Şimdi Ara

Ram Oc sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar selamlar;

    Geçenlerde Vatanın indirimlerinden faydalanıp Fx 6300 / Gigabyte 970-Ud3 / 2 x 8Gb Patriot 1333 Ram alarak orta halli bir güncelleme yaptım. Cpu yu çarpan ve voltaj desteği ile oc yaptığımda sıkıntı yok. Ama Bclk arttırtırıp oc yaptığımda (1 - 2 mhz bile olsa) ya da bclk ye ellemeden cpu ve rame oc yaptığımda özellikle oyunlarda anlık takılmalar oluyor. Ama bu sırada fps ölçümü yaptığımda fps te hiçbir azalma olmuyor. Birde dikkatimi çekti Prime 95 blend testinde mouse u hareket ettirdiğimde takıla takıla hareket ediyor. Sistem bu sorunlu haliyle bütün işkence testlerini sorunsuz tamamlıyabiliyor.

    Bu arada uzun zamandır oc işleri ile uğraşıyorum, yani voltaj, soğutma, zamanlama gibi şeylere dikkat ediyorum. Uzun süre q6600 kullandığım için Amd Fx ve kullanılan anakartlara yabancıyım. Bu arada ramlerin incelemelerinde 2000 mhz e kadar 1.65 voltla sorunsuz oc ettiklerini gördüm. Yanlız orda kullanılan sistem inteldi.

    Aklıma gelebilecek herşeyi denedim, sorunu çözemedim. Tavsiyesi olan var mıdır ya da başına böyle birşey gelen. Önerileriniz bekliyorum. Saygılarımla....







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.