Şimdi Ara

PSU'da sata güç kablosu için giriş yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam.


    Eski bir sistem topluyorum. Parçalar sağdan soldan toplama. Bulabildiklerimle oldurmaya çalışıyorum. Harddisk bağlamak için sata güç çıkışı olan kablo lazım. Bulduğum tüm kablolar 6 pin erkek kablo. Ancak PSU'daki tüm girişler 8 pinli. Nasıl harddisk bağlayacağım?


    PSU bu: Aopen Z750-14AE6 750W https://mobilespecs.net/power/Aopen/Aopen_Z750-14AE6_750W.html




  • Sizde bu resimdeki sata kablo yokmu onun arkasında 6 pin o psudaki siyahlardan bir tanesine girecek , kırmızılar zaten ekran kartı. Onlardan birinde sata molex diye yazması lazım psunun üstünde.


    Yazmasada zaten mecburen o siyahlardan cpu hariç sata molexe uygun bir tanesine geçecek başka şans yok zaten. Mümkünse psunun o bölgesinin kablo çıkışlarının girişlerinin olduğu yerin bir resmini atın


    Siyah olanlardan biri o dur zaten. Bu resimdeki sataların arkasında kalan çıkış o siyahlardan birine geçecek yani.



    PSU'da sata güç kablosu için giriş yok


    PSU'da sata güç kablosu için giriş yok



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 15 Mart 2022; 20:18:42 >




  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Bu kablodan var ama girişi 6 pinli ve PSU'da 6 pinli giriş yok. Hepsi 8 pin.


    Ben de böyle bir şey aldım: https://www.amazon.com.tr/gp/product/B08XLQQG1W/


    Kablolardan birinde buna uygun giriş var. Bu girişi sata güç kablosuna dönüştürmek mümkün olabiliyorsa bu kablo sayende deneyeyim dedim. Bilmiyorum olacak mı. Deneyince yazarım buraya da.


    Olmaz derseniz hiç kargoyu beklemeden başka bi şey deneyeyim.

  • Difference D kullanıcısına yanıt

    Şimdi şöyle söyleyim o çevirici normalde olurda siz molexden güç almak için molex takılı kabloya ihtiyacınız var psuda. Siz zaten sata ve molex kablo takış yeri yok diyorsunuz psuda. Onu alsanızda o kabloyu nasıl takacaksınız ki. Molex


    den güç alıp sata çalıştırmaya çalışcaksınız zaten sizde sorun sata ıde molex yeri olmaması. Normalde her psuda cpu , gpu sata molex giriş yerleri olur. O psunun çıkşlarını gösteren hiç bir foto göremedim nette malesf.


    Bu psunun aynısın bu forumda çok uzun süre önce bir arkadaş incelemisini yapmış ve memnun kalmış. O arkdaşımız çıkşları sayarken ben hiç sata molex kablo takamadım dememiş. Demek bir türlü o çıkışları kullanmış. O arkadaşımızn


    konusuna bir bakın belki orda yorumlarda veya kendisi yardımcı olabilir. Link gözükmüyorsa google da aratın. Normalde zaten o çeviriciyi kullanmak için molex kablo takmak lazım sizde zaten sata molex lerin yeri yok diyorsunuz.


    o linke bir bakın veya o arkadaşa bir ulaşın mesajla falan belliki o arkadaş sıkntı yaşamamış.


    https://forum.donanimhaber.com/750w-aopen-z750-80-bronze-psu-kullanici-incelemesi--47556319





  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Molex dediğiniz kablo sanırım benim aldığım çeviricinin ucuna uyan kablo. Eğer öyle ise PSU'da molex çıkışı var. Daha doğrusu bu PSU'da doğrudan PSU'nun içinden gelen, tak-çıkar şeklinde kullanılamayan kablolar var ve onların içinde molex var. Ama sata güç kablosu veya molexi sata güç kablosuna dönüştürecek başka bir kablo yok.


    Bu yüzden PSU'nun girişlerine ek bi kablo takmak istediğimde sata güç kablosunun 8 pinlisini bulmam gerekiyor. Ancak hep 6 pinlisi var. Veya molexin ucuna bir çevirici takacağım. O yüzden böyle bi çevirici aldım. Yanlışsa iade edeceğim artık.

  • Difference D kullanıcısına yanıt

    Evet molex dediğim 4 pin ucu çeviricideki çıkış. Psunun içinden gelen kabloları bir resmini atın müsait olunca birde psunun kendisinin soket çıkışlarının olduğu bölümü net olrak resim atın ona göre konuşalım.


    Psunun içinden gelen kablolarda genelde 8 pin cpu 24 pin anakart girişi bazılarında da 8 pin gpu girişi olur ekran kartı için. Bunların kablolarını ayırarak bir resim atarsanız daha sağlıklı olur. Kendiliğinden gelen çıkışlarda molex yapı kablo varsa o çevirici olur, ama hiç bir psu yanında sata olmadan kablo çıkışı olmadan piyasaya sürülmez birde bu zaten eski bir psu onlarda zaten var. Yani ya kendiliğnden gelen veya tak çıkar olanların arasında mutlaka sata olmalı.


    Başka türlü olmaz millet ssd ve hdd bağlayamaz o zaman, siz müsait olunca açık bir şekilde kabloların ve psunun resmini atın soketler gözükecek şekilde daha iyi yardımcı oluruz. Yoksa inceleme yapan arkadaşta derdi buna sata takılmıyor diye. Böyle bir şey pek mümkün olmaz. o Soketlere mutlaka sata girecek yani . Siz bu psuyu ikinci el mi aldınız o kablolar eksik falan mı geldi.





  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt

    Fotoğraf çekecektim ama güç kaynağı bozuk çıktı:) Mecbur 2. el başka bi şey alacağım, onda böyle bir sorun olmaz sanırım.


    Teşekkürler yine de.

  • Difference D kullanıcısına yanıt

    Peki geçmiş olsun :) rica ederim zaten bir şey yapmadım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.