Şimdi Ara

Resimli Ubuntu 7.10 Kurulum Kılavuzu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.085
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ubuntu 7.10'un basitçe kurulumunu resimli olarak anlatan bir kılavuza aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz:
    http://www.kurulumkilavuzu.com/2007/12/30/ubuntu-710-gusty-gibbon-kurulumu

    Umarım işinize yarar.



  • Bu tür anlatımlarda karşılaşılabilecek sorunlar işlenmediğinden genelde sorunla karşılaşıldığında sinir bozucu oluyolar. Ben Ubuntu kurmaya çalıştım ama bir türlü öngörülen şekilde ilerlemedi kurulum. Önemli olan normalde nasıl yapıldığından ziyade problem olduğunda çözümlerinin ne olduğunun anlatılması. Ama yine de paylaşım için sağol.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: maxiyavuz

    Bu tür anlatımlarda karşılaşılabilecek sorunlar işlenmediğinden genelde sorunla karşılaşıldığında sinir bozucu oluyolar. Ben Ubuntu kurmaya çalıştım ama bir türlü öngörülen şekilde ilerlemedi kurulum. Önemli olan normalde nasıl yapıldığından ziyade problem olduğunda çözümlerinin ne olduğunun anlatılması. Ama yine de paylaşım için sağol.

    Bu konuda haklısınız. Çünkü anlatımı yapan kişi sizin bilgisayarınızda yaşadığınız sorunu simüle edemeyebiliyor. Örneğin ben kendi dizüstü bilgisayarımda ATI ekran kartı kullandığım için Pardus 2007 ile sorun yaşamıştım. Ancak bu sorunun çözümünü de şurada yazmıştım:http://yasar.senturk.name.tr/gunluk/?p=92

    Benzer şekilde Ubuntu ile ilgili diğer çözümlerim:
    Ses kartı:http://yasar.senturk.name.tr/gunluk/?p=119
    Bluetooth üzerinden GPRS:http://yasar.senturk.name.tr/gunluk/?p=116
    Codec:http://yasar.senturk.name.tr/gunluk/?p=79
    Debian APT PGP:http://yasar.senturk.name.tr/gunluk/?p=31

    Zaten bu tür şeyler "kullanıcı deneyimi" olarak geçiyor ve ne kadar insan kendi yaşadığı deneyimleri ve çözümleri bir yerlere yazarsa o kadar faydalı olur.

    O siteyi açmaktaki amacım, giriş seviyesindeki kullanıcıların bu işten gözlerini korkutmalarını engellemek ve bu işin basit olarak nasıl yapıldığını sağlamak. Ayrıca ziyaretçiler yorum kısmına kendi yaşadıkları sorunu yazarlarsa çözüm için elimden geldiğince yardımcı olurum.

    Sırada hazırlamayı planladığım kılavuzlar çok daha ilgi işe yarar olacak diye düşünüyorum:
    - Debian ile düşük kapasiteli bilgisayarlar için masaüstü sistemi kurulumu (bu soru burada çok soruluyor ve iyi olacağını düşünüyorum)
    - Ubuntu üzerinde PHP, Apache, MySQL, FTP sunucuları kurulumu (bu da çok soruluyor)

    Sistemin temel kurulumunda bahsettiğiniz gibi hatalar ortaya çıkabiliyor, ancak yukarıdaki kılavuzlarda %90 sorunsuz olacaktır.

    Örneğin, siz Ubuntu kurulumunda nasıl bir sorun yaşadınız?




  • bilgi için teşekkürler dostum...
  • @Challenger, çalışmaların için ellerine sağlık. Ben Ubuntu kurarken var olan disk bölümlerini kurulumda gösteremediğimden kurulumu gerçekleştiremedim. Onun yerine şimdi Pardus kurdum. Ama dediğim gibi bu kurulum klavuzlarının hataları ele almıyor oluşu problem çıkarabiliyor. Ben google'da saatlerce arama yaptım, ama kurulum sırasında oluşan hatalar hakkında biryerlere ulaşamadım, herkes aynı şekilde başarılı ve sorunsuz bir kurulumun nasıl yapılacağını anlatmış. Sorun çıktığında yeni başlayan biri için oldukça zor oluyo. Ayrıca heves kırıcı da olabiliyor.

    Ek: Benim soruna şurda bir bakmıştık ama bir sonuç çıkmamıştı...
    http://forum.donanimhaber.com/m_19504140/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maxiyavuz -- 31 Aralık 2007; 13:44:18 >




  • maxiyavuz, sıkıntını anlayabiliyorum. Google'da konuyla ilgili bir bilgi bulamayışının başlıca nedeni, sorunu yaşayan insanların bunları dokümante etmeyişi.

    Seninkisi muhtemelen sürücü probleminden kaynaklanmış olabilir. Belki anakartının modeliyle ilgili bir arama işe yarayabilirdi. Bilemiyorum. Zaten okuduğum kadarıyla şu anda Pardus kullanıyorsun.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Challenger

    maxiyavuz, sıkıntını anlayabiliyorum. Google'da konuyla ilgili bir bilgi bulamayışının başlıca nedeni, sorunu yaşayan insanların bunları dokümante etmeyişi.

    Seninkisi muhtemelen sürücü probleminden kaynaklanmış olabilir. Belki anakartının modeliyle ilgili bir arama işe yarayabilirdi. Bilemiyorum. Zaten okuduğum kadarıyla şu anda Pardus kullanıyorsun.


    Evet şu an Pardus kullanıyorum.
    Ama google'da bulamamamın nedeni yalnızca sorunu yaşayan insanların bunu yazmamış olması olmayabilir. Mesela ben verdiğim başlıkta sorunun çözümüne ulaşabilmiş olsaydım, o başlık aynı sorunu yaşayanlar için bir kaynak olacaktı. Ama çözüme ulaşamadık. Öte yandan mesela benim yaşadığım sorunun sık karşılaşılmamasının sebebi Windows harici işletim sistemi kullanan insanların az olması olabilir. Çünkü Windows'ta bir sorun yaşadığınızda sizin gibi binlercesi daha oluyor ve sonuca ulaşmak daha kolay hale geliyor bu halde. Ama ilginçtir ki benimle aynı sorunu yaşayan birini bile bulamadım. Bu da sayının azlığından olsa gerek. Neyse, biraz Pardus'la Linux'e hakim olayım, sonra yine yaşadığım sorunun üstüne gidip çözümünü bulmaya çalışcam. Gerçi gelecek dönemki OS dersinden sonra daha rahat halledebilirim herhalde.
    Bu arada ilgin ve cevapların için sağol...




  • maxiyavuz, aslında şöyle diyebiliriz: Linux'u masaüstü olarak kullanan sayısı çok az. Ancak bir sunucu sistemi için sorun yaşamış olsaydın, emin ol soruna çok net cevaplar bulabilirdin (kendimden biliyorum).
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.