Şimdi Ara

Qashgai 1.5 Dizel 100.000 Km Bakımı Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
849
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar, 100 bim km periyodik bakımı(yakıt filtresi de dahil) İzmir Nisaan Karabağlar yetkili servis ile görüştüm. Bakımı için 580 lira ücret verdiler, triger kayışı da değişeceği için ona da 1500 lira fiyat verdiler. Toplamda 2080 gibi bir fiyat çıktı.

    Sizce fiyat nasıl?

    Benim için bakım fiyatı normal geldi ama triger ücreti biraz fazla geldi.



  • Bence devirdaim pompası değişimi için de fiyat sorun. Şimdi değişirse daha ekonomik olacaktır. 15 ila 30 bin km sonra değişirse daha maliyetli olacaktır. Servis danışmanınızla bir konuşun bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xx34. X kullanıcısına yanıt
    Bugün özel serviste bakımını yaptırdım, usta şuan için değişmesi gerekmiyor dedi.
  • Bir iki gün içinde ben de yetkili serviste 130 bin bakımını yaptıracağım. Mazot filtresi hariç 600-650₺ tutacak. J10 kasa benimkide 1.5 dci. Özel servisle arasında pek fiyat farkı yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • xx34. X kullanıcısına yanıt
    Evet eğer periyodik bakım diyorsanız arada çok bir fark yok, ama işin içine diğer parçalar girerse çok büyük fark meydana geliyor.
  • Merhaba, Bende de 2014 model 1.5 j11 kasa var. triger değişimi ve standart yağ filtre bakımı için 2 Özel servisten (biri tanıdık) fiyat aldım, tanıdık olan 2200 TL dedi, başka bir servis ise 1000 TL. Aradaki farkı anlayamıyorum, tanıdık olan usta triger setine 400-600 TL derken parçacılarda 250-300 Tl aralığında (V kayışı dahil, devir daim pompası hariç,).

    Ucuz olan kayışı satan parçacı da orjinal diyor.

    Tanıdık usta işçilik için 600 TL isterken diğeri 250 Tl diyor. Fiyatlarda bu kadar fark olması normal mi?
  • alihocam43 A kullanıcısına yanıt
    İşçilik için 600 TL çok yüksek ücret, ben triger değişimi için toplam 300 lira işçilik verdim. Sana tavsiyem değişim yapacağın bütün parçaları kendin alıp ustaya sadece işçilik vermen çünkü herkes orijinal diyor ama ne taktığını ne kullandığını bilmen zor.

    Bütün parçalar Renault zaten kendin gidip parçaları sağlam bir yerden tedarik et ustaya sadece işçilik öde. Parçalara da dikkat et çakması da olabiliyor, sağlam bir yerden al parçaları. Ben Triger setine toplam 350 TL verdim.
  • Ben yüz bin bakımda triget devirdaim vs. hepsini yetkili serviste yaptırdım. Evet piyasada çok daha uygun fiyata yaptırabilirdim ama dört beş yılda ya da yüz bin km de bir yapılan masraf olduğundan önemsemedim.
    Aracı değiştirecek olsam her şey serviste kayıtlı olacak benden sonraki sahibi de içi rahat olarak aracı benden teslim alacak.
    Aracım 2013 model olduğundan şasi numarasına göre düzgün parçalarla sanayide ya da Bosch Car türü yerlerde yapılan periyodik bakım ile servisin teklif ettiği ücret arasında çok ufak fark var.
    Bu arada garantili araçlara istenilen bakım ücretleri bence gerçekten uçuk.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xx34. -- 27 Ekim 2019; 20:59:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.