Şimdi Ara

RDP ve VNC arasındaki fark nedir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Teknik veya değil bilen varsa açıklayabilir mi? Windows server kiraladım 3-5 dolara iki bağlantı da oluyor ama aralarındaki fark nedir bu iki protokolün ana farkları nedir?



  • Güzel soru takipteyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim bildiğim daha doğrusu hatırladığım kadarıyla;
    RDP zaten remote desktop protokol türkçesi uzak masaüstü erişimi diye biliyoruz ve sunucu olsun yada olmasın bir bilgisayarı uzaktan erişim imkanı sağlayan bir program. teamwiever gibi. ancak bu teamwiver henüz yokken logmein gibi browser üzerinden bilgisayar kontrolü yapabildiğimiz uygulama da vardi. bu bilgisayara küçük bir uygulama yükleyerek port açardı. şimdi gelelim hatırladıgım kısma. windows tabanlı işletim sistemlerinde RDP varken ve bu bir program olarak kullanılıyor iken linux tabanlı sistemlerde VNC vardı ve teamviewer gibi kurup kullanıyorduk. günümüze kadar muhtemelen bu VNC gelişmiştir. birbirleri arasında ufak tepek farklar avantajlar dezavantajlar muhtemelen vardır.
  • CRhackSH kullanıcısına yanıt
    anladım hocam bilgiler için teşekkürler de insanın aklına takılıyor neden iki seçenek sunuyorlar diye... Ya da iki protokol varken niye diğeri de var?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.