Şimdi Ara

Psu nun fanından bir anda ses geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar sistemi toplayalı 1.5 sene oldu.Bu hafta kasadan ses gelmeye başladı muhtemelen psu fanından gibi duruyor.


    Sistem

    5800X işlemci

    Red devil 6700 XT ekran kartı

    Sıvı soğutma yok

    Psum corshair rm 850 modüler


    Sorun tam olarak şöyle psu saatlerce sıfır sesle çalışırken bi anda ses yapmaya başlıyor.pc yi kapatıp biraz bekleyince ses gidiyor.12-13 saat sıfır ses sonra yine ses yapmaya başlıyor.acaba toz mu doldu psu.toz dolu olsa ses hiç gitmemesi lazım.garantiye yollasam(itopyadan aldıydım) en az 2 hafta bekletecek pc de lazım.


    son olarak pc de psunun fanının full devir çalışmasını sağlayacak bir virüs varmıdır.pc ye girip arkada mining yapan virüsleri biliyoruz.ve ses iki seferdir lol atarken başlıyor.riot vanguard ile alakalı olabilirmi




  • Hocam genelde tozdan oluyor. Birde dediğiniz gibi bir virüs hiç duymadım.
  • 1.5 sene boyunca hiç temizlik yapılmadıysa bundan kaynaklıdır. Standart 1 senede bir temizlenmesi uygundur bu süre kasanın bulunduğu ortama göre değişiklik gösterir. Çok tozlu bir ortamda 6 ayda bile temizlemek gerekebilir ayrıca temizlik işi önemlidir özellikle güç kaynakları için çünkü diğer parçalar gibi değil kapalı kutu içinde olduğundan tozlanma yumak yumak oluşuyor ve yangın riskine kadar gidebiliyor. Bazen görüyorum videolarda kasa temizliyorlar sözde anakarta falan hava üfletip işte temizlendi diyorlar öyle bir dünya yok o güç kaynağı kapağı sökülmeden temizlenmiyor. Size önerim garantiye gönderin bakımını yapsınlar. Zamanım yok diyorsanız eliniz yatkınsa bu işlere güç kaynağını sökün içinin tozunu temizleyin fanınıda yağlayın ilk gün ki gibi sessiz çalışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melih Albayrak -- 21 Nisan 2023; 12:54:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.