Şimdi Ara

Radarı görüp selektör yapmak yasal mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
5
Favori
17.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Geçen yaz şehirlerarası yolda karşıdan gelenleri radar var diye uyarırken polise denk geldim, onlar da bana selektör yapıyordu bir de gülüyorlardı :) ceza gelmedi çok şükür..

    Bence uyarı yapılmalı, radarın sebebi hız yaptırmama, biz uyarınca adam yavaşlıyorsa amaca ulaşılmıştır, ceza yemek daha tehlikeli, halkımız bir kez ceza yenilince bir daha ceza yazılmaz zannediyor ve nasıl olsa cezayı yedim deyip daha da basıyor. Radardan ceza yemeden geçince en azından daha temkinli olurlar.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben Emniyet Müdürlüğü 'nün yerinde olsam radarıydı cezasıydı uğraşacağıma saat başı sivil bir ekip otosunu bir o tarafa bir bu tarafa gönderir karşıdan gelene selektör yaptırırım. Bu hızlı giden araçları kontrol altına almanın en kestirme yolu bence. Eğer amaç hızı kontrol altına almaksa, yok eğer devletin buradan gelir beklentisi varsa, arabayı oraya buraya soteliyorsa, 30-50 km lik yerlere radar koyuyorsa, ben de çakarım selektörü geçerim ister cezası olsun ister olmasın.
  • Trafik kurallarına uyalım uymayanları uyaralım.
    Radar olsa da olmasa da aşırı hız yapanları uyurmak lazım.
  • yasada, selektör yapana ceza verilir diye bir durum yok ama doğru bir davranış değildir. herşeyden önce; selektör yapan kişi, radarı nasıl fark etmiştir? kimi uyanıklar var, park halindeki radarı anlıyor, kimileri ise, radarı gösteren cihaz bulunduruyor. cihaz bulundurmak suçtur, para cezası var. aslında, cihaz bulundurupta, selektör yapana, kamu düzenini bozmaktan ceza verilecek şekilde, yasan düzenleme yapılması, kamu yararına olur.
  • Bazen insanlıktır bana göre. Tamam hız sınırlarına uymalıyız ama hız sınırı 110 iken bazen şak diye 90'a hatta 50ye düşebiliyor ve azıcık ilerde radar pusuya yatmış bekliyor. İnanın radarlar trafikte güvenliği sağlamak için değil, tamamen devlete gelir amaçlı çalışıyor. Bunun yerine insanlara eğitim verilebilse radarlara bile gerek kalmaz, ama olur mu cari açık nasıl kapanacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Belki karşı şeritte bir kaza gördüm ve onun için uyarıyorum.
  • MESUT52_34 kullanıcısına yanıt
    buradaki arkadaşların, iyi niyetle yazdığından hiç kuşkum yok ve hatta bazı yorumlarda haklılık payı da görüyorum. amacın, üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olduğunu vurgulayan mesajlar var. doğrudur, buna bende katılıyorum. trafik düzenini sağlama yerine, hazineye gelir sağlamak amacı ile olduğunu düşündüren, cezai uygulamalar var. ancak, bunlar oluyor diye radarlara karşı mücadeleyi(!) savunmayıda doğru bulmuyorum. bir bayram tatilini düşünün, yollar nasıl kana bulanıyor, kaç ocağa ateş düşüyor. gereksiz sürat yapılmasa, kurallara uyulsa, bunların çoğu olmaz.

    en çok yakındığım bir iki olayı yazayım; polisin en fazla dikkat ettiği konulardan birisi, "emniyet kemeri" dir. o da iyi bir şey ama, şöyle bir değerlendirelim. ben, emniyet kemerimi takmamış olsam, kendi hayatımı riske atmış olurum. peki, ya otoyolda, küçük araçları sollayan kamyonlar? ben, izmir'deyim. anadolu caddesi'nde, ağır tonajlı araçlar, orta ve sol şeritleri işgal ediyorlar, tankerler, küçük araçları solluyor, dolmuşlar, olup olmadık yerde yolcu alırken, orta şeritte seyreden araçların güvenliğini tehdit ediyor. o cadde de resmen, kamyon ve dolmuş terörü var.

    emniyet kemeri ve radara gösterilen hassasiyetin, birazda böyle konulara gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum.




  • Yasada aşağıdaki maddeler var, trafik polisleri selektör yaparak radar diye uyarı yapanlara kırmızı ile işaretlediğim maddeye dayanarak ceza yazıyorlar,

    quote:


    Işıkların kullanılması
    MADDE 64- Araçların sürülmesi sırasındaki zorunluluk ve yasaklar aşağıda gösterilmiştir.
    a) Zorunluluklar;
    1. (Değişik: 17.10.1996-4199/24 md.) Yerleşim birimleri dışındaki karayollarında geceleri seyrederken, yeterince aydınlatılmamış tünellere girerken, benzeri yer ve hallerde uzağı gösteren ışıkların yakılması,
    2. (Değişik: 17.10.1996-4199/24 md.) Geceleri, yerleşim birimleri dışında karayollarındaki karşılaşmalarda, bir aracı takip ederken, bir aracı geçerken yan yana gelinceye kadar ve yerleşim birimleri içinde, gündüzleri ise görüşü azaltan sisli, yağışlı ve benzeri havalarda yakını gösteren ışıkların yakılması,
    3. Kuyruk (arka kenar) ışıklarının uzağı veya yakını gösteren ışıklar veya sis ışıkları ile birlikte kullanılması,
    Zorunludur.
    b) Yasaklar;
    1. Gece sis ışıklarının sisli, karlı ve sağnak yağmurlu havalar dışında diğer farlarla birlikte yakılması,
    2. Dönüş ışıklarının geç anlamında kullanılması,
    3. Karşılaşmalarda ışıkların söndürülmesi,
    4. Öndeki aracı geçişlerde uyarı için çok kısa süre dışında uzağı gösteren ışıkların yakılması,
    5. Yönetmelikte belirlenecek esaslara aykırı olarak ışık takılması ve kullanılması,
    6. Sadece park lambaları ile seyredilmesi,
    Yasaktır.


    Ayrıca aşağıdaki linkten trafik ceza rehberine ulaşabilirsiniz.

    http://www.trafik.gov.tr/SiteAssets/Trafik%20Kitapl%C4%B1k/Mevzuat/2015_Yili_Trafik_para_Ceza_Rehberi_d1.xls



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victories -- 17 Mart 2015; 10:30:30 >




  • Hocam iyi niyetle yapıyoruz bazen ama; belki araçta suçlu bi şahıs var, radara girecek ve yakalanacak kim bilir. Aslında farkında olmadan kötülük de yapıyo olabiliriz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adamlar 2.7 milyar liralık trafik cezası keseceksiniz diyor. Yiyecek paraları kalmadı şimdi de burdan midelerini dolduracaklar. O yüzden en saçma trafik cezalarını bile normal karşılayabiliriz.
  • Her daim hız kontrol limitlerine uyarım,ancak radar gördüğüm zamanda karşı şeritten geçenleride uyarırım, hem kişi aracıyla hızlı gidiyorsa onu yavaşlatmış olurum hemde ceza yemesini önlemiş olurum bir taşla iki kuş yani.
  • Ben uyarıyorum , karşıdan gelenlerde selam verip geçiyorlar , yardımlaşmak güzeldir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: DeNGeSiZ_1925

    sellektörü açıklayabilirsinde ben ağacın altındaki radara yanaşıp korna çalıp gülerekyaptım adresime radarın yerini belli etmekten 72tl ceza geldi



    Nick mesaj uyumu ise daha da




  • polis memuruyum. görev için eskişehire gidiyordum, normal hızımızda gidiyorduk ama vatandaşın biri bize bile selektör yapıyordu ilerde radar var diye. yer eskişehirin hemen çıkışındaki yokuştu. ankara istikametinde
  • Bazen sellektör yapiyorlar,tamam diyorum Radar var ilerde kendimce.
    Tabii hiz kuralarina uyuyorum.Ama Radar falan yokmus megerse.Yanlis algilama yani.
  • 90lik yolda 150 ile giderken uyarildim allah razi olsun bmw soforunden:))

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 52(antakya-kultur merkezi) 84(ankara golbasi) 114(adana-ceyhan e5) ile radar cezasi yemis birisi olarak kesinlikle gordugumde sellektor yaparim oda olmadi camdan elimi cikaririm yavaslayin derim. Heleki antakyada yedigim cezayi unutamiyorum ne zaman aklima gelse bir guze kayarim. Yokus asagiya radar kurmuslardi bence 52 ile TR rekoru bendedir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şile yolunda jandarma hep aynı yerde artık alıştık ancak bazen insaflı kamyon Şoförleri veya baskası da uyarıyor .

    Ben ne zaman görsem karşıdakileri de uyarırım . Sile yolunda hep kamyon oluyor belki ona Selektor yapıyorum gelsin de yazsın ceza

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar trafikde yeniyim.sellektor yapinca radar oldugunu nerdrn anliyorsunuz?yani sellektorun bi dilimi varda yavasliyorsunu?belkide baska bisey icin sellektor yapiyor.nerden anladiniz yani?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neden yasal olmasın ki

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.