Şimdi Ara

Realtek ALC1150 mi? Asus DSX mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar anakartım Realtek ALC1150 ses kartı içerikli. Asus DSX almayı düşünüyorum. Sizce arada kalite bakımından bir fark olur mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 30 Mayıs 2015; 21:07:23 >



  • Merhaba sorunuza ASUS xonar d2/pm ile test yapan biri olarak cevaplamak istiyorum umarım kafanızdaki birtakım soru işaretlerini biraz olsun aydınlatmaya yeter. İmzamdaki sistemde Realtek ALC1150 driverini kurdum ve asus xonar d2/pm ile testi gerçekleştirdiğimde özellikle müzik için konuşmak istiyorum asus xonar d2/pm bariz bir şekilde kendini belli ediyor. Birkaç farklı müzik türlerinde deneme yaptığımda genel anlamda alt frekanslarda asus çok daha başarılı bass ve tiz dengesi daha naturel ve daha dengeli. Oyun olarak sniper elite 3 ve Medal of honor warfighter ile deneme yaptığımda ise özellikle arka plandaki ayrıntı daha ön plana çıkıyor çevre effeckt sesleri daha net geldi bana başkada gözle görülür pek bir fark göremedim oyunlarda. Filmlerde denemedim açıkçası çok film izleyen bir yapım yok. Eğer daha çok kullanım amacınız müzik ise tabiiki bu kullanmış olduğunuz ses sisteminizde bağlı olarak asus xonar bir adım daha ileride olacağını düşünmekteyim.




  • deeply_ kullanıcısına yanıt
    ALC1150 Realtek'in yeni yongalarından. Bu yonga 192KHz/24bit örnekleme hızına sahip. Eski Realtek yongalarda örnekleme hızı daha düşüktü (96KHz). Harici ses kartlarında çıkışlar için (mesela kulaklık çıkışı) amfi devreleri ve ek kontrolcüler kullanıyorlar bu yüzden kaliteli harici kartlardan iyi sonuç alınması neredeyse garanti. Eğer anakartınız özel ses çözümü barındırmıyorsa üzerinde Realtek ses çipinin olduğu bölüme bakarsanız neredeyse bölgenin boş olduğunu görürsünüz. Özel ses çözümü içeren anakartlarda ses için ayrılan bölümde kontrolcüleri ve kapasitörleri görebilirsiniz. Asus DSX de kullanılan ASUS AV66 ses işlemcisi, Xonar serisinin en yüksek ses işlemcisi olmasa da 192KHz yüksek örnekleme hızına sahip. Xonar'ın DGX ve DG gibi alt kategorilerinde CMI (C-Media CMI8786) ses işlemcileri kullanılıyor ve bunlar max. 96KHz örnekleme hızını sahip. Sonuç olarak daha kaliteli ses işlemcisi içeren harici kartlarla daha iyi sonuçlar alınması doğal. Özellikle ne kadar kaliteli bir hoparlör/ses sisteminiz varsa o oranda iyi bir harici ses kartına da ihtiyaç duyabilirsiniz.




  • Yabancı forumlarda alc 1150nin xonar DGX ayarında bir çip olduğunu okumuştum ama bana sorarsan ses kartı değiştirmeden ses kartına verceğin paranın tam 2 katını müzik dinleyeceğin headphone'a yatır malısın ki optimum bir ses performansı alabilesin. 2 çip arasında oyunlarda hissedilir bir fark var ise bu yazılımsaldır sende alc 1150 için gerekli 3rd party yazılımları indirerek bu ses efektlerini daha belirgin hale getirebilirsin aksi halde 50TLlik bir kulaklık ile 2 ses kartını gözün kapalı dinletsem aradaki farkı anlayamazsın.

    Speaker kullanıyorsan hiç boşuna bulaşma derim eğer kullandığın speaker bir hi-fi sistem değilse.
  • Arkadaşlar başta üçünüzede cevaplarınızdan dolayı teşekkür ederim. Tamamen kendi kişisel düşüncem olmakla beraber umarım ki şu anda yazacağım mesaj bir çok donanımhaber okuyucusu tarafından bir pusula olarak kabul edilir. 3 günden bu yana Asus Xonar DSX ses kartı kullanıyorum ki dolaylı yoldan anlatmayacağım bunu ALC1150 ile (müzik konusunda konuşuyorum) kıyas bile edemem belki bu söylediğim bazı arkadaşlara mübalağalı gelmiş olabilir ama aynen bu şekilde arada uçurum farkı var. DSX'in müzikte verdiği kalite hissi, canlılığı, doğallığı ve bunun gibi bir çok olumlu özelliği insanı odyofil hazzı yaşatacak kadar tatminkarcasına, ki oyuncu kartı olarak geçmesine karşın. STX ve flankerları kimbilir nasıllar! Kullandığım ses sistemi Edifier X600 bu arada. Bu ses sistemininde getirisi çok çok fazla müziğe bağımlı biriisi olmamla beraber 3 günden bu yana belki günde 20 saate yakın müzik dinlememde.

    Genellikle müzik dinleyen birisiyim branşımda müzik üzerine oyun ve film daha geri planda benim için, keza DSX, Creative Z kadar olmasada dizi, film tutkunları ve oyuncular içinde oldukça iyi ve yeterli bir kart. Bu hususu yinelemekte fayda görüyorum 1 hafta Creative Sound Blaster Z ses kartı kullandım. Oyuncular için biçilmiş kaftan, dizi ve sinema tutkunları için yine mükemmel bir kart, ama gel gör ki müzikte çok başarısız. Müziği yaşamak, içinizde hissetmek vb... istiyorsanız Asus'un ses kartlarına bakmanızı, ya da forumlarda okuduğum kadarıyla Daclara yönelmenizi tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeply_ -- 5 Haziran 2015; 9:32:11 >




  • deeply_ kullanıcısına yanıt
    Hayırlısı olsun sevindim adınıza gerçekten güle güle kullanın .
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cCcTURKcCc

    Hayırlısı olsun sevindim adınıza gerçekten güle güle kullanın .

    Teşekkür ederim
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.