Şimdi Ara

Plaka Tahsis İşlemi Nereden Yapılır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
812
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Başka şehir plakalı bir aracı üzerime alacağım. Plakasını da değiştireceğim. Plaka tahsisi il emniyet müdürlüğünden mi yoksa ilçe trafik şube müdürlüğünden mi yapılıyor? Net bir bilgi bulamadım bununla ilgili.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Büyükşehirlerde ilce emniyet trafik,normal şehirlerde il emniyet trafikten plakanı bağış adı altında yapacağın ödeme ike alabilrsin.

    İstanbul için hel ilçenin belirli harflero vardır öbür şehirler icin net bilgim yok

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Aracı alırken Noter soruyor plaka değiştirmek istiyor musun diye satış esnasında. ( İkametgahından farklı bir il`den araç alıyorsan. Sormazsada siz sorun. )


    Evet dersen yeni plaka numarasını yazan bir belge veriyor.Ruhsatında da yeni plakan yazıyor. Plaka basan yere(şöförler odası ) o belgeyle gidiyorsun parasını veriyorsun (50-60lira birşey sanırım) 15 dakikada yeni plakanı alıp çıkıyorsun yoğunluk yoksa.


    Sonradan değişme şansı yok plakanın. (Çalınma vs başına gelmezse.) O yüzden noterde aracı alırken plaka değiştirmeye evet demelisin.

  • Sıradan plaka ise noterde işlemler halloluyor. Eski plakayı notere teslim ediyorsunuz, yeni plakayı da en yakın plaka basım yerinden bastırıyorsunuz.


    Plaka seçecekseniz ikamet ilçesinde emniyete başvurun, notere gitmeden aracın şase no ile plakayı eşleştirin.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.