Şimdi Ara

Power supply da ki değişik sorun? Yardımlarınızı bekliyorum lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eski anakartımın güney çipi yandığı için yenisini aldım. Eski anakartım asus z170 deluxe serisiydi. Yeni aldığım ise asus prime z270-p modeli. Eskisi takılı iken pc açılıyor fakat kısa süre sonra donuyor reset atıyor ya da mavi ekran hatası veriyordu. Her neyse yeni anakartı takıp çalıştırdığımda tetikleme olmadı. Analarta güç geliyor fakat psu çalışmıyordu. Fanı dönmüyordu. Pc açılmıyor hiçbir tetikleme olmuyordu. Bende psu da sıkıntı oldu diye kısa devre yöntemiyle denedim psu çalıştı. Fanı dönmeye başladı. Tekrar anakarta bağladım 12volt girişi ile sadece psu dan gelen 24 pinlik soketi. Yine anakartta ki ışıklar yandı ama psu çalışmadı. Kasa fanını bağladım anakarta o da çalışmadı. Yani kısa devre ile pau çalışıyor fakat anakarta bağladığımda psu çalışmıyor. Buradaki sorunu bir türlü çözemedim. Yardımcı olursanız sevinirim.
    Sistem i7 6700k, asus prime z270-p anakart, asus rog strix gtx 970 ekran kartı, 16gb 3600mhz gskill tridentz ram, aerocool 750w 80+plus psu, silverstone td002 lite sıvı işlemci soğutucu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Güç düğmesini bağlayamamışsınız sanırım.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Genelde şöyle bağlanıyor diye biliyorum. Artı ve eksikler kutupları belirtiyor.

    (+) PowerLed (-), (+) PowerSW (-)
    (+) HDD Led (-), (+) Reset SW (-)

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yazdigina gore 8 pinlik psu baglantisi eksik. sadece 24 luk takilmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 8 pinlik 12v soketide mevcut onu da takıyorum lakin onda arıza varsa bu durum gerçekleşebilir mi? Yani anakarta bağlı hiçbirşey çalışmıyor sadece güç geliyor anakarta. Ama bu şekilde bile en azından psu üzerindeki fanın çalışması gerekmez mi? Çünkü yeşil ve siyah kabloya kısa devre uyguladığımda fan çalışıyor. Kısa devreyi yaptığımda 12v girişide herhangi bir yere bağlı olmuyor sonuçta. Bu haldeyken çalışıyor fan. Demek istediğim şu: en azından 24 pinlik soketi anakarta bağladığımda siyah ve yeşil kabloya temasından ötürü en azından psu nun fanının çalışması gerekir diye düşünüyorum. Ya da şöyle bir şey olabilir mi? 8 pinlik 12v soketi arızalı diyelim. Onu taktığımda kısa devre vs herhangi bir durumdan dolayı psu nun fanıda çalışmıyor olabilir mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: InspectorGadget03

    Genelde şöyle bağlanıyor diye biliyorum. Artı ve eksikler kutupları belirtiyor.

    (+) PowerLed (-), (+) PowerSW (-)
    (+) HDD Led (-), (+) Reset SW (-)
    Hocam uzay kasa modunda da çalıştırdım. Power soketine Tornavida ile kısa devre uygulayarak denedim olmadı, reset tuşu kablolarıyla değiştirerek denedim o da olmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende 2 adet 8 pin molex var. biri 6+2 pin ve 6 pin olanı gpu ya takıyorum. digeri 4+4 pin ve eski anakartıma 4 pinini yeni anakartıma 4+4 pinini takıyorum. iki kabloyu da 8 pin olarak kullanmak istersem eğer birinde 5 siyah 3 sarı digerinde 4 sarı 4 siyah oluyor. bilmem anlatabildim mi ?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.