Şimdi Ara

Ram kullanımı YARDIM !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
762
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar 3gb ramli bir dizüstü bilgisayara sahibim.Soruna gelince sorun mu tam bilmiyorum ama mantıklı gelmedi bana neyse Ram göstergesi nerdeyse sürekli %45-55 arasında gidip geliyo yani bu 1.5 gb kullanım mı var anlamına geliyo.eğer öyleyse sorun şuki bilgisayarımda öyle ahım şahım agır program yok.bildiğiniz klasik programlar msn,firefox,ares falan.1 gb lık bilgisayarları düsününce bu pek normal gelmedi bana.yardımlarınızı bekliyorum....



  • Bellek kullanımını yüzde olarak hangi yazılım ile ölçtünüz acaba?

    Windows Görev Yöneticisi ile baktığınızda değerler nasıl? (Performans sekmesinde SD Kullanımı...)
  • valla kenar çubugundaki göstergede öyle görünüyo.performans sekmesinde ise sadece msn ve mozillayı kullandığım halde 1.21gb kullanım görünüyo..
  • su resmi sen de gosterebilirsin.page file filan da gosteriyor orasi mesela 224 mb ramli makine 224'u asip gitmisti kullanim cubugu.bir de vista win7 mi kullaniyorsun?superfecth diye bir sey var rami kendine bagliyor kullanmasan bile.resmi goster ne isletim sistemi oldugunu soyle de dert degil tahminim senin olay.

     Ram kullanımı YARDIM !!
  • resmi nasıl göstericem bilmiyorum söylersen hemen gösteririm.vista home premium kullanıyorum.benim dizüstü hp dv6 1160et AMD turion X2 ultra kullanıyor.bildiklerim bu kadar.
  • şunuda söyleyeyim: fiziksel bellek olarak toplam:3068 önbelleğe alınan:2080 boş:17
    çekirdek bellek: toplam:212 disk bellekli:150 disk belleksiz:13
    Sistem: İşleyiciler:25230 iş parçacıları:986 işlemler:84 disk belleği dosyası:1457M/6344M
    olarak görünüyo...
  • quote:

    superfecth diye bir sey var rami kendine bagliyor kullanmasan bile


    quote:

    vista home premium kullanıyorum


    quote:

    toplam:3068 önbelleğe alınan:2080


    bende onbellege alinan 4095'de 824 bende kapali sanirim superfetch ya da win7'de yok.

    kotu bir sey degil ama kapatmak istersen denetim masasi/yonetimsel araclar/hizmetler/superfetch/devre disi

    dursun bence kotu bir sey degil bosa gitmiyor ram vista o sekilde kontrol edip kullandiriyor lazim oldugunda.
  • ilgilendiğin için çok teşekkür ederim.dediğin superfetch yok dediğin yerde bulamadım.win7 zaten yok.insanın canını sıkmıyo değil.neyse bakalım artık ne olacak
  • benim kullandigim vista ingilizceydi turkcesi nedir bilmiyorum belki o yuzden bulamamissindir ama dedigim gibi kafayi takmaya deger bir sey degil.microsoft demis ki ver sen ramlerini bana ben yoneteyim.kullaniyor gibi gorunuyor aslinda cogunu kullanmiyor makinen yavas mi degil mi sen onu soyle.yavas diyorsan hdd yuzunden olabilir notebooklarin hdd'leri yavas doner yavas olur.ram bittigi icin yavaslik hdd'nin sesinin yukselmesi ve islemlerin uzun surede yapmasindan belli olur explorer acarsin bir saatte gelir ama dedigim gibi notebook hdd'leri zaten yavastir sesi zaten surekli gelir.vista cok ram tuketir win7 veya xp kurabiliyorsan bence durma ancak performans istiyorsan masaustu kullanacaksin o aleti de o sekilde kabul edeceksin.
  • Arkadaşın da dediği gibi bellek kullanım değerleriniz normal. Masaüstünde bilgisayarınız boştayken bile vista bellek miktarının bir kısmını ayırır. ( Superfetch )
    Bilgisayarınızda herhangi bir yavaşlık yoksa dert etmenize gerek yok; ama sisteminiz biraz daha hızlı ve stabil çalışmasını isterseniz gereksiz backup, registry gibi dosyalardan kurtulmak için TuneUp Utilities 2009 programını kullanabilirsiniz.
  • yoo bilgisayar iyi hızlı.zaten alalı 1 ay bile olmadı yani hız acısından sorun yok.yeni yeni bu tarz şeyleri öğreniyorum.bu durumda garip geldi ne yalan söyleyeyim.ama bu durum normal diyosanız fazla kafaya takmaya gerek yok demekki..saolun
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.