Şimdi Ara

PLAYVISION GERÇEK 5.1 (ANALOG + USB) KULAKLIK ANA KONU *** (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
484
Cevap
13
Favori
45.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: carlos1111

    Çok gelip gidiyorum almak ile almamak arasında. Nedense madcom ve burbarian ı samimi bulmuyorum. Sanki o firmada çalışan kişiler gibi devamlı övüyorlar. Biraz satılsın o zaman feedbacklere göre kararımı vereceğim.

    Öyle bir ithamda bulunumadan önce profilime bakıp, fikir belirttiğim başka konulara da baksaydın keşke. Kullandığım daha başka bir sürü kulaklık var. Bu durumda akg, zalman, razer de de çalışıyor olmam lazım. Laf olsun diye konuşmuş olmayalım lütfen.
  • Bende almayı düşünüyorum bu kulaklığı ps3 için,merak ettiğim mikrofunu kapatıp açmak için bir tuş varmı ?
  • Kumandada var. Üstte yazmıştım.
  • Kulaklığı iki üç gündür test ediyorum. Arkadaşların yapmış olduğu olumlu yorumlar genel olarak doğru. Tekrar bir daha yazarak över pozisyona düşmek istemiyorum

    @burbarian arkadaşında bahsettiği bazı olumsuz olabilecek kısımları kendi gözümle tekrar vurgulamak istedim.

    * Özellikle harici ve usb üzerinden çalışan ses kartınız varsa ve kulaklığı analog olarak bu karta bağlarsanız, kulaklığın ses ayarları son konumdaysa ve o anda hiç bir şey çalmıyor ise hafif tizz bir ses geliyor. Açıkcası beni rahatsız etmedi. Ama rahatsız olabilen olur diye yazıyorum. Bunun çözümü için firma USB adaptör eklemiş. Bu adaptör ile ses gidiyor. Onboard ses kartında problem yaşamadım

    * Kumanda üzerindeki büyük ses açma zımbırtısı sadece USB bağlantıda çalışıyor ve sesleri komple açıp kapatıyor. Analog bağlantıda çalışmıyor. Analog bağlantıda ise ses ayarı için iki yöntem var. Ya PC den ayar yapacan ya da bütün kanalları ayrı ayrı olarak kumanda üzerinden ayarlayacaksın. Analog bağlantıda, kumanda üzerinden bütün sesleri bir anda kısma açma yok. USB bağlantıda ise kumanda üzerindeki kanal ayar düğmeleri çalışmıyor. Anladığım kadarı ile PS3, xbox ve PC de mikrofonun kullanıldığı online oyunlar için bu şekilde yapılmış. Bu konuda kullanım zorluğu yaşamadım. Sesi çok kısmam gerekse on off düğmesinden kapatıyorum. Böylece tekrar kanalları ayarlamak zorunda kalmıyorum.

    * Win 7'de USB bağlantı yapılınca driverlar otomatik yükleniyor. Fakat win7 USB ses kartını stereo gibi görüyor. Dolayısı ile 5.1 testi yapamıyorsunuz. Fakat kullandığınız yazılımlarda 5.1 seçeneğini işaretlediğinizde bütün kanalların çalıştığını test edebiliyorsunuz. 5.1 ses test dosyası ve Gom player ile kontrol ettim. Analog bağlantıda zatan sorun olmaz.

    Şimdilik aklıma gelen olumsuzluklar bunlar. Fakat fiyat, ses kalitesi ve özelliklerine açısından düşününce kesinlikle tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi conistr -- 15 Şubat 2012; 14:10:57 >




  • Yani sonuç olarak USB bağlantısı yaptığımızda gerçek 5.1 seslerini tam verimle alamıyor muyuz ? Kumandanın sadece master ses açma kapamasını mı kontrol edebiliyoruz ?
  • Usb bağlantı yaptığınızda 5.1 sesleri tam verimle alabiliyorsunuz fakat win7 ses kartı olarak stereo gibi görüyor. Gom playerda 5.1 filmleri izlerken her kanala gelen sesi gırafiksel olarak görüyorsun. Buradan sesleri açıp kapattığında veya bütün kanalları kapatıp sadece test etmek istediğin kanalı açtığında, bütün kanalların çalıştığını görüyorsun. Evet USB bağlantıda kumanda üzerinden sadece master ses açma kapamayı kontrol edebiliyoruz.

    Müzik için bence entegre USB ses kartı yeterli değil ama film ve oyunlarda gayet yeterli.
  • Konsol ile kullandığımız zaman gerçek 5.1 i nasıl alıyoruz. 5.1 analog çıkış yokken konsollarda? Orayı çözemedim ben.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kunter

    Konsol ile kullandığımız zaman gerçek 5.1 i nasıl alıyoruz. 5.1 analog çıkış yokken konsollarda? Orayı çözemedim ben.

    Ayrıyetten bu ürünü alman gerek konsol için.http://www.playvision.com.tr/HDA-51A.htm
  • quote:

    Orijinalden alıntı: J.Jrousseau

    quote:

    Orijinalden alıntı: Kunter

    Konsol ile kullandığımız zaman gerçek 5.1 i nasıl alıyoruz. 5.1 analog çıkış yokken konsollarda? Orayı çözemedim ben.

    Ayrıyetten bu ürünü alman gerek konsol için.http://www.playvision.com.tr/HDA-51A.htm

    Geçen sene decoderi aldığımız zaman biraderin PS3 için bir araştırma yapmıştık. Optik çıkış üzerinden olmadıktan sonra ne PS3 ne de HD media playerlardaki DTS ve Dolby Digital sesleri 5.1 olarak alamıyorsunuz. @J.Jrousseau dediği gibi PS3 de 5.1 ses almak için decoder şart. Bu decoderi istersen ses sisteminede bağlayabiliyorsun. Piyasadaki güncel çoğu ses formatını 5.1 olarak çözüyor.

    Decoder olmaz ise PS3'ün kırmızı beyaz ses çıkışları var. Kulaklık ile verilen ara kabloyu bu çıkışlara takarak stereo ses alabiliyorsun.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: J.Jrousseau

    Şimdi sipariş verdim bakalım. Gelsin bi kullanıcı yorumuda benden gelir :)

    Sayın @J.Jrousseau, kulaklık elinize geçti mi? Sizin yorumunuz nasıl?
    Bende almayı düşünüyorum da...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: conistr

    Usb bağlantı yaptığınızda 5.1 sesleri tam verimle alabiliyorsunuz fakat win7 ses kartı olarak stereo gibi görüyor. Gom playerda 5.1 filmleri izlerken her kanala gelen sesi gırafiksel olarak görüyorsun. Buradan sesleri açıp kapattığında veya bütün kanalları kapatıp sadece test etmek istediğin kanalı açtığında, bütün kanalların çalıştığını görüyorsun. Evet USB bağlantıda kumanda üzerinden sadece master ses açma kapamayı kontrol edebiliyoruz.

    Müzik için bence entegre USB ses kartı yeterli değil ama film ve oyunlarda gayet yeterli.

    Peki birde birşeyi merak ediyorum eğer kullanıyorsanız. Kablolarından memnunmusunuz? yeterince uzun fakat bana dayanıklı gelmedi sanki kumaş-pamuk tarzı esnek bir kablo kullansalarmış daha iyi ederlermiş çünkü örneğin ben kulaklığı çıkarmadan çok yerimden kalkıp giderim veya oraya buraya dolandırırım. Sırf bu yüzden kablosuz 5.1 kulaklıklara bakıyorum ama sanırım onlarında ses kalitesi düşüyormuş kablosuz olduğundan. Forumun G930 incelemesinde gayet iyi olduğunu söylüyorlar ama kime sorsam G35 in daha verimli olduğundan bahsediyor. Kablosuz almamalımı ?




  • Valla birkaç gündür kullanıyorum hiç dikkatimi çekmedi..:) Siz yazınca netten bir bakayım dedim diğer kulaklıklara. Mesela Sharkoon xtatic ile kablosu görüntüde hemen hemen aynı gibi. Roccat cave in görüntüsü biraz daha hoş olmuş. Ama hiç biri kumaş-pamuk tarzı esnek bir kablo kullanmamış. Sizin dediğiniz tipte stereo kulaklıklar hatırlıyorum. Dışarıda da kullanım için kıyafete uysun diye kumaş pamuk yapımı. Kalkıp giderken kulaklık kafanızdan düşebilir. Olan kulaklığa olur. Kablolara bir şey olmaz kolay kolay.

    Kablosuz kulaklıklara bende bakmıştım ama çok sağlıklı gelmedi. Neticede kafanızda 2.4 ghz verici ile duruyorsunuz. Ses kaliteside kablolu gibi olmaz bence.
  • @burbarian güzel inceleme yapmışsın. Cihazı güzel tanıtmışsın. Ancak hoperlörlerin içten fotoğrafını çekeceğim yarın demişsin unuttun sanırım. Cihazın internet sitesine baktım içten görünüm var eğer cihazın kendi fotosuysa subwoofer görevi gören parça bir hoperlör değil titreşim motoru. Titreşim açma kapama işlevinin olduğu söylenmiş zaten titreşim motoru olması lazım onların. Yani her iki tarafta 3 er tane hoperlör var toplamda 6 olmak üzere.. Tritton 5.1 kulaklıktaki gibi 4 er tane hoperlör değil...
  • Unutmadım ama bu aralar vakit bulamıyorum. Hafta sonu bir ara açmayı planlıyorum. Çok da önemli değil bence titreşim motoru ya da hoparlör olması. Ön hoparlörlerin verdiği baslar yeterli. Abartılı baslar tiz ve midleri bastırınca zevki kaçıyor benim için. Bu duyguyu Z5500 de de yaşıyorum. Dev gibi subwoofer vurduğunda tiz ve midler kayboluyor. Dolayısıyla detaylar duyulmuyor. Kulaklıkta böyle bir orantısızlık yok, dengeli olmuş.
  • Var tabiki Logitech G35 Ama sırf ses kartı olmadan direk usb ile bağlanıyor diye almaktan çekiniyorum. Gerçek 5.1 almak mümkün değil sanırım onunla.
  • Sayın arkadaşımız @rockonur 'un isteği üzerine ilk mesaja iç resimler de eklendi. Saygılar.
  • Teşekkürler gayet güzel ''ayrıntılı'' :) bir sunum
  • @burbarian hocam, playvision'ın hoparlör arkaları resimde parladığı için tam okuyamadım ama ön ve orta hoparlörler görüntü olarak razer ile aynı sanırım. Doğru mudur? Bu arada sunum süper üstü süper
  • quote:

    Orijinalden alıntı: madcom

    @burbarian hocam, playvision'ın hoparlör arkaları resimde parladığı için tam okuyamadım ama ön ve orta hoparlörler görüntü olarak razer ile aynı sanırım. Doğru mudur? Bu arada sunum süper üstü süper

    Tam olarak öyle değil. Resimde görülenler arka ve merkez hoparlörler, bunlar razer ile aynı. Sadece ön hoparlörler değişik. Resimde titreşim motorunun altında kalan ve tam görülemeyen ön hoparlör. Önleri değiştirmekle iyi yapmışlar. Müziklerde daha dolgun ve tok bir ses veriyor.
  • Evde küçük çocuğum olduğu için gerçek ses verecek 5.1 kulaklık arıyorum.
    Ucuz ve işimi görecek bir ürün olması yeterli..

    SPEEDLINK-MEDUSA almak için düşünürken
    bu üründe hoşuma gitti ve daha ucuz.

    Playvision'un kablo uzunluğu ne kadar? Uzatmak istediğimizde usb uzatma kullanmamız yeterli olur mu?

    Hangisini önerirsiniz?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.