Şimdi Ara

Pis Yedili (iskambil) Bilinmeyen Kurallar Dizisi!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.153
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba.

    Malum konu pis yedili oyunu arkadaşlar.

    Oyuncu sayısı 4 ve üç kişinin elinde en az 7 kağıt var diyelim. Benim elimdeki kağıt sayısı ise 2.

    Sıra bana gelince elimdeki biri vale diğeri joker olan kağıtlardan vale olanı atıp -hatta rastgele bir kağıt türü söyleyip- (bilirsiniz vale sonraki kağıdı değiştirebilir) oyuna devam ediyorum.

    benden sonraki 3 sonraki 7 ve benden önceki de 7 atıp oyun bana geliyor. Normalde iki tane 7 yediğim için altı kağıt çekmem lazım fakat elimde joker olduğu için bitiyorum -ki arkadaşlar itiraz ediyorlar-.

    şimdi özel kağıtlar olan yani onunla bitildiğinde rakibe ceza yazdıran '' vale , joker ve 7'' ile her türlü senaryoda bitilebileceğini biliyorum yada hep öyle oynadım diyelim. Oyunun kurallarının yazılı olduğu herhangibir site bu tür durumlardan bahsetmemiş. son kağıdım vale, 7 veya joker olursa bir önceki kartta 7 yesem bile bitebilmem gerekmiyor mu?

    şimdiden okuyup vakit harcamalarına sebep olduğum herkesten önce özür diler sonra teşekkür edrim:)

    Olayın aslı nedir arkadaşlar.








  • Merhaba konu şu ki bahsettiğiniz pis yedili oyununun karşılığı aslında UNO. Yani yabancı kaynaklı bir oyun, sanırım ABD.

    Pis yedili ise UNO'nun iskambile uyarlaması diyebiliriz fakat ne var ki pis yedilinin yazılmış bir kuralı yok bu sebepten dolayı. Yapılan uyarlamalar neticesinde oluşan bir takım kurallar var elbette ama hemen her oyuncu 4-5 sabit kuralın dışında kendi kurallarını koymak-kaldırmak-değiştirmek suretiyle oynayabiliyor. Örneğin kimileri AS ile bir sonraki oyuncuyu atlatırken kimileri bu işi 8 numaralı karta yaptırıyor. Hatta bazıları örneğin ben oynarken AS atıldığında rakiplerime atılan AS kadar kağıt çektirilmesi kuralını uygulamıyorum.

    Şimdi sizin sorunuza gelecek olursak; oyunda VALE kart değiştirir ve istediği zaman istediği şartlarda bitebilir. JOKER de aynı şekilde elde kalan tek kart ise bir önce atılan kartlara (7 bile olsa) bağlı kalmaksızın oyunu bitirebilir. Zaten kağıtlar adı üstünde ÖZEL kağıtlar ama diğer ÖZELLİKLİ kağıtlar ile karıştırılmamalı. 7-VALE-JOKER ile bitildiği vakit rakiplerin elinde kalan kağıtların toplamı üzerinden belli sayılar ile çarpılmak sureti ile ceza puanı yazdıran kağıtlar bunlar. Aynı zamanda da elde kaldıklarında ceza yemenize sebep olan kağıtlar (taktik kağıtları bir bakıma). Yani ÖZEL derken kastım bu.

    Ha elbette ki şimdi yazdıklarım da yazılmış-çizilmiş kurallar değiller, tamamen kulaktan dolma ve süregelmiş kalıntılar:) Siz veya arkadaşlarınız oyunun başında kurallarınızı değiştirebilirsiniz.

    Kişisel görüşüm ve oyun tarzımı soracak olursanız 7 atıldığı vakit 3 kart ve tekrarı halinde tekrarı kadar katlarını çektirir. elinde tek kağıt olarak şartlar ne olursa olsun 7(sadece bir önce hamlenin 7 olması şartı ile) , VALE ve JOKER olan herkes bitebilir fakat altını çizerek söylüyorum bu bir sabit kural değildir. Böylesi durumda bazı kesimler sadece elinde 7 sayısı varken bitebiliyorlar ve diğer kağıtlar ile oyunun bitmesine izin vermiyorlar. Hatta böyle bir bahisten haberleri bile yok. Siz siz olun bu garip oyunu ya UNO ile oynayın (çünkü kuraları apaçık yazar) yada en baştan kurallarınızı aranızda anlaşarak koyun. Sonra iskambil destesi yüzünden yemeyin birbirinizi...

    İyi oyunlar dilerim.





  • Eğer yerde 7li var ise ve seninde elinde 7 varsa bitersin ve 3x puan yazılılır lakin elinde 7 yoksa bitemezsin ve kaç tane kart çekmen gerekiyorsa (3-6-9) çeker ve devam edersin. Senin yaptığın resmen çakallık arkadaşlarında buna nasıl müsade etmiş anlamış değilim. Hiç üniversite lokalinde köy kahvesinde oyun oynamadınız mı acaba
  • Bu oyunları herkes farklı sekılde ogrendıgı ıcın,savaş çıkması normal oyun sırasında.Kurallar farklı farklı hep baskaları ıle oynarsan fark edersın.
    ama 7 yoksa bıtemezsın o durumda,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi n201 -- 1 Eylül 2020; 10:23:13 >
  • gerekmiyor işlem önceliği var. sen önce kartları çekeceksin. oyunbozanlık yapmışsın.

  • ORÇO İKİ O İLEEEEE

    KAAAAA MİLLLLL LLLERRRRRRR

    HAHAHAYBİİİİ

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.