Şimdi Ara

PXE-E61:Media test failure,check cable (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
1
Favori
73.124
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Tam olarak boyle oluyor demekte muamma. Benim hdd bozulmustu mesela, nette arastirincada farkli farkli neden sonuc iliskileri bulmustum.
  • bendede ilkdefa bu hatayı verdi ve belki yardımı olur diye düşçünüyorum bios ayarlarından cd-rom 1.sürücü seçtim format attım ve pc açılmadı sonra biosa girdim bütün ayarları default halıne getirdim sorun kalmadı
  • @Cambaz738 Hocam Allah Razı Olsun Senden. Klavyen Mouse'un Toz Yüzü Görmesin :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1337

    çözüldü.network u disable ettikten sonra xp boot disk ile biosdan gerekli ayarlamalar yapılıp format atıldı. sonuç su an calısıyor

    nette arastirdim butun sorunlar network enable olmasindan kaynaklaniyormus. bendede laptop acilirken wireles sinyali yanili duruyor. ama ne yaptiysam biostan network disable ayarini bulamadim. nasil yapabilirim acaba?
  • @mustiwrc allah razı olsun valla
    benim laptop var casper nirvana kapattım sonra salladım 1-2 sn laptopu sonra açılırken de salladım açıldı daha önceden de bad sector hatası vardı servise gönderdim onarmışlar değiştirmemişler harddisk i bu yüzden sürekli sorun çıkarcak gibi
  • Arkadaşlar olay bios da bitiyor. Built-in lan seçenegini disable yapın sorun çözülecektir
  • 15 dk önce aynı sorun oldu. İlk baktığım birkaç forumda kaynar sular döküldü tepemden. Ancak bir yerde BİOS ayarı ile ilgili öğrenip uyguladım düzeldi. Anlamadığım şey bunun neden olduğu? Bilen varmı?
  • merhabalar, aynı sorunu packerd bell laptopumda yaşadım. netteki araştırmalarımdan anladığım kadarıyla - mustiwrc'nin de dediği gibi - sorun ana kartla HDD'nin fiziksel bağlantı kuramamasından oluyor (zaten error'de "check cable" diyo). HDD'yi yerinden çıkartıp yeniden taktığımda tekrar çalıştı. nedeni HDD'yi tutan vidalardan biri önceki tamirde tekrar yerine takılmamış, bu yüzden çantamda hareket edince yerinden oynamış.
    sanırım başka problemlerden dolayı da bu hatayı görebiliyorsunuz (HDD'nin bozulması gibi) ama sorununuz çözümü çok basit olabilir. o yüzden servise ya da tamire götürmeden önce bi bakın derim.
    umarım yardımı olur...
  • merhabalar, aynı sorunu packerd bell laptopumda yaşadım. bios priorty ayarlarında herşeyi denememe rağmen olmadı. ben de bir amatör olarak bilgisayarın içini açtım - çünkü anladığım kadarıyla mustiwrc'nin dediği gibi sorun HDD'ye bağlantı sağlanamamasından, zaten error'de "check cable" diyo - HDD'yi tutan vidalardan biri daha önceki tamir işleminde yerine tekrar takılmamış. bu yüzden bilgisayar çantamda hareket ederken HDD yerinden oynamış. çıkartıp tekrar taktığımda normal bi şekilde çalıştı.
    bence servise ya da tamirciye götürmeden önce kendiniz deneyip, çünkü çözüm bazen çok basit olabiliyor (tabi risk size ait).
    umarım yardımı olur...
  • sorunun tek nedeni şudur:Harddiskinizi çıkardığınızda harddiskin ucunda onunla birleşiğ ayrılabilen bir parça vardır.ucundaki parça çıktııgndan dolayı bu sorunu verir.O kısmını taktıktan sonr ortadan kalkar.Ucunu çıkarmadan sata olarak kullanamazsınız zaten.Çıkarmış ve sonradan takmayı unutmuş olmalısınız.
  • Bizim ufaklik bilgisayar izlerken laptopun uzerine su dokmus. Eve geldigimde ben de bu hatayi gordum. Harddiske kulagimi yaklastirdigimda kesik kesik sesler duyuyorum. Laptopun icini acip tekrar geri taktim ancak yine ayni hatayi almaktayim. Format atmayi deneyecegim olmazsa harddiski degistirip deneyecegim.
  • Ayni hatayi verdi, 30 dk lik bir arastirmadan sonra (gavur forumlari vb.) Cogu kisinin bu sorunu farkli yollarla cozdugunu ve benim hepsini denememe rağmen hicbirini yapamamam sonucu tek cozum aklima geldi: sabit diksi sabitlik durumundan cikarip tekrar sabit hale getirme (kapagi actim hardiski çıkardım geri taktim kapagi kapattim) ve tadaaaa; bilgisayar calisiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.