Şimdi Ara

PSN, Xbox Store, Steam arasındaki fiyat farklılıkları. Bu fiyatlar için adımlar atmamız lazım! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
2.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • defected kullanıcısına yanıt
    Yapmayın lütfen nasıl mümkün değil, bakın kutulu oyunlar için bişey demiyorum ama dijital oyunlar bu fiyatların yarışına satılabilir kâr da getirir yani ama dediğim gibi ne playstation uk cephesi ne de playstation tr cephesi gerekli adımları atmıyor.



    Kurun yüksek olduğunun farkındayız aldı başını gidiyor ki kimse de demiyor oyunlar 60 TL olsun diye 200-250 TL olması suan ki kurda normal düzeyde sayılabilir ancak 500 seviyeleri oldukça yüksek.

    Ayrıca xbox ta fiyatlar çok daha aşağıdayken ps de bu kadar yüksek olmasının mantıklı bir açıklaması yok neredeyse 2 katı fark var.Microsoft keriz değil herhalde bize zararına oyun satsın burda ki asıl sorun kar marjı.Burda da devreye girmesi gereken playstation turkiye ancak onlarda elini taşın altına koymaktansa playstation in turkiyede tamamen yok olması için çabalıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi So Good. -- 26 Eylül 2018; 15:20:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • RDR 2 Rus Store'da 4000 Ruble (60$) Şu özel fiyanlandırma yapılan ülkelerden somut örnekler sunabilecek olan var mı?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gny* kullanıcısına yanıt
    " her fiyattan oyun alana oldukça bu fırsatçılar da nasıl olsa gidiyor deyip dayıyor zammı"

    Bunu süreklilik diyorum etrafımdakilere ve forumda da yazdım sürekli ama halen alan var emin ol ben almam artık bu fiyattan diyen adamlar almaya devam ediyor. Gerekçeleri makineyi neden aldık oyun da mı oynamayalım diye savunmaya geçiyorlar.

    Dostum Türkiye'de birlik ve beraberlik yok bir olay konusunda o yüzden pek bir şey olacağını zannetmiyorum topluca bir şey yapılmadığı sürece.

    Change org dediğimiz platformda ülkenin sorunları çözülebiliyorsa bir şekilde ya da durdurma kararları alınabiliyorsa ciddi bir şekilde bir kampanya başlatılarak gerekli mercilere bildiri yapılabilir ve işin peşinden gidilebilir.

    Param var diyenler için gram üzülmüyorum
    Fakir tesellisi diye ucızlayınca alırım diyerek kendinizi avutursunuz diyenlere gram acımıyorum
    Kutulu alan enayiler halen var mı? diyenlere hiç acımıyorum
    Evli olup çocuğunun rızkını (450 tl) oyuna verenlere acımıyorum

    Neden bu şekilde dedim biliyor musunuz çünkü fazla değil belki 1 ay önce nu şekilde söyleyenleri gördüm de onlara hitafen yazıyorum

    Ve diyorum ki sanki oyunla doğdunuz çıkışında oynamasınız da bir şey kaybetmezsiniz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zack06 -- 26 Eylül 2018; 16:44:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • So Good. kullanıcısına yanıt
    Diğer arkadaşların dediği gibi amazonun sadece adı geldi. Onun dışında amazonun planları arasında , türkiyeyi büyük bir depo olarak kullanıp ortadoğuya açılma starejisi var, 2. olarak da yerel ürünleri Avrupa pazarına sokup kar etme amacı var. Bunların hiçbirini yapamayıp türkiye ayağı komple fail olup batsa bile , amazon globali etkilemez ama sony böyle bir riske giremez.
  • Xbox kullanıcıları alacakları ne varsa alsın.
    15 Ekim'de yeni fiyatlandırma olacakmış.
  • gultekinlive kullanıcısına yanıt
    4bin ruble yaklaşık 50$ hocam ki onlarda her güncel oyun 4bin ruble bizde ki gibi biri 469 biri 350 degil



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi So Good. -- 26 Eylül 2018; 17:37:21 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Kur sabitlese kaça sabitler o da onemli steam gibi 1.7 yapsa baska milletler demez mi bizim başımız kel mi ?



    Ama bu fiyatlar böyle mümkün degil devam etmez.ne olacak seneye standart sürümlar 700 tl mi olacak ?

    Bu işin bir ortak noktası bir sonu olacak elbet .kur sabitleme mi olur yoksa türk pazarından cikmami olur bilemem .fiyatlar mantik dışı .hükümetden tut vs vs herkesi suclayabiliriz ..eskiden oyunlari rahat alirdım ama simdi vicdan oluyor alırken 2 çocugum var rızıklarını bunlara vermem diyorum artık boyle devam ederse ..hamd olsun alacak gücüm var ama almayarak en azından onlara destek olmam artık.bu işler normal seviyeye gelinceye kadar asla cikis tarihinde oyun almayacagim ..resmen yolunacak kaz gibi goruluyoruz ve biz de kanıyoruz bunlara.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen gün YouTube de izlerken görmüştüm. Xbox tarafında yapılan döviz düzenlemesi ile ilgili Microsoft Türkiye yetkilisi global yetkiliden toplantı talep etmiş ve fiyatlarla ilgili görüşecekmiş. Bu fiyatların kesin aşağı çekileceği olarak algılanmasın ancak elimizden geleni yapacağız tarzında bir açıklama yapmış. Birde Türkiye de bulunan Amerika menşeili şirketlerin yöneticileri Cumhurbaşkanı ile bir toplantı gerçekleştirmişti. Türkiye’de ki yatırımlar ve yeni uygulama ile ilgili. Gazetede toplantıdan çok memnun ayrıldıkları falan yazıyordu. Bir ps kullananı olarak Xboxun bir atılım yapacağını düşünüyorum . En azından birşeyler yapmaya çalıştıklarını hissettiriyorlar. Ps öyle mi kendi forumlarında resmî bir açıklama bile yok. Maaşımı alayım derdinde olan hayaletler takımı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aichera -- 26 Eylül 2018; 17:54:20 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kingdom hearts 3 le just cause 4 te 469 tl oldu bugun

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 Ocak 2018 tarihine göre Euro’nun artışı %58, üstüne bir de %18 KDV bindirdiler. Özetle 1 Ocak 2018 tarihinde 271 TL’den satılan 60Euroluk oyun bugün 505TL olmalı, oldu da :)

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: So Good.

    Ülke de 10 larca muadili olan Amazon geldi Türkiye ye yatırım yapmaya basladi onlar risk görmedi.Tek el olduğu bir yerde Sony mi risk görüyor.Ulkemizde konsol piyasasında playstation , xbox in çok çok üstünde tek el durumunda neredeyse.300bin e aşkın kişide ps4 sahibidir ki doğru pazarlama stratejileriyle bu sayı çok rahat 500bin lere yaklasir.

    Ilk once Playstation Turkiye de ki iş bilmez arkadaşların dolar/euro kurunu bahane ederek bu isin yürümeyeceğini anlaması lazım.
    e-ticaret çılgınlığı başka bir olay

    bizim insanımız alışveriş ve tüketim çılgını . Hele bir fırsat ürünü görmeye kalsınlar anında bütün ürünleri tüketiyorlar , stokları bitiriyorlar.

    ama orjinal oyun satın alınan bir platformdan çok gelir sağlamak? bize o ters işte , beleşi varken niye para verip alalıp diyen milyonlar var.

    orjinal oyun sektörü hiç bir zaman avrupa gibi olmayacak bizde fiyatlar böyle olduğu sürece. E fiyatlar böyle olduğu için de insanlar almamaya devam edecek . Ve bizim sektörde önemsenmemeye devam edecek , zaten para kazanamıyoruz ne diye türkiyeyle uğraşalım diyecekler. Kısacası kısır döngü.




  • So Good. kullanıcısına yanıt
    hocam inanki Sony ile birebir çalışmış olsan bu sözleri aklının ucundan bile geçirmezdin, sana sadece şu kadarını söyleyeyim adamların gram umurlarında değilsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bizi daha ne kadar sınayacaklar?
  • Bencede birseyler yapilmali ama hala dolar euro yuzunden oldu sony tr ne yapsin kafasinda olup hala oyun alan cok insan var adama endonezya ve rusya da ucuz diyoruz biz avrupa bolgesindeyiz diyor sonynin paralari dosedigi ne kadar youtuber varsa onlar nasil savunursa bunlarda ayni kelimleri kullaniyor adeta aldiginiz oyun ne olursa olsun hicbiri 300 400 tlleri haketmez koysunlar bolge kilidi , kredi karti kilidi ucuza oynayalim arkadas

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes ps alırsa durum böyle olur . Şuanda tekel durumunda , ve bunun farkındalar istediği fiyatı çekiyorlar malesef tekel olmaya devam ettikçe bizide

    ........ devam edecekler , şuan tek çözüm yolu 5.55 in kırılmasını beklemek ozaman ciddi düşüşler olabilir .

    Veya xbox ve nintendo birleşip ortak bir konsol çıkarırlarsa da işi biter . Nintendo nun oyunları xbox öne x de olsa en az yarıyarıya düşer ps satışları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Aichera

    Geçen gün YouTube de izlerken görmüştüm. Xbox tarafında yapılan döviz düzenlemesi ile ilgili Microsoft Türkiye yetkilisi global yetkiliden toplantı talep etmiş ve fiyatlarla ilgili görüşecekmiş. Bu fiyatların kesin aşağı çekileceği olarak algılanmasın ancak elimizden geleni yapacağız tarzında bir açıklama yapmış. Birde Türkiye de bulunan Amerika menşeili şirketlerin yöneticileri Cumhurbaşkanı ile bir toplantı gerçekleştirmişti. Türkiye’de ki yatırımlar ve yeni uygulama ile ilgili. Gazetede toplantıdan çok memnun ayrıldıkları falan yazıyordu. Bir ps kullananı olarak Xboxun bir atılım yapacağını düşünüyorum . En azından birşeyler yapmaya çalıştıklarını hissettiriyorlar. Ps öyle mi kendi forumlarında resmî bir açıklama bile yok. Maaşımı alayım derdinde olan hayaletler takımı.
    İnşallah olur ama Xbox, oyun için alınmaz ancak media player için gayet uygun zaten genelde de öyle kullanmıştım . Bir de gears of war var açıkçası tek oynadığım oyun . Ama onuda pc de oynayabildiğim için xbox a gerek kalmadı . Yani pc varken xbox ne kadar mantıklı, cazibe getirmesi lazım indirim yapsa ne olur zaten tüm oyunlarını insanlar pc de bedava oynuyor ancak yinede rekabet açısından iyi olur , mutlaka geçiş olacaktır böyle bir indirim olursa , zamanlama olarakta tam zamanında ama ordada live kazığı var 500 tl live 500 tl gamepass korkunç rakamlar . Kısaca aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: So Good.

    4bin ruble yaklaşık 50$ hocam ki onlarda her güncel oyun 4bin ruble bizde ki gibi biri 469 biri 350 degil
    Rusya'nın asgari ücreti Google'da 6204 Ruble gözüküyor, durum gerçekten öyleyse vay hallerine bizden de beterleri varmış.
    1 asgari ücretle 2 oyun bile alamıyorlar.

    PSN, Xbox Store, Steam arasındaki fiyat farklılıkları. Bu fiyatlar için adımlar atmamız lazım!PSN, Xbox Store, Steam arasındaki fiyat farklılıkları. Bu fiyatlar için adımlar atmamız lazım!

    Google'da direkt olarak çıkan 2016 verisi imiş, başka bir sitede güncel halinin 11,163 olduğu yazıyor. Yani hemen hemen AAA denilen oyunlardan 3 tane alabiliyorlar. Biz ise asgari ücreti 469'a bölsek 3,4 tane oyun alabiliyoruz, Rusya için pek de ayrıcalıklı bir fiyatlandırma yokmuş. Farklı bilmediğim bir durum varsa bilmiyorum.

    Son edit: Şehire göre asgari ücretler değişebiliyormuş.
    İlgili kaynak:https://www.expatica.com/ru/employment/a-guide-to-minimum-wage-in-russia_982314.html



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ciclista -- 27 Eylül 2018; 2:47:45 >




  • Ciclista kullanıcısına yanıt
    Endonezya icin bakabilirmisiniz birde hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arslan0058 kullanıcısına yanıt
    Yanlış bilmiyorsam endonezya da ort. Maaş 100 ila 200 $ arasinda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Playstation fanboyları ortada yok, Sony'den maaş alan bir şirket yetkilisini getir bunlar kadar savunmaz şu Sony'i. Yapacak bir şey yok arkadaşlar, bu şirketlerin özel fiyatlandırma yapması için omların insafına kaldık. Yakında ikinci elde sürekli konsol satış ilanları görürsünüz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.