Şimdi Ara

Riser Ters takmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, hazırda bulunan mining sistemime sıfır Gigabyte Rx 6600 takıcaktım, dalgınlıkla riseri test takmışım. İlk açılışta hiveos sıkıntısız başladı ancak 6600 ü görmedi. Kartın çalışıp çalışmadığını anlamak için diğer ekran kartlarını çıkarttım ancak hiveos çalışmadı görüntü vs gelmiyordu. Riseri ters taktığımı fark ettim ve bundan sonra o anakart hiçbir ekran kartıyla çalışmadı ve ekran kartı da çalışmadı. Merak ettiğim şey şu riseri ters takmam anakart ve ekran kartını beraber kısa devre yaptırmış ve bozmuş olabilir mi? Ekran kartı zaten bozuk gelmişte o mu bozmuştur ankartı? Riseri ters taktığım için kısa devre ile anakartı bozduysam neden ilk seferde ters takmama rağmen bilgisayar açıldı sadece 6600 ü görmedi?


    Kafamda deli sorular 2,3 gündür bununla uğraşıyorum bildiğim herşeyi yaptım ancak bir sonuca ulaşamdım. Başına böyle bir olay gelen veya bilgisi olanlar aydınlatırsa çok sevinirim :)








  • Eyvallah, bize insancigin kim oldugunu gösterdigin icin. Karsindaki ile konusmalarina dikkat et. Ben hakaret etmedim, sen savunma yaparken bile bir sebep ile hakarete basvurdun, bu sebebi ikimizde biliyoruz. Acip kanunlari yahut garanti kapsamini okursan, yahut servisleri arayip sorarsan sana neyin kullanici hatasi olup, neyin olmadigini anlatirlar. Yanlis birsey konusuyorsam, sen disindakiler uyarsin.

    Ben kendi yasadiklarimi biliyorum, amazonun politikasini biliyorum, garanti nedir hangi durumlari kapsar biliyorum. Ben eger karti riser ile mining yapmak icin takarken dalginlikla riseri ters taktim demezsem vede bu kart calismiyor seklinde konusursam veyahut iade süresinde geri iade edersem, kullanici hatasi kismini atlayip, müsteri memnuniyeti esasini kullanarak (ben burda bu duruma suistimal demistim ki) para iadesini alabilirim. Bir, bunun yarin öbür dünyasi var, kisinin kendini ilgilendirir ben hic karismam, iki (beni ve herkesi ilgilendiren kisim) gercekten hakli olanlarda haklarini almakta zorlanacaklari gün gelecek, amazon da olsa, bu tip durumlar artarsa politikasini degistirmek zorunda kalacaktir, ben bundan bahsediyorum.

  • Riser'ı ters taktığınız için Ekran kartı mortingen şıtrayze hocam orda yanlış anlaşılma olmasın bozuk gelmiş değil yani  

  • Çetooooo kullanıcısına yanıt

      tamir edilir mi sizce?

  • Tamir edilemez hocam data line dediğimiz veriyollarına 3.3 volt uyguladınız, çipin içerisinde bulunan transistörleri erittiniz ne yazık ki,kurtarılması mümkün değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L.Croft -- 13 Aralık 2021; 15:12:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • L.Croft kullanıcısına yanıt

    :( teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için

  • Buneyabyll B kullanıcısına yanıt

    Yabancı kaynaklardan bildiğim kadarıyla çok zor. Nerdeyse 0dan toplanıyor kart yenisini almayla eşdeğer geçmiş olsun

  • Çetooooo kullanıcısına yanıt
    Artık yorgun ve kafam dağınıkken bilgisayarla uğraşmamam gerektiğini öğrendim :)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • artık onun organları başka kartlara hayat verebilir vram leri vrm leri soğutucu bloğu, fanı pcb deki diğer komponentleri vs. yazık olmuş geçmiş olsun.

  • Amazon para iadesi yaptı. Bu saatten sonra başka firma ile alışveriş yapmam  

  • Buneyabyll B kullanıcısına yanıt
    Amazon adamdır

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Buneyabyll B kullanıcısına yanıt

    Amazonun riser'i senin ters taktigindan haberi var mi? Bu kullanici hatasidir, garantiye tabi bile degildir. Sen ve senin gibilerin bu suistimalleri yüzünden amazon ilerde bu destegini keserse kimse sasirmasin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Amazonla olan görüşmelerde gerekli bilgiler verildi. Ancak sen ve senin gibi önyargılı insancıklar yüzünden amazon desteğinden daha fazlasını kaybediyoruz.

  • Buneyabyll B kullanıcısına yanıt

    SS koyda görelim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Telefon görüşmelerinin SS ini mi koyayım ?

  • Buneyabyll B kullanıcısına yanıt

    Eyvallah, bize insancigin kim oldugunu gösterdigin icin. Karsindaki ile konusmalarina dikkat et. Ben hakaret etmedim, sen savunma yaparken bile bir sebep ile hakarete basvurdun, bu sebebi ikimizde biliyoruz. Acip kanunlari yahut garanti kapsamini okursan, yahut servisleri arayip sorarsan sana neyin kullanici hatasi olup, neyin olmadigini anlatirlar. Yanlis birsey konusuyorsam, sen disindakiler uyarsin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    İlk mesajında amazonu dolandırmışım gibi mesaj atmasan dediğin şeyler doğru olurdu. Bilgi sahibi olmadığın bir konu hakkında yargısız infaz yapıp sonra gelen tepkiye alınmana şaşırmadım.

  • kunGFu kullanıcısına yanıt
    Sen hasta mısın ya?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sirchade kullanıcısına yanıt

    Sebep nedir, böyle düsünmendeki?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buneyabyll B kullanıcısına yanıt

    Hayırlı olsun   Amazon TR mi? Eğer öyleyse bunların bana garezleri var herkese iyiler benim sorun yaşamadığım gün yok  De Us ıvır zıvırsa zaten sıkıntı yok

  • Çetooooo kullanıcısına yanıt

    Amazon teknik servisi ile garanti yili icerisinde bozulan projektörde, garanti kapsaminda olan bir durum icin bile disardan teknik servisten fiyat aldirdilar, 200eu ya tamir edilebilecegini SS leri ile beraber gösterince ve de yenisi olmadigindan benimde parami iade ettiler. Lakin cok ugrastirdilar 1 haftadan fazla ugrastim. Satici ile yazistirdilar ondan destek almami, kullanici hatasi olup olmadigini ögrenmemi istediler. Satici paranin yarisini veririm kabul edermisin, cünkü kullanmissin 1 yil olmus dedi, bende 2 yil garantiden ve lambanin yani led ine müdehale etmemin mümkün olmadigini hatta vidalarin bile özel oldugundan bahsettigimde, amazon tamamini ödemeyi kabul etti. Bana kullanici hatasi olup olmadigini sordular.


    Ve burda asikar olan bir durum icin, para iadesi cikiyor, tabi ki sans faktörü olabilir lakin bir konu daha vardi burda ters takilan riser ile ilgili, o arkadas sadece bozuldu bu diyerek garantiye bas vurmustu. Bende bunun adalet olmadigini, bu gibi durumlarin cogaldiginda, gercekten hakki olanlarin haklarini almakta zorlanacaklarindan bahsettigimde, sen hasta misin diye soranlar bile oluyor. Yaslarina veriyorum. Onlarda bizim yasadiklarimizi burdan edingimiz tecrübeleri sebep ve sonuc cikarimlarini bizim kadar uzun bir süredir takip etmediklerinden, böyle konusmalarida dogaldir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kunGFu -- 15 Aralık 2021; 14:33:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.