Şimdi Ara

PrimoCache ve benzeri cache/ram disk uygulamaları ve HDD Hızlandırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
559
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar hepiniz az çok bu konuları bilirsiniz ve denemişsinizdir. Yakın zaman turbohdd adlı bedava yazılımı denedim. Ciddi anlamda yavaş olan 2TB mekanik diskime resmen can verdi. Hızını kabul edilebilen bir seviyeye çıkardı. Bunun yanında daha iyi ve bedava olan ImDisk (edit bu ramdiskmiş, cache değil) programı da mevcut, henüz denemedim ama arayüz iyi.


    Şimdi benim mevzum şudur, nispeten güçlü bir oyun sisteminde


    1 adet 128 GB SSD windows için

    1 adet 500 GB SSD oyun

    1 adet 1 TB Nvme SSD oyun

    4 adet 2+2+2+4 TB mekanik diskleri oyun ve deoplama amaçlı kullanıyorum.


    Harddiskler artık dolmaya başladı, nvme/ssd kullanımı sonrası Hdd işi de pek tat vermiyor. Ssd ve nvme fiyatları malum, aynı kapasite ciddi paralara ulaşabilirim ve yer sıkıntıma pek derman olmaz, çünkü anakart ve kasa bu kadar harddiske imkan veriyor. 2TB bir mekanik disk ile SSD fiyatı arası uçurum var.


    Bu arada sistemde 8x2=16 GB hafıza mevcut, windows 10. Oyunlarda vs. genelde 12 GB ram kullanımı oluyor.


    Gelelim sadede, ben PrimoCache programını denedim ve büyük şok yaşadım, sebebi ise sadece mekanik disklerim değil, ssd ler dahi sürat olarak çıldırdı. PrimoCache programında 2 adet yöntem var, L1= ram cache ve L2= ssd yada Nvme cache. Bu ikisini ortak şekilde kullanabiliyorsunuz, bu bir ram disk değil, cache yapma olayı.


    Ben sadece 2GB ram ile L1 ve yeni yatattığım 32 GB nvme partition ile L2 yaptım. Bunların ikisini ortak olarak kullanmaya başladım. 150 mb/s okuma yapan hardisk L1+L2 kullandığım durumda 13000 mb/s hızlarına çıktı, direk ram hızı, bu hız ssd ve nvme için de aynı oldu. Tabii bunlar crystal bench vs. sentetik test sonuçları. Mesela en yavaş harddiskimde olan borderlans 2 oyununun yüklemesei ciddi hızlandı.


    Şimdi mobilden yazıyorum, bilgisayar başına geçtiğim zaman ayrıntılı sonuçları paylaşacağım.


    Sonuçta PRIMOCACHE uygulaması cidden işe yaradı ve direk normalde ihtiyacım olmayan 2x16 GB ram kiti siparişi vermeme vesile oldu. 32 GB ram’in an az 12’sini L1 cache olarak, 32 GB nvme’yi de L2 olarak kullanmak planım. Böylece sistemde yer alan nispeten ucuz mekanik diskleri büyüterek yer sorunumu da çözeceğim. Programın ek özellikleri ile daha da hız ve özellikle yazma hızı kazanmak mevcut fakat o şekilde kullanımda ups olmaz ise, güç kaybında veri kaybı yaşanır. Sadece oyun amaçlı buna gerek yok bence. Yada bunu sadece oyun amaçlı sürücler için yapabilirsiniz.


    Eksi yanı ise uygulama ne yazık ki paralı ve pahalı 30 dolar civarı. Öte yandan bu programı geç keşfetmek beni cidden üzdü.



    www.romexsoftware.com
    PrimoCache - Excellent Software Caching Solution to Accelerate Storage
    https://www.romexsoftware.com/en-us/primo-cache/index.html





    Tetsuclawyoutube
    Now all game loading times were from the 3rd time loading each game. Each game was loaded in sequence from Diablo 3, Starcraft 2, DCS flight simulator, Doom 2016, to Universe Sandbox 2. PC used: https://ca.pcpartpicker.com/b/MnLJ7P I did change the video card since and of course the swap to a cheap SSD for the test Linus video on why larger SSDs are faster: https://youtu.be/2GvRL5dcinQ
    https://www.youtube.com/watch?v=XiK8ylcwKo8&feature=youtu.be




    landpetyoutube
    Answering questions about PrimoCache. Primocache is used to speed up file transfers in windows 10. Primo cache can be used with RAM and/or SSD to speed up HDD. It caches the files on the faster mediums then transfers it to the destination hard drive giving the appearance of faster transfers. This video is answering FAQs about PrimoCache; using RAM, restoring SSD Level 2 Cache using various methods. ✔️Subscribe: https://www.youtube.com/c/landpet?sub_confirmation=1 Product Links --------------------------------------- PrimoCache: https://www.romexsoftware.com/en-us/primo-cache/ MiniTool Partition Wizard: https://www.partitionwizard.com/ NVMe SSD (Samsung 980 Pro): https://amzn.to/3f1yYpT Video Links --------------------------------------- How to Speed Up Your Transfers: https://youtu.be/6FT-xaKxj8A How to Build a Gaming PC: https://youtu.be/TV6VCIyXx_M Timeline: --------------------------------------- 00:00:00 - PrimoCache FAQs 00:00:54 - Speed Up USB Drives 00:01:12 - Does PrimoCache Shorten the Life of an SSD? 00:02:06 - Use RAM to Speed Up File Transfers 00:10:41 - Creating Level 2 Cache with SSD 00:14:23 - Restore SSD from L2 Cache 00:17:42 - Restore SSD from L2 Cache via Disk Management 00:19:43 - Restore SSD from L2 Cache via MiniTool Partition Wizard
    https://www.youtube.com/watch?v=mfc2JKLUD4c&feature=youtu.be



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aerospace -- 14 Mart 2023; 23:55:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Bu uygulama süperdir. Önceki adı FancyCahce idi. Bende satın alıp kullanmayı düşünüyorum. SSD niz hızlı ise gereksiz.Yalnız ram cache epey performans artışı sağlıyor. Ancak en az 24GB ramli sistem öneririm. 8GB Cache yaparsanız 16GB sisteme kalır. Sistem uçar.


    Ben 64GB ram ile 24GB cache yapıp 40GB sistem ram yaparak deneyeceğim. Aşırı fark edeceğinden eminim.

  • Bu uygulamayı geçtiğimiz aylarda 30 günlüğüne free trial yaptım pek bir fark göremedim.


    Bende hızlı nvme yada ssd'ler var acaba ondan mı?


    En çok arzuladığım şey sistem genelinde Ram hızından faydalanıp daha hızlı uygulama açmak kapamak idi.


    Kardeşimin Rog Strix makinede Asus'un Ramcache 3 yazılımı olması, ben onu kendi makineme indiremiyorum mesela


    Asus tam bir lavuksun!

  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    SSD için çok bir fark olmaz fakat eski mekanik diskleri uçuruyor. Ben Ram'i 32 yaptım, 12 civarını buna verdim.

  • 64 bellek var değerlendirmek istiyorum ama ne yazık ki umduğumu bulamadım işte.


    Acaba usb belleklere ne kadar sirayet ediyor.

  • Rindaman kullanıcısına yanıt

    Ayarlarda bir hata olabilir, internet üzerinden biraz araştırın bence.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.