Şimdi Ara

Polonya Data Science Yüksek Lisans

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Dostlar merhaba, yakın zamanda Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinden mezun oldum, hali hazırda bir bankada backend developer olarak çalışıyorum. Fakat kendimi daha çok geliştirmek ve kariyer olarak hayatıma Avrupa'da devam etmek istiyorum. Bu amaç doğrultusunda gidebileceğim ülkeleri ve üniversiteleri bir süredir araştırıyorum ve Polonya'nın yüksek lisans boyunca ve sonrasında 1 yıl tam zamanlı çalışma izni vermesiyle diğer Avrupa ülkelerine nazaran mantıklı olabileceğini gördüm. Okurken kariyer olarak geride kalmak istemiyorum bu nedenle gittiğim gibi bir iş bulup çalışmak istiyorum. Fakat Polonya'nın 2.sınıf bir Avrupa ülkesi olması konusunda çevremdekiler biraz hevesimi kırdılar. Hedefim aslında akademik anlamda gelişmekten ziyade bir Avrupa ülkesinde kariyerime devam etmek. Bunun da en kolay yolu yüksek lisanstan geçiyor galiba. Fakat iş bulmam kolay olacaksa yüksek lisans yerine iş aramak da mantıklı olabilir gibi geliyor ama iş bulma şansım ne kadar yüksek onu da bilmiyorum. Bu nedenle kafam biraz karışık. Genel olarak fikirlere açığım. Sizce ne yapmam daha mantıklı olur?








  • Okuyacağın yerin bir kampüs ortamı varsa, endüstri ve AR-GE merkezlerine yakınsa Polonya'da veya başka bir doğu bloğu ülkesinde olması artık eskisi kadar önemli değil. Çünkü "vizyon kasmak" udemy benzeri online kursalarla, linkedin canlı oturumlarıyla artık daha kolay. Olay yine sende bitiyor. Okumayı düşündüğün üniversiteki Hocalar hangi çalışmaları yaptırmış, nasıl akademik yayınlar yapmış bunlara bakabilirsin. Adam gibi bir yüksek lisans tezi yapabilmek için Hoca-öğrenci uyumu çok önemli.

    Öte yandan gelişmiş saydığımız bazı Avrupa ülkelerinin 2.büyük şehirleri o kadar kırsaldır ki Marmara bölesindeki 3.sınıf ilçere (Kandıra, Karasu, Pamukova) ancak denk düşer.

    Okuyacak motivasyonun kalmayabilir. Kafanı daha da çok karıştırmış olabilirim. 





  • Merhaba Polonya'da eğitim ile ilgili bir konuda size fikir sorabilirim ?



    Ben 2 yıllık mezunum avrupa vizem yok polonya 'da bunu lisans'a tamamlama şansım var mı , bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.