Şimdi Ara

popcorn c200 - wd my book hdd sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • popcorn c200, wd my book 3 tb hdd'i görüyor fakat şöyle bir sorun var;

    büyük boyutlu klasörleri açamıyorum, 50-60 gb klasörlerin içine giriyor, hatta 300-400 gb'lık film klasörlerini açıyor, fakat daha küçük müzik klasörlerini açmıyor, aynı klasörü 500 gb'lık 2,5'' verbatim external hdd'e kopyaladığımda yine açıyor, fakat my book'ta iken açmıyor

    sebebini ve çözüm yolunu bilen var mı?



  • yaklaşık 4 yıldır bu cihazı kullanıyorum ama hiç böyle bir sorun yaşamadım. öncelikle cihazı güncellemenizi tavsiye ederim.http://www.cloudmedia.com/products/popcornhour/c-200 sitesinden resmi firmware güncellemesini indirebilirsiniz. bu güncellemeyi yaptıktan sonra nmt sürümünü de mutlaka güncellemeniz gerekiyor.

    mybook bağlantısını ethernet üzerinden mi yapıyorsunuz yoksa usb den mi?

    bence en ideal çözüm popcornun içerisine 2 TB gibi bir disk yerleştirip kullanmak. böylece popcornu samba sunucusu olarakta kullanabilirsiniz ve paylaşıma açıp evdeki agınız üzerindeki tüm bilgisayarlardan bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mustafz

    yaklaşık 4 yıldır bu cihazı kullanıyorum ama hiç böyle bir sorun yaşamadım. öncelikle cihazı güncellemenizi tavsiye ederim.http://www.cloudmedia.com/products/popcornhour/c-200 sitesinden resmi firmware güncellemesini indirebilirsiniz. bu güncellemeyi yaptıktan sonra nmt sürümünü de mutlaka güncellemeniz gerekiyor.

    mybook bağlantısını ethernet üzerinden mi yapıyorsunuz yoksa usb den mi?

    bence en ideal çözüm popcornun içerisine 2 TB gibi bir disk yerleştirip kullanmak. böylece popcornu samba sunucusu olarakta kullanabilirsiniz ve paylaşıma açıp evdeki agınız üzerindeki tüm bilgisayarlardan bu bağlantıyı kullanabilirsiniz.

    cevap için teşekkür ederim,

    cihazı aldıktan sonra güncelleme yapmadım, güncellemeyi yaparım,

    mybook'u usb ile bağlıyorum, bu arada yakın zamanda biraz daha veri yükledim, yaklaşık 300 gb, bundan sonra bybook'u hiç görmedi, güncellemeden sonra tekrar deneyip buradan paylaşırım

    içine hdd koymayı düşünmedim, çünkü daha önce dune hd base 3d kullanırken içine hdd koyduğumda gürültü rahatsız etmişti, siz bu şekilde mi kullanıyorsunuz? gürültü durumu nedir?




  • ben cihazın içine 1.5 TB disk koydum. gürültü sorunu hiç yok. ama gürültü cihazdan çok diske bağlı bir durum. cihazın içerisinde kulandığım disk WD Green serisi sata disk. ayrıca usb 3.0 bağlantısı olan bir disk dock kullanıyorum. onun üzerinde de 1 TB WD Caviar Black serisinden bir disk var ve çok gürültülü çalışıyor. bu disk genelde sunucularda kullanıan yüksek performanslı bir disk sanırım ama gürültüsüde daha fazla. diğer green serisi diskin sesi neredeyse hiç yok.

    cihazın firmware güncellemesini mutlaka yapın. geçen yıl yapılan güncellemelerden sonra cihazda youtube falan çalışmamaya başlamıştı. tüm bu sorunlar düzeltilmiş. en güncel firmware sürümü aşağıdaki linkten direk indirebilirsiniz. usb flash bellege kopyalayın ve yönergelerini takip edin. arkasından NMT sürümünüde mutlaka güncelleyin. NMT güncellemesini internet üzerinden de yapabilirsiniz. son sürüm 03-05-130708-21-POP-408-000 olmalı.

    genel olarak bu c200 artık çağ dışı kalmış bir cihaz. mesela hdmi 1.4 ve usb 3.0 desteği yok. büyük boyutlu film veya dosya aktarımı sırasında insanı deli ediyor. ethernet bağlantısıda gigabit denmesine rağmen hiç alakası yok. gigabit bağlantı yapamıyor malesef.

    ben nmt ve samba sunucu kurulumu yaptım ve evdeki diğer bilgisayarlardan cihaz içerisindeki hd ye bağlanıp istediğim her şeyi yapabiliyorum.




  • popcorn'u geçici olarak düşünmüştüm, yakında yine oppo'ya geçiş yapacağım, popcorn yine yedek olarak duracak, bu arada güncellemeleri yapacağım fakat internal hdd düşünmüyorum, bu arada cihaz güncellemesi ok fakat nmt güncellemesi nedir? bu konuya biraz yabancıyım :)))
  • networked media tank kısaltması. popcorn setup a girin firmware güncellemesinin hemen altında nmt kurulum ve güncelleme var. karşınıza çıkan ekrandan yeni kurulumu sakın seçmeyin içinde disk varsa onu formatlar. siz sadece eski kurulumu güncelleyin. böylece pc den de film ve müzikleri alıp seyredebilirsiniz.
  • tamamdır, bilgilendirme için tşk ederim
  • Birde bu programı deneyin isterseniz genelde HDD görünmeyen dosyaları geri getiriyor aynı sorun bende olmuştu my book 2 tb. işe yaradı.
    Emut Antivirus v1.4
  • bende sıkıntı görünmeyen dosyalar değil, şu an hdd'i görüyor fakat içine girmiyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.