Şimdi Ara

Redmi Note 8 Pro

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba elimde Redmi 5 Plus var, 3 senedir kullanıyorum ve dokunmatik ekran çalışmamaya başladı, şarj çok çabuk biter oldu. 3.000 bandında en iyi telefon bu görünüyor fakat ürün yeni bir ürün değil sanırım. Yani herhangi bir handikap olur mu alsam? Güncelleme gelmeme yahut ne bileyim farklı bir sorun yaşar mıyım?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Redmi Note 8 Pro eskidi alınmaz artık. Onun yerine Poco X3 NFC modeline yönelebilirsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence redmiye girme,poco'da yaramaz.Bu markalardan bir halt olmaz.Biraz daha ekleyip m51 alın.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: cem_23

    Redmi Note 8 Pro eskidi alınmaz artık. Onun yerine Poco X3 NFC modeline yönelebilirsin.

    Hocam cevap için sağolun. Poco'nun o modelini incelemiştim ama aşırı büyük geldi videolarda. Batarya 6.000 mah sanırım, bu yüzden aşırı da ağırmış. Sanırım bütçeyi arttıracağız ya da düşük segment ile idare edeceğiz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DJ Ten

    Bence redmiye girme,poco'da yaramaz.Bu markalardan bir halt olmaz.Biraz daha ekleyip m51 alın.

    Cevap için teşekkürler hocam. Samsung mu bu bahsettiğiniz model? Satılıyor o da Hepsiburada'da 3.800 ₺


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rick dangerous kullanıcısına yanıt

    Hocam ilk aşamada önceliklerinizi belirtseniz daha iyi olur. Yüksek bataryaya sahip cihazlar haliyle kalın oluyor. 3000 tl bütçe ile alınabilecek en mantıklı cihaz olduğundan söylemiştim. Siz en fazla kaç gibi meblağlara çıkabilirsiniz ve cihazda en fazla dikkat ettiğiniz detay nedir? Kamera mı batarya mı ekran mı vs.. Ona göre yorum yapabilirim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: rick dangerous

    Cevap için teşekkürler hocam. Samsung mu bu bahsettiğiniz model? Satılıyor o da Hepsiburada'da 3.800 ₺



    Alıntıları Göster

    Aynen.Yani bence poco ve redmi gibi alt marka modellere 3k vereceğinize biraz daha koyup m51 almak daha mantıklı.

  • Hocam çok haklısınız, bilinçsizce konu açmış bulundum. Yani telefonlar güncelleme almıyor ve çakılıyor sanırım. O yüzden genel bir soruydu benimkisi, Note 8 yani. Şöyle söyleyeyim; Kamera hiç önemli değil! Zaten kullandığım telefon berbat bir kameraya sahipti. Pil ise, açıkçası herkes için ne kadar gerekliyse benim için de öyle. Uzun süreler, elektrikten uzak kalmıyorum. Telefonda çok dizi film izlerim, ekran kalitesi benim birinci önceliğim diyebilirim. Bir de dikkat ettim her telefon 6.5" ten başlıyor. O yüzden biraz büyük geliyor. Ekran konusunda Amoled kullanan modeller varmış ama bu fiyatlara yoktur sanırım. Cevap için tekrar teşekkür ediyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rick dangerous -- 26 Nisan 2021; 10:31:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sağolun hocam ama ben pek aktif kullanan, hakkını veren birisi değilim akıllı telefonun. Kamera falan önemsiz, işim olmaz. Zaten kamera olayını abartmışlar, 4-5 tane kamera var baktım da şu anki modellerde. Ram falan 12 ye kadar tırmanmış. AutoCAD, 3d max, Photoshop kullanmayacağız neden bu kadar uçtu donanım, PUBG oynamak için mi? Genel olarak sağlam ve donanımlı bir ürün olduğu için Note 8 önermiş internette pek çok kişi. Ben de o yüzden, direkt kullanıcılar bulunduğu için, foruma sordum. Yani kısaca 3000₺ benim sınırım hocam. Bir bir buçuk senelik telefon almak, donanımsal olarak tıkanma ya da bozulma gibi handikaplara sebep olur mu? Note 8 için değil genel anlamda soruyorum. Çünkü azıcık eskiyen modeller daha uygun fiyata bulunabiliyor. Teşekkürler tekrardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rick dangerous kullanıcısına yanıt

    O ramlerin 12'ye kadar tırmanma sebebi,andoridin ciddi oranda ram kullanmasından kayanklı,bazen 4gb ram bile yeterli olamayabiliyiyor.O yüzden artık 6gb ve üzeri modeller rağbet görüyor.4gb ram'li cihaz artık kalmadı,orta segmentte artık 4gb ram olayı bitti,onlarda minimal 6gb ram ile geliyor.Giriş seviyesi artık bu sisteme adapte olmaya başladı.O 4'lü 5'li kamera modelleri bir halta yaramıyor zaten,sırf göstermelik.Tepe model bir markanın 2-3'lü kamera modülü orta segment markanın 4'lü-5'li kamera modülüne bedel.4-5 kamera koymuş 5'i de birbirinden kötü çekiyor.Zaten bu cihazlar,AutoCAD, 3d max, Photoshop hiçbirini kaldırmaz.Daha tarayıcıda kasıyor telefon.Bakmayın siz m51 önerdiğime aslında m51'de iyi bir cihaz değil ama yinede kabul edilibilir düzeyde bir performans sunabiliyor.Bugün iyi bir cihaz alıyım derseniz 5 bin'i gözden çıkarmanız lazım.Redmi ve poco'ya dönücek olursak dediğim gibi bunlar alt marka oldukları için,bunlara xiaomi gözüyle bakmayın.Yazılım destekleri zaten 0.Arayüzleride çok vasat,samsung'un kullanmış olduğı one uı arayüzü bunlara bin basar.En basitinden bir örnek veriyim babama uygun fiyatlı bir cihaz arıyodum redmi note 8 aldım gündelik işlerini görsün diye.Adam ya 4 ay kullandı ya kullanamdı cihazı,satmak durumunda kaldık.Doğru düzgün arama bile yapamıyor,karşı tarafla konuşuyosun telefon aramıyı sonlandırıyor.Karşı tarafa ses gitmeme sorunları.Wifi'ye doğru düzgün bağlanmaz,cihaz daha yan odadan sinyal alamıyor.Tararıyıcıda kasıyor vs vs.Eğer illa alıcam diyosanız poco'yu tercih edin,redmilere bulaşmayın.





  • Eyvallah hocam, çok bilgilendirici oldu yazdıklarınız. Dert valla uygun fiyatlı telefon almak (:

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rick dangerous kullanıcısına yanıt

    Evet hocam malesef. Telefonlarda artık müthiş bir PUBG çılgınlığı var ve daha yüksek donanımlı cihazlar rövanşta. Sadece PUBG değil yüksek fps oyunları mobil piyasaya girdiğinden beri 12- 16 hatta en son duyduğum kadarıyla yeni çıkan bir oyuncu telefonunda 18 GB RAM kullanılmış. Bu işin sonu yok galiba. Oyun işleriyle ilgilenmediğim için bu konuda pek yorum yapamayacağım ama kişisel fikrim oyun oynansa dahi 8 GB RAM artık günümüzdeki cihazlar için fazlasıyla yeterli olduğunu düşünüyorum.


    Malum bildiğiniz üzere vergidir, dolardır gibi etkenler sürekli her türlü kategoride ürün fiyatını artıyor. Maalesef 3 bin tl ye artık pek elle tutulur iyi diyebileceğimiz cihazlar alamıyoruz. Redmi Note 8 serisini pek önermiyorum. Hem güncel değil hem de işlemci tarafında sıkıntı yaşaması muhtemel özellikle redmi note 8 pro. Her zaman güncel olandan yana olmak daha doğru olur.


    Poco X3 NFC modeli de ahım şahım çok iyi değil. Ama bu fiyatlara en mantıklı tercihiniz bu olacağı yönündedir. Xiaomi tarafında yazılım ile ilgili sorunlar olduğu sürekli yazılıp çiziliyor. Yazılım tarafını kullanmadığım için bilemiyorum ama donanımdır, kameradır vs onlar 3000 tl gibi bir rakama karşılık gayet iyidir. Eğer yazılım tarafında, güncelleme tarafında bir sorun yaşamak istemiyorsanız Samsung tarafına yönelmeniz daha doğru olur. Orada da 4 bine bütçeyi kaydırabilirseniz Galaxy A52 tavsiye ederim. Yok 3k dan 1 kuruş yukarı veremem derseniz, çok sıkmaya gerek yok Poco X3 alın geçin. Aceleniz yoksa hatta Poco X3 Pro çıkacak onu da bekleyebilirsiniz.





  • Detaylı cevap için tekrar teşekkürler hocam. Xiaomi çok satıyor evet ama dediğiniz gibi sıkıntıları yok değil. Bir iki ay daha idare edip, hem piyasayı daha iyi araştırayım hem de dediğiniz modeli bir göreyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.