Şimdi Ara

PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
218
Cevap
2
Favori
20.754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: HI-DEF-MAN

    Hayırlı olsun süper amfi ancak hoparlör için bir tık daha iyi birşeyi haketmiyor mu?

    Flagship Pioneer amfilerden bir demet..

    http://www.thevintageknob.org/pioneer-A-09.html

    http://www.thevintageknob.org/pioneer-A-27.html



    Tşkler, Sağolun, Daha iyileri tüm forumdaşlara nasip olur inşallah. Üstad X70 ler B&W 704 lere muhadil tutulan ve ondan daha iyi mimariye sahip olduğu tartışılan ve hakikatten görmek lazım incelendiğinde ciddi bir hop olduğu belli olan bir model, Bu sebeple tercih ettim.
    Lakin ben çok cihaz denemeyi de seviyorum sinema dan geçen yıl 7-8 AVR 4-6 takımda hop değiştirmiştim, Sanırım bu sene sterio yılı olacak benim için (:




  • Başka bir forumda arkadaşın biri sony ss-x90ed modelini vincent sv-226mk ile sürüyordu.Özellikle klasik ve jazz çok iyi performans gösterdiklerini söylüyordu.
  • Hayırlı olsun. Gule gule kullan.

    SS-X70ED ve 90ED ler malzeme, iscilik, muhendislik acıdan ic ve dıs yapısı tek tek detaylı sekilde incelendiginde degeri daha yi anlasılıyor. Hemde boyle bir fiyata. Emsalleri 3 katı fiyata satılıyor. Sony nin bende varım bunu yapabilirim seklinde bir yaklasımla daha cok ses getirmek amaclı uretimi bunlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 21 Mayıs 2012; 10:12:58 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keyman2

    Sonunda hemen hemen alalı 1- 1.5 ay olan Sony SS-X70ED ler onca beklemenin sonunda elime kargodan sağ salim ulaştı.

    Kullanım şeklim, Pioneer A-777 / HDD den MP üstünden kaynak( R6S ), AR 320 + Monster Kablo ile bW bağlantı ve x70 ler. Oda 9m2 Yerleşim fena değil .

    Bağlantının bw olması hemen hemen her türlü bağlantıyı gerek tek kablo gerekse çift kablo test ettik, Az farkla bu bağlantı daha verimli oldu

    En büyük sorunum maalesef mevcut yerleşim hopların genişliğini yanlış hesaplamam sonucu uygun değil, Ya yerleşim değişecek ya hoplar gidecek hemde 3-4 cm ile yani nereden bakarsanız sıkıntı .

    Fazla konuyu dağıtmadan ilk izlenimlerim, hoplar güç istiyor belirli bir ses seviyesinden sonra istediğim detayı alıyorum, O zaman da ses yüksek kalıyor, Fakat A-777 nin yetmemesi pek olası değil acaba 4 ohm oldukları ile ilişkili olabilirmi diye düşünüyorum.

    Mid ler bana çok başarılı geldi, Baslar yerinde hatta fazla bile bence ama en çok merak etiğim tizler nedense beni tatmin etmedi, Kesinlikle güzel ve flat bir ses mid ağırlıklı ama ben daha detay tiz seviyorum sanki daha açık çalan.
    Öte yandan elektronik müzik denedik Çok daha iyi çaldı hatta bence hem fikir olduk " alet kendine geldi diye gülüştük" özetle şimdilik benim müzik tarzımdan çok elektronik tarzına daha uyumlu bir sistem oldu sanki.
    Tabi bunlar ilk izlenimlerim, Şimdi öncelikle A-777 yi USHER CP6311 lerle sürüp, Bulabileceğim başka bir sterio ile de x70leri sürüp kulağıma hoş gelmeyen bu sertliğin ve elektronik muzik uyumunun( A-777 den geliyor olması muhtemel ) kaynağını bulup, Gerekiyorsa her iki cihazı da farklı cihazlarla update etmeyi planlıyorum.


    Bu arada A-777 ler sanırım banana takılmıyor veya ben beceremedim ,Cihazın orjinaligini de düşünerek fazla zorlamadım, AR320 lerinde monster lerinde 2 ucunu direk A-777 bağlamak bir hayli zorladı AR lar 6mm Malum.

    Henüz resim şansım olmadı ilk fırsatta ekleyeceğim, Bu arada adı geçen ürünler hakkında bilgisi yorumlarını eklerlerse sevinirim sonuçta buradan sonra test
    Not bütün yazdıklarım tamamen doğru düzgün 1-2 saatlik gerisi baglantı sök takla geçen 3-4 saatlik tecrübe neticesindeki fikirlerimdir.


    Pioneer Referance serisi torklu ve cok guclu cihazlardır. Yalnız kısık volumde uyanmazlar. Belki sebep budur. x70 ler x90 lara gore daha kucuk odalar icin tasarlanmıslar o yuzden dusuk gucle daha rahat beslenirler. Bas driverların kon hareketiyle bunu gorebilirsiniz zaten. 4 ohm olması daha rahat beslenip daha az guc istemesi yonunde aslında.

    Ben tizlerin berraklıgını, tane tane calmasını, performansını, yumusaklıgını, dogallıgını cok begendim. Kulak tırmalayan, metaligimsi, yoran, keskin bir ses uretmiyor. Zil sesleri cok guzel tınıyla ulasıyor. Ozellikle bose 701 den sonra x90 ların tiz performansı cok cok basarılı gelmisti. Sony carbon tweeterı yılardır kullanıyor.
    70ED modelinde tiz unitelerin geride konumlanması ve mid unite ile zaman esitligi saglanması, kabindeki titresimlerden etkilesimin azalması icin dogal sonumlendirici aluminyum dokum ust tablaya yerlestirilmesi, 3 ncu dereceden 18 dB ayrık tasarım crossover kullanılması 70 Khz lere kadar cıkan genis ferah frekans aralıgı gibi onemli detaylar var. Bazısı cok suslu tiz sever referansı o sekildedir yada odanız cok kucuk boguk ölü oda tabir edilen cinsten ferah ses uretemediginden tizler sonumleniyor.

    Ciddi anlamda akustik, oda hacmi ve yerlesim sorunu yasıyorsunuz. Oda iyi calmıyorsa isterseniz milyon dolarlık speaker getirin sonuc vasatı gecmez.
    Zaten hersey yerinde olsa bile biraz zaman cihazları tanımak icin gecmesi gerekli.

    Tekrar hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 21 Mayıs 2012; 10:57:37 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ikarahal

     PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi


    SONY TA-F770ES
    SONY CDP-X559ES
    SONY TCK-970ES
    SONY ST-S707ES
    SONY SS-X90ED
    DUAL 1215

    Merhaba,
    Sisteminiz çok göz alıcı, fakat kullandığınız cihazların yan ahşapları yok mu acaba?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sami Ertaga -- 22 Mayıs 2012; 23:58:18 >
  • Ben konuyu yeni gördüm, ayrıca sn. ikarahal konuyu TF da da işlemişti. Benim merak ettiğim Sony'nin bu hoparlörleri ve ES serisi amfiler sinema sisteminde de iyi performans verir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sami Ertaga -- 23 Mayıs 2012; 0:07:54 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sami Ertaga

    Sisteminiz çok göz alıcı, fakat kullandığınız cihazların yan ahşapları yok mu acaba?

    Slm

    Tsk ederim.
    Yan ahsaplar var fakat kabine sıgmıyorlar diye cıkardım.

    ES serisi amfilerle neden iyi performans vermesin. Sinema amfileri stereo gibi olmuyor tabi. Orda amfinin becerisi kadar olacaktır. Ama Speakerlar oldukca saglam altyapıya sahip. Speakerlar uzerine duseni fazlasıyla yapacaklardır. Bu ss-x serisinin zaten sinema icin olan tam takımı var. Merkez, rear ve sub uniteleri. Tabi bulunurmu ayrı konu.

     PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi

     PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi




  • Cevap için teşekkürler.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sami Ertaga

    Ben konuyu yeni gördüm, ayrıca sn. ikarahal konuyu TF da da işlemişti. Benim merak ettiğim Sony'nin bu hoparlörleri ve ES serisi amfiler sinema sisteminde de iyi performans verir mi?

    yanılmıyorsam 2009 ortalarında @nuribaras bahsi geçen sinema takımını kurmuştu eski topiklerde mevcut diye anımsıyorum.
  • İkarahal, Sağolun büyük oranda dediklerinize katılıyorum, Hoplar gerek işçilik kalitesi gerekse Teknik olarak muhteşem, Tek sorunum mekanım ile uyumsuz olması sanırım, Büyük bir istek ve sabırla Üstelikde uzun soluklu bir takip sonucu nasip oldular ama gözüken ben bookself kullanmaya mahkumum bu mekan sabit kaldığı sürece.
    Vermem gereken asli karar bu takımı elde tutup birde bookself mi alsam hazır elime geçmişken kaybetmiyim istiyorum, İkinci alternatif ise satıp bütçeyi daha geniş tutup daha üst düzey bir bookself alınabilir.
    Şimdilik bir karar vermiş değilim. Tabi mevcutlar kalır ise oda da ve eşyalarda da tadilat ve değişim gerekiyor, Oda ayrı bir maliyet, Özetle yorucu bir karar olacak gibi bakalım .
  • Gerçekten çok güzel duruyor. Odada durması bile yeter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keyman2

    Pioneer meraklıları için, Fiyat el yakıyor ama set güzel duruyor.

    http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-ev-elektronigi-ev-ses-sistemi-pioneer-referance-seri-sifir-temizliginde-full-takim-87243268/detay

    Normalde kıymetli cihazlar birde koleksiyounluk gibi saklandıysa daha kıymetli yapıyor.
    İnsanlar bu serileri toplamak bir araya getirmek icin yıllarını veriyor.

    Siz dıs goruntulerini bosverin ic guzelligine bakın. Tamamen bakır sase, üst seviye malzeme, iscilik, muhendislik. Sanat eseri gibi.
    Bu ayarda guncel cihazların fiyatı ne olurdu dersiniz.



     PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi




  • Sn keyman2

    Malesef guncel yasam ve apartman hayatı bu hobiye buyuk engeller cıkarıyor. Cogumuz iyi cihaz, speaker pesinde kosarken akustgi oda sartlarını hic hesaba katmıyoruz.
    Cihazlara gore boyutu, sekli, akustigi, esyası uygun olan oda ayarlamamız gerekirken biz tam tersini yapıyoruz. Yeri geliyor hoparloru 10 cm yer degistirince bile performans cok degisebiliyor. Temel basit kuralları bile uygulamıyoruz. Ferrarisi olupta köy yollarında kalmıs gibi bir durum bu. Cihazlar ne yapsın.
  • Sn İkarahal, Her zaman olduğu gibi görüşlerinizi paylaşıyorum, Ve yine her zaman olduğu gibi her ne kadar bu konular hakkında bilgimiz olsa da içimizdeki o alma canavarı devreye girdimi bu hesaplar kenara itiliyor ve sonra böyle kıvrandırıyor, Malesef.

    Bu arada ilave bir bilgi oluşturması amacıyla ben sistemimde "Monster HTS2600" Akım prizi kullanıyorum, Sinemada + sağlasa da ki oda sanırım Bose AC kullandığım için tizlerdeki sönümleme zarar değil fayda ve berrak ses sağladı ama konu sterio olunca bende tizlere inanılmaz bir olumsuz etki yaptı bana göre bir hayli geri çekti, Gerçi başkası çok parlak bulduğu tizleri sönümlemek ve berakklaştırmak için tercih edebilir. Ama bence sterio prizsiz kullanılmalı gibi duruyor, Daha ayrıntılı bir test için başka bir arkadaşın sisteminde denemek şart gibi, Onuda zaman içerisinde paylaşırım sizlerle

    Herkeze hayırlı Kandiller dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi keyman2 -- 24 Mayıs 2012; 18:08:38 >
  • Sonuç olarak linkteki cihazlar bu değeri eder diyorsunuz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sami Ertaga

    Sonuç olarak linkteki cihazlar bu değeri eder diyorsunuz.

    Asagıdaki amfi guncel stereo amfi ve ilandaki pioneerdan daha dusuk kalitede fiyatı 7000 tl.
    Cd playerda aynı sekilde daha dusuk seviyede ve fiyatı 6.000 tl.
    İc gorunuslerine bakın pioneer ların ic gorunusleri ile kıyaslayın. Elektronik bilginiz yoksa bile fikir veriyor. Ayrıca bu pioneerlar koleksiyonluk cihazlar. Daha deginmedigimiz deck ve tunerda var. Fiyatı edermi siz karar verin.

     PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi


     PIONEER A-777 + Sony ss X70ed ler geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 24 Mayıs 2012; 23:07:01 >




  • Haklısınız, görünümleri bile yeter. Özellikle benim gibi ağır ve büyük cihazlar sevenler için. Sonuçta Elite seri.
  • İzninizle bir şey daha sormak istiyorum, Sony'nin ES ya da ESD serisinde kendi içinde önemli kalite farkı var mı? Öeneğin 222ES, 559ES, 707ES ya da 770ES arasında, ya da önemli fonksiyonel farklılıklar var mı?
  • Sami Bey, konunun çok uzmanı sayılmasam da fikren aklıma gelen mantıkça bakınca mutlaka vardır diyor, Ama tabi sanırım izahatı SN İkarahal daha detayla ve teknikle cevaplar.

    Bu arada ilave etmek isterimki, Hazır adı geçmişken Sn İkarahal e ve Aydın dan Kendisinden Sony SS-X70ed leri aldığım, Sn, Uğur. Ö Beye ( Değerli bir dost, Abi ) Tşekkür etmek isterim.

    Zira Sn, Karahal Seçim yapmama gerek yazıları gerek sabırla cevapladığı PM lerim ( Ki gerçekten Yordum (: ), Sn. Uğur beye keza Totalde 60-65 Kg gelen cihazları sabır, Nezaket ve gerçekten Büyük bir özveri ile kırmadı kargo yolladı, Badem yağları ile beslediği Hoperlörlerini (: Bütün bu iyi niyetli ve özverili emekleri için, Her ikisine de teşekkür ederim.

    Bu arada Hoplar kıvama geldi ve şeytan kulağına kurşun şimdilik inanılmaz memnunum, Ki eminim daha ferah bir mekana taşıdığımda çok daha verimli olacaktır.
    Ayrıca şu sıralar harıl harıl SACD kaynaklar arıyorum tabi mecburen HDD üzerinden çalabileceğim tarzda, Şu anda Vivaldi çalıyor Four seasons Autumn ki mp3 ve 128 kbit Bitrate olmasına karşın ve diğer tüm olumsuz şartlara rağmen muhteşem, Yoksa Vivaldi meraklısı sayılmam




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.