Şimdi Ara

PS5 için 43-50' Televizyon Tavsiyesi (10K Bütçe)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.


    Bölümdeki diğer başlıklara baktım, bütçe olarak benimkinin çok çok üstünde oldukları için kendime uygun tavsiye bulamadım. PS5 alacağım, onun için TV tavsiyesi arıyorum. Odam küçük olduğu için 43" model düşünüyorum, duruma göre zorlayarak 50" de alabilirim. Ailem bu sene içinde 2 TV aldı, ikisi de Samsung'du (QE 65Q60A ve 50AU9000). Şimdi kullanıyoruz, ikisinden de memnunuz. O yüzden aklımda Samsung almak vardı ama araştırdığım kadarıyla 60 Hz olması ve input lag sorunundan dolayı PS5 için Samsung önerilmiyor. OLED TV almayı düşünmüyorum. Biz bir ürün alınca 15-20 sene kullanıyoruz. OLED TV'lerde piksel yanması vs. oluyor diye çok duyuyorum. O yüzden uzun ömürlü olmadıklarına dair önyargım var. Onun dışında her türlü tavsiyeye açığım.


    İyi günler.




  • Konuya cevap yazan olmadı fakat bu süreçte ben bütçemi biraz daha arttırıp almışken iyi bir model alıp uzun süre kullanmanın mantıklı olacağını düşündüm. 30 kasımda öylesine TV bakmak için Teknosa'ya gitmiştim. Orada konsol için TV tavsiyesi istediğimde tam da aklımda olan Samsung 50QN90B modelini önerdiler. Fiyatı 25 bin küsür TL'ydi. Bütçemin çok üstünde olduğunu söyleyince 30 kasım kampanyası olduğunu söylediler ve yaptıkları hesaplama ile TV 20500 TL'ye düştü. Üstüne Samsung TV yanında 1750 TL hediye çeki ve Teknosa da 2500 TL üzeri alışverişlerde kullanılabilecek 1000 TL hediye çeki verdi. Bu sayede TV 18 bin TL civarına düşmüş oldu. O gün aklımda TV almak yoktu, hatta zor para denkleştirdim ama fırsat kaçmaz diyerek almaya karar verdim ve aldım. TV'yi yaklaşım 20 gündür kullanıyorum ve çok memnunum. Film ve dizi izlerken görüntüler çok kaliteli. TV'de stutter sorunu olduğunu söylemişler ama onun ne olduğunu anlamadım, ben fark edemedim. Belki de vardır, yalan olmasın ama beni rahatsız eden bir sıkıntı ile karşılaşmadım. Uzun uğraşlar sonucu geçen hafta PS5 de alabildim. Henüz PS5'te iyi bir oyun deneyemedim. Dün sadece RDR2 oynadım ve görüntüden oldukça memnunum. Herhangi bir sıkıntı da yaşamadım. TV'de HDMI 2.1 var ve 120 Hz. Belki bu ay sonunda da benzer bir indirim olur, bu TV'yi almak isteyenler ayın son günü Teknosa'ya gidip indirim sorabilirler. Ayrıca ben aynı gün aynı ürünü Media Markt'a da sordum. Orada da başta fiyat 25 bin küsür TL'ydi. Adam elimdeki notlardan başka yerden fiyat aldığımı görüp "Teknosa kaç TL dedi?" diye sordu. 21 bin diyince "Tamam, bizde de 20 bin TL olur." dedi. Böyle küçük esnaf modunda fiyat vermelerini anlamadım ama oraya da bakabilirsiniz.





  • Merhaba,


    Bende PS5 aldım. Umarım size de hayırlı olur. XL2546k monitor ile oynamistim ama PS5 FIFA 23 için input lag, tearing falan oluşuyordu, tamamiyle PS5 destekli monitor veya TV almamız şart hocam öncelikle. Benim bütçem ile sizin bütçeniz arasında çok fazla fark yok. Karar vermemiz gereken 27" ve üstü monitor mü yoksa 55" e kadar TV mi? Bana önerilenlerden yola çıkarak G7 adlı monitör PS5 için biçilmiş kaftanmş fakat ben sadece FIFA 23 oynayacağım. Arada NBA 2K23 falan girerim diye düşünüyorum. Bilen arkadaşları buraya etiketlersem sanırım bir sonuç çıkartabiliriz.


    @sky__walker

    @RNNN

    @Burak_Keskin06

  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba,
    LG OLED 42C2
    LG OLED 55C2
    SAMSUNG OLED 55S95
    Bu modeller arasında karar verin.
  • Anna Dewitt kullanıcısına yanıt
    Deneyiminizi paylaştığınız için teşekkürler bu tv’yi düşünmüştüm %20 indirim ile 17 bin civarına vatandan alınabiliyordu geçen ay bir sürü elektronik aldığım için erteledim.Şimdi ürün fiyatı 25 bin’e dayandı.Bunun yanında philips 50pus8807 baktım 120 hz olması beni cezbetti fakat sikayetlerin çok olmasi korkuttu ve düşünme payı verdim fakat bu tv de 13999 tl den 16999 tl ye yükseldi.Evde Samsung monitör var m5 modeli akulli cihaz olarak geçen performansı ps 5 de çok kötü fifa oynarken ve hareketli oyunlarda zevkimi resmen baltalıyor.Bu baglamda geçen ay aldığım ps 5 için tv + konsol olarak ortalama 40 bin maliyet oluyor ve bu maliyete değiyor mu emin değilim.Bu yüzden cihazdan soğudum bir süre daha düzgün monitör ya da tv bakacağım kafama yatan birsey olmazsa satacağım maalesef buradaki paylaşımlarınız da bu yönden değerli tv alma sürecinde değerlendireceğim çok sağolun

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • sukruciger S kullanıcısına yanıt
    Güzel yorumlarınız için teşekkür ederim. Maalesef bu ekonomide hiçbir şeyi ertelememek gerekiyor. Fiyatlar bir anda fırlıyor. Ben de o yüzden o gün denk gelince bir anda almaya karar verdim çünkü ilerleyen zamanlarda fiyatın daha da artacağına emindim. Çok şükür param da vardı, alabildim.

    Benim konsol almak istememdeki tek sebep küçük monitörle masa başında iş yapıyor gibi oyun oynamaktan sıkılmış olmamdı. Gözlerimde de problem başlayınca rahat rahat TV karşısında oyun oynayayım diye düşünerek konsol almaya yönelmiştim. O yüzden monitörler hakkında hiçbir fikrim yok. Tepki süreleri çok iyi olduğundan futbol ve fps oyunlarında monitörlerin çok iyi olduğunu biliyorum sadece fakat futbol ve fps sevmediğimden bu da umrumda olmadı.

    Bizim evde çok eski bir Philips LCD TV vardı. Aşırı yavaş açılıyordu ve renkleri falan kötüydü. O yüzden Philips'e karşı önyargım vardı ve onu düşünmedim hiç. PS5 için herkes LG C2'yi öneriyordu görece ucuz fiyat bandında. Fakat o da OLED olduğu için ben burn in'den korktuğumdan Samsung almaya karar verdim. C2, OLED olduğu için muhtemelen benim aldığım QN90B'den daha iyi görüntü veriyordur.

    Ek olarak bugün 2.5 saat kadar Ghost of Tsushima oynadım. Oyunda atla dört nala giderken baya hızlanıyorsunuz. O anlarda görüntüde bir takılma ya da başka bir sıkıntı hissedemedim. Akıcı bir şekilde oynayabildim. Fifa severler için Fifa da denemek isterdim ama dediğim gibi futbol sevmediğimden ona para vermek istemiyorum. Yarın da The Last of Us Part 1 oynayacağım. Deneyimlerimi aktarabilirim.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >




  • Burak_Keskin06 kullanıcısına yanıt

    Hocam tekrar selam. Bütçemi inanilmaz aşıyor bu oledler. Sadece FIFA oynayan biri için 30k çok değil mi? Benim muazzam görüntüye ihtiyacım yok açıkcası:/

  • Surfing with the Alien kullanıcısına yanıt
    Hocam tercih sizin,
    LG 55QNED816
    SONY 55X89J
    Bu modellere bakabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.