Şimdi Ara

Psikoloji Öğrencisinden Psikoloji Yazacaklara UYARILAR/TAVSİYELER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
72
Cevap
3
Favori
8.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi geceler. Öncelikle hepiniz zorlu bir yıl geçirdiniz geçmiş olsun. Ayrıca sonuçlarınız hepinize hayırlı olsun. Bu konuyu psikoloji tercih etmek isteyen adaylar için açtım. Ben aklıma geldiğince bölüm sizlere anlatacağım. Geri kalan merak ettiğiniz sorular olursa da buradan ya da pmden danışabilirsiniz.
    Öncelikle biraz kendimden bahsedeyim. Ben 2015 yılında 7 bin sıralama yapıp İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümüne yerleştim. Aslına bakarsanız lisenin başından bu yana aklımda hep psikoloji bölümü -hatta özellikle şu an çok revaçta olan ''Klinik Psikoloji'' - vardı. Üniversitenin ilk yılının ortalarına kadar da bu isteğim devam ediyordu. Fakat gerçekleri görmem çok da uzun sürmedi. 2. dönemde artık çevremden de gördüklerimle fark ettim ki psikoloji bölümü çok da gelecek vaad etmeyen bir bölüm olmaya başladı. Çok fazla üniversitede bu bölümün olması özel sektörün önünü tıkıyor. Özellikle Bahçeşehir Üniversitesinde PDR okuyan akrabamın psikolojiye yata yata geçiş yaptığını (çap değil bildiğimiz bölüme geçiş) görünce daha da soğumaya başladım bölümden. Soğumama neden olan bir başka sebep de çoğu özel üniversitede klinik psikoloji yüksek lisansı açılması oldu. Kısacası parayı basan yüksek lisansını yapıp kliniğini açabiliyor. Şimdilik psikoloji bölümünün akıbeti bu arkadaşlar. Bunun dışında kamuya da atanmayı deneyebilirsiniz fakat çok az alım var. Atamalar genellikle Doğu ve Güneydoğu illerine yapılıyor. 5 6 mezun da İstanbul, Bursa, Kahramanmaraş gibi doğu görevi sayılan batıdaki yerlere atanıyor. Kamuda maaşlar 2 bin 500 - 3 bin 500 arası değişiyor. YANİ BİR ÖĞRETMEN MAAŞI KAMUDA ÇALIŞAN PSİKOLOG MAAŞINI GEÇİYOR. Bu da demek oluyor ki gecemi gündüzüme katarak yaptığım 7k sıralama bir eğitim fakültesi sıralamasından daha değersiz oluyor. Kısacası arkadaşlar eğer tm3 sıralamanız 25k içindeyse ve psikoloji okumak istiyorsanız tekrar tekrar düşünün çünkü ben 2 yıl önceki hevesli zamanlarımı düşünüp kahroluyorum. Ha hiç mi iyi yanı yok psikoloji okumanın... Bence 2 iyi yanı var: birincisi dersler oldukça zevkli, ikincisi de hukuk öğrencileri gece gündüz çalışarak geççiriyorlar vize haftalarını. Biz ise biraz daha hafif. Yani hakı b*kunu ödemiyor. Uzun tuttum biraz arkadaşlar kusura bakmayın. Son olarak peki sen hangi bölümleri tercih ederdin diye sorarsanız ben şimdiki aklım olsa hukuk tercih ederdim. Eğer matematiğim biraz daha iyi olsaydı da iş imkanları ve maaş bakımından Ekonomi/iktisatı tercih ederdim kesinlikle. Arkadaşlar şimdilik aklıma gelenler bunlar. Sorusu olan pmden ya da buradan sorabilir.







  • Ne zamandır bakıyorum psikolojiye yerleşmiş olan 2-3-4 sınıflarda olan öğrenciler gelip burada ya da farklı mecralarda sürekli psikolog olmak isteyen insanlara psikolojinin ne kadar kötü bir bölüm olduğunu anlatan mesajlar atıyorlar. Üniversite öğrencilerinin ygs/lys bölümünde kendi bölümüne gelmek isteyen öğrencilere gelme demeleri beni biraz kıllandırmıyor değil. Bu forumu binlerce kişi okuyor aralarında bunları görüp vazgeçenler olacaktır elbette. Ya iyilik emsalleri bu arkadaşlar ya da gerçekten geleceğe dair umudu olmayan insanlar. Yurt içinde yurt dışında birçok imkan sağlayan bir bölüm nihayetinde ama nedense herkes en düşük en kötü yanlarından bahsetmiş. Mükemmel iş yok malesef arkadaşlar ne işe girerseniz rakipleriniz olacak. Tıpda da bu böyle, hukukda da. Ayriyetten yıllar içerisinde işler iyiye de gidebilir kötüye de şimdiden öldük bittik modunda gezmek de neymiş. Tıp okursanız tus var, hukuk okusanız binbir türlü zor sınav var, yatarak okuyup sonra devlete kapak atmaya çalışan tipler kontenjanı az görünce rakip eleme moduna giriyorlar gayet de doğal. Şahsen beni çok üzdüler ben hedefi çocukluğundan beri psikolog olan birisiyim ve okudukça karamsarlığa kapıldım. 3-5 rakip eleyeceğim derdiyle sabah akşam burada mesaj kasan arkadaşlara diyecek birşey bulamıyorum.
  • hocam şimdi ben 4k ile odtü psiko okursam işsiz kalır mıyım bunu söyle bana :D
  • TheKr1mzz kullanıcısına yanıt
    İşsiz kalma gibi bir durumun olur mu onu bilemem. O biraz da senin üniversite yıllarını nasıl geçireceğine bağlı. Ben senin yerinde olsam ekonomi tercih ederdim. Hatta bir tavsiye vereyim. Muhtemelen tm1 sıralamanız daha düşüktür tm3ten. O sebepten özyeğin ekonomi olmaz ama Bilgi Ekonomiyi tavsiye ederim. Hem çok iyi bir okul hem bilkent gibi ankarada değil hem de ekonomi çok iyi bölüm :D
  • psikolog97 P kullanıcısına yanıt
    hocam ben ankaradn çıkmıcam odtü işletme hakkında ne düşünüyorsunuz
  • hocam merhaba 36 k sıralamam var okul birinciliğim var pdr mi yoksa psikolojimi tercih edeyim yardımcı olurmunsuz
  • Hocam 26k siralama hukuk geliyor fakkat istemedigim sehirlerde. Psikoloji ve hukuk arasinda kaldim. Bir fikir ver lutfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • TheKr1mzz kullanıcısına yanıt
    Odtü işletme hakkında çok da fikrim yok açıkcası fakat ankaradan çıkmak istemiyorsanız ODTÜ iktisatı öneririm. Ekonomi işletmeye göre bir ara alandır. Bu yüzden her zaman iş olanakları işletmeye göre bir tık daha fazladır.
  • Hocam konuyla pek alakası yok ama sosyoloji ve uluslararası ilişkiler hakkında ne düşünüyorsunuz? Üniversite mi önemli kendini geliştirmek mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tmciaristo kullanıcısına yanıt
    Bana kalırsa 36k sıralamayla psikoloji tercihi yapma. Çünkü psikolojiyi ççok da iyi olmayan yeni açılmış okullarda okumamak lazım. Sonuçta psikoloji bir bilim dalı. PDR tercihi yapardım galiba. Yine de bir rehber öğretmene danış.
  • ickiliydibilmemne kullanıcısına yanıt
    İstedğin şehirler neresi?
  • Bilgi psikoloji hakkında yorumlarınız neler ?
  • psikolog97 P kullanıcısına yanıt
    hocam peki marmara pdr geçen sene okul birincilği kontejanı 29 k dan almış bu sene beni alırmı ?
  • peruperi P kullanıcısına yanıt
    Tabiki sosyoloji felsefe psikoloji gibi sosyal bilimler okumak isteyenlerin öncelikle kendini geliştirme bilinci olmalı. Fakat tabiki sosyoloji gibi bir bölümde okul akademisyenlik düşünüyorsan oldukça önemli. Onun dışında bilidğim kadarıyla kamuda da atamaları yapılıyor. Uluslarası ilişkileri pek bilmiyorum maalesef.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: psikolog97

    İstedğin şehirler neresi?

    Istanbul'da yasiyorum. Izmir, Eskişehir, Ankara cok istiyordum. Sanıyorum mumkun degil.

    Su anki siralamamla kesin gelebilecek yerler: Samsun, Erzurum, Erzincan, Diyarbakır, Kirikkale.

    Siralamamin yakin olup gelme ihtimali olan yerlerse Yalova, Isparta vs

    Psikoloji istemiyorum aslında fakat şeytan diyor yaz Izmir'de veya Ankara'da pdr, iyi universitede oku. Ya da bir buyuksehirde psikoloji. Maddi durum ve gelecek kaygısı yüzünden hukuk istiyordum ama su an kafayi yemek üzereyim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HapifiPufidiCU H kullanıcısına yanıt
    bu yazdıklarıma rağmen hala psikoloji düşünüyorsan ve klinik yükseği yapmak istiyorsan iyi bir okul. ilerde ne düşünüyorsun? akademisyen olmak mı? özel sektör mü? kamu mu?
  • tmciaristo kullanıcısına yanıt
    biraz zor gibi görünüyor. bence maksimum 3 bin oynar. umarım olur.
  • ickiliydibilmemne kullanıcısına yanıt
    Hevesini kırmak istemem ama Hukuk okusan da öyle aman aman bir maaş almıyorsun, en fazla bence 3-4 bin arası alırsın.
  • ickiliydibilmemne kullanıcısına yanıt
    ya bilmiyorum. çok üzüldüm kafayı yicem deyince. pdryi bi araştır ama. 4 yıl+ KPSS 80 üstü puan 3500 maaş sonuçta. ama araştır sen yine de gelecek kaygın varsa pskoloji okursan 2 yıl da yüksek lisans yapman gerek çünkü klinik açabilmen için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: psikolog97

    ya bilmiyorum. çok üzüldüm kafayı yicem deyince. pdryi bi araştır ama. 4 yıl+ KPSS 80 üstü puan 3500 maaş sonuçta. ama araştır sen yine de gelecek kaygın varsa pskoloji okursan 2 yıl da yüksek lisans yapman gerek çünkü klinik açabilmen için.

    Teşekkür ederim. :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ickiliydibilmemne kullanıcısına yanıt
    Hocam bende 25k dayım. sıralamamız ve düşüncelerimiz aynı bende aynı ikilem arasında kaldım telefondan arkadaşımın abisi ve ablasıyla konuştum. biri ankara çeko diğeri ankara siyaset bilimi ve kamu yönetimi okudu. kesinlikle hukuk yaz dediler psikolojinin önü iyice sıkıntıya girmiş. Bana da yazdığın şehirler gelir gibi heralde. şuan çok büyük ikilemdeyiz inşallah hakkımızda hayırlısı olur



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LordOfPantulon -- 12 Temmuz 2017; 1:26:25 >
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.