Şimdi Ara

Rot ayarı yorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
775
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba ,
    Hanımın arabada lastik değiştirirken içten düzensiz aşınma olduğunu fark ettim, sürüştede rahatsız bir sağa çekme olduğu için rot ayarına soktum.
    Tahmin ettiğim gibi abuk subuk hepsi felaket kötü çıktı
    Neyse ayarı yaptırdım, fakat ekrandan tüm açıları tam sıfırlamadığını gözlemledim
    Evet yeşil renk uygun aralıkta olduğunu gösteriyor olabilir ama açılar tam sıfır değildi

    İşlem sonrası Ekran görüntüsüne bakarak Konuyla yorumunuzu rica ediyorum
    Uygun değilse tekrar yaptırıcam

    Teşekkürler

    Rot ayarı yorum

    Rot ayarı yorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi guvenxoca -- 31 Ekim 2022; 17:13:12 >







  • Tüm referans aralıkları ve karşılık gelen değerler birbirine eşitlenmiş...


    her aracın karakteristik yapısına göre Kamber Kaster açısı farklılık gösterir...


    Tekerleğin yere dik olan ekseninden 1-2 derece kadar üstten içe sapma birçok otomobil üreticisi tarafından bilinçli bir şekilde uygulanır.


    Ancak bunu göz ile anlamak oldukça zordur. Özellikle araç yüklü olduğu zaman arkadan anlaşılabilecek bu durumda tekerlekler iyice açılır ve gözle görülebilir bir negatif kamber durumu meydana gelir. Bu uygulamanın en büyük amacı aracın tekerlekleri arasındaki açıklığın artmasıyla viraj kabiliyetini arttırabilmektir.


    Özellikle aracın yüklü olduğu durumlarda arka lastiklerde bir miktar negatif kamber oluşmaz ise virajlarda bu açının pozitife dönmesi ve yol tutuşun azalması ihtimali vardır.


    Diğer taraftan negatif kamberin 1-2 dereceden daha çok olması ve uzun süreler bu şekilde kullanılması lastiklerin iç kısımlarının üzerinde aşırı baskıya ve sürtünmeye yol açar. Normalde tüm tabana yayılması gereken araç ağırlığı sadece lastik tabanlarının iç kısımlarına yayılır. Bu da kısa zamanda lastik tabanlarının iç kısmında aşırı ve dengesiz bir aşınmaya neden olur.


    Rot ayarı yorum




  • infinite kullanıcısına yanıt
    Hocam oldukça detaylı cevabınız için teşekkürler
    Görülen ayarlarda sıkıntı yok diyorsanız içim rahat edecek.
  • toe √

    kaster √

    kamber - Arka kamberi referansla kontrol etmek iyi olur. Bağımsız süspansiyonsa ve hiç değişmediyse müdahale etmeyin bence. Bagajdaki ağırlığa gör ede biraz oynayabilir. Ön kamberin de negatifte kalmasına biraz takıldım.


    Negatif kamber, negatif kasterli Taunus, Audi 100 zamanlarında kaldı. %99, sıfır veya biraz pozitif kamber istenir. Arkadan çekişli bağımsız süspansiyon bir arabada belki normal olabilir. Bu %1 ihtimal için referanslara bakmak gerekir. Referansların da çoğu pozitiften yaklaşarak ayarlamayı, küçük hata payının (35') pozitifte kalmasını tasiye eder. Negatif kamber uzun vadede rulmanları yorabilir, yol tutuşundan biraz alır, zaten şimdiki süspansiyonlar genelde zayıf. Önden çekişliyse aksları yoracaktır.


    .35 küçük bir değer, bence aciliyeti yok, üşenmezseniz gidin, ama bir dahaki sefere pozitiften yaklaşması (eğer üretci özellikle istemediyse, ki %1 ihtimal) daha iyi olabilir.





  • guvenxoca kullanıcısına yanıt
    Cihazda Hunter sanırım, BMW’ler de direksiyon hassasiyeti rot ayarı ile çok değişiyor, ama değerler toleranslar içinde, normal.
  • FthGTI F kullanıcısına yanıt
    Cihaz hunter .
    Fakat listede 2 serisi active tourier çıkmadı , F22 kasa arkadan itişe göre yapıldı, aslında kafama takılan birazda bu , araç önden çekiş fark edermi bilemedim
    Çünkü referanslar buna göredir diye düşündüm…
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guvenxoca

    Cihaz hunter .
    Fakat listede 2 serisi active tourier çıkmadı , F22 kasa arkadan itişe göre yapıldı, aslında kafama takılan birazda bu , araç önden çekiş fark edermi bilemedim
    Çünkü referanslar buna göredir diye düşündüm…
    Hocam o aracla sizin aracin her seyi farklidir. Rot ayari icin yetkili servise gidin, duzeltirler
  • guvenxoca kullanıcısına yanıt
    Hocam platformlar farklı, F22 yerine Mini Countryman 2 Active Tourer ile aynı platform belki onu seçseniz daha iyiydi, ayrıca listede çıkmaması imkansız, bence gözden kaçmıştır.
  • Hocam kaça yaptılar rot ayarını?
  • sahin1001 S kullanıcısına yanıt
    280₺ aldılar ,

    Ben şimdi taktım bu duruma servise götürücem bakalım orada ne yazacaklar
  • guvenxoca kullanıcısına yanıt

    280 tl'de az değilmiş ya onada zam geldi desene en son geçen sene maslakta ustanın selamını söyleyip 100 liraya yaptırmıştım.


    Her yetkili serviste rot cihazı olmayabiliyor gitmeden bir sorun. Onlarda gönderip dışarda yaptırıyor bazen rot ayarını.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: guvenxoca

    280₺ aldılar ,

    Ben şimdi taktım bu duruma servise götürücem bakalım orada ne yazacaklar
    Fiyatlar ne kadar yukselmis

    Bence servisten veya internetten rot ayar degerlerini alip, yaptirdiginiz yere gidip tekrar duzelttirseniz daha iyi olur

    Disarida 280 ise, servis 500 lira ister muhtemelen. Onceki yaptirdiginiz yere 100 lira fark odemeniz yeterli olur. Aslinda yanlis rot ayari degerleri kullanmalari kendi hatalari. Hicbir fark odememeniz gerekiyor
  • sanayide 20 yaşında palio'nun rot ayarını daha düzgün yapamayan adamlar var. 3 defa düzeltmeye çalıştı beceremedi. direksiyonu ortalayamıyor.

  • autindustry A kullanıcısına yanıt
    Bmw diye geçiriyorlar işte
    Fix muhabbet
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.