Şimdi Ara

Pupa'ya gittikten sonra aklım karıştı, ne yapılmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
366
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba. Okul ihtiyaçları ve günlük kullanım için Macbook Pro Retina almak istiyorum.
    Biyomedikal mühendislik ile alakalı uygulamaların isimlerini tam edinemesem de genellikle MatLab, AutoCad, Solidworks tarzı olacak.
    Zaman zaman insan vücudunu 3 boyutlu olarak inceleyeceğimiz programlar da elbet kullanacağız, zannediyorum. (Mac'e Windows kurarak)

    Bu zamana dek, önümüzdeki ay baz model 13" retina alırım diye düşünüyordum fakat bu sabah bir Pupa mağazasına gittim, aklım tamamen karıştı.
    Yetkili kişi çok bilgili görünüyordu ve 13" modelin bana yetmeyeceğini söyledi, sebebini ise grafik kartı olarak gösterdi (Intel Iris 6100), bana harici bir ekran kartı gerekiyormuş bu yüzden 15" model tercih etmeliymişim. Dahili ekran kartı Intel beni zaman zaman zorlarmış hatta zorluk çıkarırmış.
    Fakat 13" ve 15" arasındaki fiyat farkı en az 2500TL oluyor.

    Siz kullanıcılara sormak istedim bu durumu. Yetkili kişi haklı mıdır?
    13" Retina' nın normal AutoCad gibi programları çalıştırabileceğini düşünüyorum fakat diğer 3D çizimli uygulamalarda gerçekten sorun çıkarır mı?

    Derslerimiz arasında;
    Bilgisayar destekli teknik çizim,
    Bilgisayar Programlama,
    Anatomi,
    Fizyoloji
    gibi bilgisayarla içli dışlı dersler yer almakta.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nahege270 -- 9 Mart 2016; 17:07:06 >







  • Merhaba;
    Intel Iris'i geçtim, Intel Graphics bile boyundan büyük işler yapıyor. Intel Iris küçümsenecek bir ekran kartı değil. 6 sene Apple'da çalıştım. Arkadaş size ezbere konuşmuş. Bugün profesyonel anlamda büyük işler üzerinde çalışan müşterilerim dahil Intel Iris grafik işlemcili laptoplar kullanıyorlar. 15'' makinalarda da zaten Iris grafik işlemcisi var. Bir ust ati ekran kartlı makina almak isterseniz fiyat yine çok yukarılara çıkıyor...

    Uzun lafın kısası, okul ve günlük ihtiyaçlar için baktığınız cihaz size rahatlıkla yetecektir.

    Şimdiden hayırlı olsun... 13'' cihazı alabilirsin.
  • Riverside_ kullanıcısına yanıt
    Öncelikle cevabınız için çok teşekkürler.

    Ben de bugün mağazaya gittiğimde afallayıp kaldım yetkili kişi bildiğim her şeyi bana unutturdu resmen. Tutturdu 15" harici ekran kartlı Pro retina diye, bir de fiyat çıkarıyor ki 13" olanın neredeyse iki katı.
    Mühendislik olduğu için beni düşünmeye sevk etti bu iş ama sizin yorumunuzdan sonra bi nebze içim rahat etti, bir cihaz alıp işimi görmeyecek olması kötü olurdu.
    Yine de tekrar araştıracağım fakat sanırım 13" baz model olandan vazgeçmem.
  • Apple çalışanları eğitim alırken onlara ilk öğretilen şey 'alacakları cihaz, kullanıcının ihtiyaçlarını karşılarmı karşılamazmı?' sorusunun cevabını bulmak. Teknik olarak bilgili olan bir arkadaşa denk gelseydiniz, okul ve günlük hayat için alacağınız bilgisayarın yeterli olacağını ancak profesyonel anlamda veya büyük işlerde çalışacağınız zaman daha iyi alternatiflerin olacağını söylemeliydi. Dediğim gibi benim teknik desteğini verdiğim büyük firmalarda bile kullanılmakta bu cihazlar. Hatta inanın bana daha kötüleri kullanılmakta.
  • Riverside_ kullanıcısına yanıt
    İçim rahat ede ede alabilirim artık, umarım en az 3-4 sene götürür bu cihaz beni..
  • teknik konularda yardıma ihtiyaç duyarsanız özel kutuma mesaj atmanız yeterli.
  • windows da kuracaksanız 128 GB SSD'li baz modelin size yeteceğini düşünmüyorum. Bu arada biraz daha beklerseniz bu ay sonunda veya Haziran gibi yeni işlemcili (skylake) ve daha iyi ekran kartlı (HD550-580) modeller çıkması bekleniyor, bilginiz olsun..
  • sharky25ant kullanıcısına yanıt
    Hocam SSD haricinde bir de harici harddiskim var ve ekstra olarak Transcend'in Jetlite 128GB sdxc hafiza kartini alirim diyordum? Apple arttirmak icin asiri fazla ucret istiyor, zoruma gidiyor bu sacmalik



    Yani surekli macbook'a ozel uretilmis transcend hafiza karti takili olsa 256GB olmus olacak, bu durumda bile yine mi yetmez hem windows hem el capitan?


    Bu arada yeni modeller umarim 21 Mart'ta tanitilir, onlari da bekliyorum almisken yeni modeli alabileyim diye. Bir ihtimal Haziran'ı da beklerim ama Haziran'da ciksa ne zaman ve ne fiyatta satisa baslanir onu bilmiyorum?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nahege270 -- 10 Mart 2016; 9:57:50 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.