Şimdi Ara

PR300 WEBCAM SES SORUNU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.885
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Acil Yardım Arkadaşlar!!! Bende MSI PR300 laptop var. Sorun şu bu laptopta dahili webcam var tabi dogal olarak dahili mikrofonda olması lazım. Ama özelliklerinin yazdıgı sayfada böyle bişey belirtilmemiş. Bu laptopta dahili mikrofon varmı eğer varsa ben aşağıda yazacagım problemi neden yaşıyorum? PR300 kullanıcıları cevap verirse memnun olurum. Bana Vista yuklu olarak geldi. Webcam çalıştıgı halde mikrofon çalışmıyordu. Neyse Vistaya zaten gıcık olmuştum 2 sonra cektim formatı XP ye geçtim. Yine webcam çalışıyordu ama mic çalışmadı. Bu arada tüm güncel XP sürücülerini MSI resmi sitesinden ve Intel den çekip kurdum. Hepsi sorunsuz ve XP sorunsuz çalışıyor. Windowsdan ses ve mikrofonla ilgili tüm ayarları kontrol ettim her şey normal. Ayrıca HD Audio üzerinden de kontrol ettim. Windows da da sesle ilgili en ufak problem yok. Webcamın XP sürücüsünü de MSI dan çekip kurdum. Ama webcami marka ve model ismiyle tanımıyo sadece USB Standart kamera olarak görüyor ve görüntü süper oldugu halde yine mikrofon çalışmıyor. İşin tuhaf tarafı birkaç ay önce MSI resmi sitesinde bu laptopta Chicony marka dahili webcam oldugu yazılıydı bu seferde aynı modelde Bison marka cam var demişler ve Xp driverını koymuşlar ama o da işe yaramadı. Windows ve sistem kurulumu bilgim cok iyidir akla gelecek her yolu denedim fakat bir türlü bu işin içinden çıkamadım. Aynı sorunu yaşayıpta çözüm bulan arkadaşlar varsa yardım bekliyorum.







  • Öncelikle Laptop'lardaki Web Cam'leri masaüstü bilgisayarlar için satılan ve kendi üzerinde mikrofon olan kameralarla karıştırmama gerekiyor. O tür ürünlerde Web cam le birlikte aletin mikrofonu da tanılır vesaire...

    Senin sorununda ise mikrofonu kamera ile değil, direk ses kartı ile ele alman gerekiyor.
    Kamera çalışıyor OK.
    Ses kartı düzgün tanıtıldı ve ses alıyorsun.. OK

    Bu durumda mikrofunun da tanıtıldığından emin olabilirsin.. çünkü mikrofon giriş çıkış hepsi ses kartına bağlı..

    Gelelim probleme, öncelikle bilgisayarının dahili bir mikrofona sahip olduğundan emin ol.. Bunun için çeşitli sitelerdeki donanım listelerine de bakabilirsin. Yada Realtek'in Menüsüne girersin.. Buarada giriş çıkışlar ayrıntılı yer alır.. Orada eğer mikrofon gözüküyo ve kapalı ise, onu açarsın ve hangi program ile kullanıyorsan orada da bunu gösterirsin.

    Söz gelimi MSN için yapacaksan, SES ve Görüntü kurulum sihirbazından, Realtek "REALTEK HD Audio Input" seçili olduğundan emin ol..

     PR300 WEBCAM SES SORUNU



    Buradan donanım sınamaya da girebilirsin. Bence problem Realtek'in ayar menüsünde on-board mikrofonun ses kapalı olmasıdır..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi synthesizer -- 5 Nisan 2008; 14:33:59 >




  • bende o kaydetmeye gelince mikrofon çıkıyor onu işaretliyorum sonra çalmaya geliyorum işte orda mikrofon seçeneği göstermiyor bu neden ola bilir :S
  • Mikrofon kayıt esnasında lazım ama çalma esnasında ihtiyaç olmadığından göstermeyebilir. "yani herhangi bir parçayı çalarken aynı anda kayıt yapamıyacağın için" gösterse bile orjinal ayarında seçili olmaz.
  • Aynı sorunu bende yaşıyorum.

    Acaba bu sorun hakkında yardımcı olabilecek birileri var mıdır?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.