeki dönen kafa direk metal görünmez hale gelmiş onu zımparaladım içini temizledim taktım. farketmedi. motorun triger kayışı değilde distrübütör tarafında en üst bölümden yani kapağın arasından yağ sızmaları var. distrübütör kapağını içi hatta emme monifoldundaki sensör yağın içinde kalmış onu söküp temizledik taktık marşa bastık gene almıyor. bu ara benzin geliyor. onuda benzin filtresinden hemen sonraki rekoru gevşetip daha kontağı açınca bile tanzikli bi benzin püskürttü. ama enjektörelerden benzin gidiyormu bilmiyorum. Şu an en üst kapağı söktüm. onun altındaki ince sacıda söktüm galiba conta yoktu sadece silikon gibi bi malzeme sürülmüş conta konup konmadığını da bilmiyorum. bahsettiğim kenarlarda zaten silikon türü madde kaybolmuş baya bildiğin açıklık vardı. oradan tutup kapağı kaldırdım.
    şimdi sizden öğrenmek istediklerim; ben üsttei ince sacı ve kapağı conta mı bulmam laazım yoksa sıvı conta gibi veya silikon gibi bi malzemeylemi kapatmam laazım. sonra çalışmama sebebi ne olabilir. bi arkadaş yukarda üç sensörden bahsetmişti. biri yağın içinde kalmış temizlediğim sensör. diğer ikisine mi bakmamız laazım. birde krank sensöründen bahseden arkadaşlar var. bizim 416 larda krank sensörü varmıdır. varsa nerededir. onu bi söküp bakmamız mı gerekiyor. Sizlerden yardım bekliyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • mtnblbl M kullanıcısına yanıt
    sorunuma bi cevap verecek yok mu forumda?
  • mtnblbl M kullanıcısına yanıt
    selamlar,

    öncelikle bu çalışmama sorununun nedenini bulmak gerek. mekanik de olabilir, elektronik de...

    mekanik açıdan bakıldığında; acaba silindirler yeterli basıncı yakalıyor mu? yani komprsesyon değerleri nedir? conta yanması, subap keçeleri hasarı veya segman kaçırması gibi bir çok sebepten dolayı eğer silindirler sıkıştırma basıncı kaçırıyorsa çalışmaz, es kaza çalışırsa rölanti tutturamaz, stop eder vs. sanki anlattıklarınız bu belirtileri gösteriyor gibi. basit bir kompresyon testi ile bunu anlamak çok kolay.

    sonrasında elektronik sorunlara bakmak lazım; sensörler doğru değerler üretiyor mu, ateşleme yeterli mi vs. gibi.

    ben nedense bu sorunun elektronik değil mekanik olduğu kanısını taşıyorum. önce tekleme ile başlayıp (1 silindirde kompresyon kaybı) sonra zaman içinde sorunun giderek ağırlaşması (diğer silindirlerde de kayıplar oluşması) gibi belirtiler beni bu düşünceye sevkediyor. ayrıca kapak arasından yağ sızması da silindir kapak contasının hasarlı olduğunu dolayısıyla yağı ve kompresyonları yerinde tutamadığını düşündürtüyor.

    hangi şehirde olduğunuzu yazmamışsınız. ya da ben göremedim. ona göre bir yönlendirme yapmak daha kolay ve mümkün olabilirdi belki...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 31 Ağustos 2019; 14:27:18 >




  • öncelikle cevabın için çok teşekkürler. Kütahyada'yım. forumlarda özellikle sizin yazılarınızdan da anladığım kadarıyla rover leri roverci olmayana göstermemenin daha doğru olduğunu anladım. onun için henüz sanayiye gitmedim. acaba çözebilirmiyim diye.

    inşaallah dediğiniz gibi değildir. bujileri değiştirdim. buji kablosu ve bobini değiştirmeyi düşünüyordum. önce kompresyon testimi yaptıralım. peki kafama takılan bişey daha var. krank sensörü bu işin içinde olabilirmi. motorun etrafına baktım ama göremedim. varsa neresindedir. bide ona baksamda içim rahat etse.

    Biraz uzun oluyor ama.. bu ara dün 30 ağustos tatilinden faydalanarak üst kapağı sökmüştüm. kapağı kapattım göre bildiğim sensör bağlantılarını söküp temizledim tekrar marşa bastım çalıştı. rolantide sorun yok, gaza yavaş yavaş basarsan gene sorun yok ama gaza hızlı basrsan stop ediyor. ayrıca motor ısındığı halde gaza geçmedi manuel gaza geçtim anında stop etti. ama motora girn sıcak su hattında iki tane sensör yada müşür var biri üstte biride tam altta. alttakine bakınca kablonun biri yok bende nerede bu kablonun ucu diye bakarken diğeride koptu. bu soket olmadan çalıştırdım. galiba onun içindi hararet göstergesi hiç oynamadı. belkide gazdada ondan çalışmamıştır.




  • mtnblbl M kullanıcısına yanıt
    krank sensörünün yerini aşağıya ekliyorum. resimdeki 12 numaralı parça (crankshaft position sensor)

    hararet müşürlerine dair ise; sizin aracınızda 2 adet hararet müşürü var. birisi fanın çalışması için su ısısını ölçüyor, diğeri ise hararet göstergesi için. hangisininki yoktu, hangisini kopardınız bilemediğim kesin bir şey söylemem güç. bir de zaten işin içine lpg girince, işçiliği yapılırken ne yapılmış, ne nereye bağlanmış bilmeyince, görmeyince işler iyice karışıyor maalesef.

    rover'ı bilmeyenlerin kurcalamasında elbette fayda var. çünkü bir çok araçta olduğu gibi, bunlarda da elbette genel otomotiv endüstrisi ile ortak yönleri olduğu gibi, markaya özgü bir takım incelikler, püf noktaları da olabiliyor. dolayısıyla genel otomotiv bilgisi ile motor bölümüne dalan birisi, ilerleyen aşamalarda karşısına çıkmasını beklediği sensörleri, parçaları bulamayabiliyor. o nedenle tecrübe bir çok konuda olduğu gibi bu konuda da önemli...

    bir ara ankara'ya gelme şansınız olursa aracı ankara'ya getirip göstermenizi tavsiye ederim...

     >>Rover Kullanıcıları Kulübü<< >>Rover Kullanıcıları Kulübü<<




  • Sevgili aya arkadaşım şuan bi Roverin olmadığı halde (forumlardan anladığım) bizim gibi sorunu olan rovercilere yardımcı olman gerçekten takdire şayan bi durum. bunun için çok teşekkür ederim.
    Şuan araba düzeldi görünüyor. iki gündür biniyoruz bi gariplik yok. inşaallah böyle devam eder. başına gelen olursa belki yardımcı olur diye;
    krank sensörünü bulduk ama sökemedik bi türlü. elimiz yanaşmıyor yeterli aparatımız yok. bizde civata kafasını sıyırmayalım diye bıraktık. bu ara krank sensörünün yeri arka tarafta yani radyatör tarafında - marş motoru tarafında değilde tam arka tarafında ateşleme bobinin yakınında.
    Ateşleme bobini, distribütör kapağı tevzi makarası, kablolar ve buji bunları aldım. bobin hariç hepsini değiştirdim. bobinide sökemedim. bobin kaldı, ama araba düzeldi. tekleme falan yok. ilk marşta alıyor gaza normal geçiyor. gazdada benzindede bi sorun yok iki gündür. Aya arkadaşıma tekrar teşekkür ediyorum...




  • mtnblbl M kullanıcısına yanıt
    bununla geçmiş olsun. uzaktan sadece yazılı anlatımlarla yapılan tahminler yanıltıcı oluyor haliyle. o nedenle, biz ne kadar tahminde bulunsak da, yakından birilerinin görmesi gerektiğini mümkün oldukça eklerim yazılarıma. bu da yanıldığımız bir teşhis tahmini olsun. umarım sorunsuz uzun yıllar hizmetinizde kalır aracınız...
  • aya kullanıcısına yanıt
    Selam bemde range Rover 2006 var ve arabanın kapısını açtım alarm çaldı ve kontak açılmıyor dörtlü yanıyo EKA kodunu nerden bulurum lütfen yardımcı olurmusun @aya@aya

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rangemehmet R kullanıcısına yanıt
    aracınızın kilit sisteminin, rover'larla aynı olup olmadığından emşn değilim. kumandanızın resmini paylaşabilseydiniz daha net bir şey söyleyebilirdik bu konuda. yine de aynı olduğunu varsaysak bile, EKA kodunu dışarıdan bir yerden öğrenme şansınız yok. EKA (emergency key access) kodu, immobilizer içine programlanmış bir koddur ve öğrenmek için ilgili diagnostik cihazı ile beyine bağlanıp, ilgili prosedür izlenerek ilgili yere gidilip orda kodun görülmesi gerekir. yani cihaza bağlanmadan okunabilecek bir kod değildir maalesef EKA kodu.
  • Merhaba arkadaşlar şehir içinde kullanmak için ikinci bir araç almak istiyorum. Az yakması ve masrafsız olsun tabi biraz da bütçeme uygun olsun istiyorum 15-20 bin arası bir bütçem var. İzmir de yaşıyorum. Rover 25 önerdiler . Temizini bulabilir miyim? Veya sizin önereceğiniz bir model olur mu?
    Teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rover büyük şehirlerde özel servisleri var. Bunlardan referanslı olanlardan almanı tavsiye ederim. Ucuz alıp çok masraf açabilir. Rover 200 serisi 216 25 vs hepsi aslında aynı arabalar. Daha çok zamanın otoban faresi. Seri atak şehir içi arabası. K serisi efsane motor ama hatalı soğutma sistemi tasarımı nedeni ile marka kötü şöhretlendi. Ama günümüz arabaları gibi az yakmıyor. Sonuçta 1.6 motor var. İllaki alırsan, soğutma sistemini komple yenilemeni tavsiye ederim. İlk iş Termostat boruları radyatör fan fan müşürleri vs. Hepsimi sıfırlamalısın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 110bin km’de 2000 model rover 25 sahibiyiz. 1.6 motor, düz vites, lpg yok. Ağır kazası yok. Tavanaltı düzeltme boyaları boyalar var. Satmayı düşünüyoruz. Araca 13 bin teklif ettiler. Sahibindende fiyatlar 18-30bin lira arası değişiyor ama güvenemedim.Piyasayı pek bilmediğimden bilenlere danışmak istedim. Nasıl bir fiyat uygun olur?
    Bir de Ankara’da bildiğiniz iyi bir rover servisi var mı? Arabanın sağ aynasını değişmem gerekiyor. Aynaya 230 lira fiyat çektiler. Pahalı geldi. Piyasası bu mudur? Araba konusunda cahilim yardımcı olanlara teşekkürler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkse selam arkadaşlar.


    Rover 75 almayı düşünüyorum. Özetle önerir misiniz nelere dikkat etmem gerekir? Lpg sorun yaratır mı ayrıca yakıt konusunda üzer mi sizce? Şimdiden teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: acmtncy

    Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık 110bin km’de 2000 model rover 25 sahibiyiz. 1.6 motor, düz vites, lpg yok. Ağır kazası yok. Tavanaltı düzeltme boyaları boyalar var. Satmayı düşünüyoruz. Araca 13 bin teklif ettiler. Sahibindende fiyatlar 18-30bin lira arası değişiyor ama güvenemedim.Piyasayı pek bilmediğimden bilenlere danışmak istedim. Nasıl bir fiyat uygun olur?
    Bir de Ankara’da bildiğiniz iyi bir rover servisi var mı? Arabanın sağ aynasını değişmem gerekiyor. Aynaya 230 lira fiyat çektiler. Pahalı geldi. Piyasası bu mudur? Araba konusunda cahilim yardımcı olanlara teşekkürler.
    Ankara da şaşmaz da RMG servis var Recep BEKTAŞ var
  • rover 45 almayı düşünüyorum acaba genel özelliklerin den ve ankarada ki yakıt tüketiminden bahsede bilirmisiniz 1.6 almayı düşünüyorum 16 valf2000 model
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Scharfschütze

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-rover-koleksiyonluk-hasarsiz-boyasiz-degisensiz-ozel-bakimli-760874686/detay/

    @aya üstadım fikirlerini alabilir miyim? fiyatı aşırı gibi geldi bana.
    pahalı değil, eğer içine sakladıkları altını bulursanız...

    "hasarsız, boyasız, değişensiz" olmasına güvenmiş, satma amaçlı olmayan, olta ilan bence. yazdığı gibi "koleksiyonluk" olduğuna göre, bu fiyatla ancak kendisi koleksiyonunda tutabilir. 2001 model, bir araçtan bahsediyoruz, klasik olsa belki meraklısı bulunur da, piyasada istesen yarı fiyatına bulabileceğin bir arabaya o fiyatı verecek varsa, kendi tercihidir.

    kaldı ki, TV ünitesi ve opsiyonu olmayan küçük ekranlı infotainment ünitesine sahip bir 75 benim için gerçek bir 75 değildir... o araç, orta konsolundaki büyük ekran TV'si ile kıymet kazanır benim gözümde... merceksiz halojen farları da cabası...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 19 Aralık 2019; 20:57:33 >




  • 
Sayfa: önceki 8788899091
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.