Şimdi Ara

RAM'i taktığımda ekran gelmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle merhabalar bu forumda ilk gönderim o yüzden yeniyim hatam olursa uyarırsanız sevinirim. Bugün bilgisayarımı temizlemek için içini açtım. Ekran kartını söküp termal macununu yeniledim, sonra da işlemcinin macunu soketinden çıkarmadan değiştirdim. Toplayıp pc'yi açmaya çalıştığımda ise 2 kere ışıkları-fanları yani elektriği gidip geldi daha sonra çalışmaya başladı ama ekran gelmedi. Ekran kartını bozduğumu düşündüm ama internette bu sıkıntının RAM kaynaklı olabileceğini okudum ve 2. slotumdaki eski RAM'imi çıkardığımda sorun çözüldü. Şu an pc sorunsuz çalışıyor garip herhangi bi sıkıntısı yok ama sorunum şu RAM'e dokunmama rağmen niye böyle bir sıkıntı oldu. Anakartım H81m MSI yani sadece 2 slotum var. Başta sadece tek 8gb ram ile topladım bilgisayarımı sonradan 8gb daha ilave yaptım yani belleklerim kit değil ama zamanlaması, hızı, voltajı ve marka-model bilgisi birbir aynı. Sorunun RAM'de olduğuna eminim neredeyse slot 1'e takıp tek başına denediğimde de aynı şekilde görüntü alamıyorum. Slot bozuk olmaması gerek bu durumda. Herhangi bi çözüm öneriniz varmıdır RAM tamamen ölmüşmüdür başka bi sıkıntı mı olmuştur yardımcı olabilirseniz sevinirim.


    RAM'i taktığımda ekran gelmiyor.







  • Ram'in pinlerinde oksitlenme veya eliniz ile temas ettiyseniz okuyamıyor olabilir ram bozulmadıysa.


    Temiz bir sınav silgisi ile pinleri silebilirsiniz silgiyle zarar vermeyecek şekilde.


    Veya benim işime gelen ama pahalı bir yöntem olarak kaliteli bir kontak devre spreyi ile (yağsız olmalı) ram kitini temizleyip takabilirsiniz.


    Birde unutmadan bilgisayarı tekrar montajlarken statik elektrik olmuş olabilir bu durumda bilgisayar kapalıyken 1 dakika boyunca güç düğmesine basılı şekilde tutup ardından adaptör veya güç kablosunu bağlayabilirsiniz cihaza. Sonrasında başlatmada statik kaynaklı ise bu durum çözülmüş olacaktır.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E9F644F03 -- 24 Ocak 2022; 0:59:6 >
  • Çok teşekkürler tam ümdimi kesmiştim 1dk tuşa basılı tutmak işe yaradı eskisi gibi çalışıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yilmaya Y kullanıcısına yanıt

    statik elektirk kaynaklı benzer sorunlar olabiliyor. Bozuk olduğunzudan şüpheli olan rami tek başıan farklı slotlarda deneyin. Temizlmeyide deneyeiblrisniz.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.