Şimdi Ara

Pioneer 520 ye Kule Hoparlör ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.581
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ; yıllardır profesyonel bir müzik sistemim olması hayalimi süslüyor ve bir yerden başlamak adına giriş seviyesi olarak bir indirim kampanyasından Pioneer VSX 520-K amfi , S21 Subwoofer ve S11 hoparlör setini aldım.
    Önceliğim müzik dinlemek , sinema için her türlü işimi görür zaten. Müzikte Jazz , Klasik ve Rock öncelikli. Çok fazla Bass değil de sesin berrak ve net olması daha çok ilgimi çekiyor, Bastan önce tizler ve mid gelir benim için. Orkestradaki enstrümanların seslerini odamda hissetmek isterim. Bu sisteme sadece iki kule takviyesi yaparak istediğim gibi bir müzik kalitesine ulaşmam mümkün mü acaba. Amfimin destekleyebileceği en iyi seçenek nedir. Ben bu işte çok yeniyim ve deneyimi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum. Bütçe olarak fiyat / performans önceliklidir ve mümkün ise 1000 tl altı olmasını tercih ediyorum. Yine de beni yönlendirecek tüm tavsiyelere açığım. Şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_falcon_x -- 29 Mart 2011; 14:51:48 >







  • Ben soruyu mu yanlış sordum , kimsenin dikkatini mi çekmedi mesaj anlamadım :)
  • Buradan devam edelim.

    Ben size 3-5 marka yazarım yazmasına, ama atladığım, aklıma gelmeyen bir model olur, siz benim yazdıklarımı denersiniz, sonradan karşınıza denemediğiz ama çok beğendiğiniz bir model çıkar, pişman olursunuz, sizin kadar ben de üzülürüm. O yüzden ben size seçenek belirtmeyeceğim. Bahsettiğiniz bütçeyle beklentinizi fazla tutmayın ve mekan büyük değilse bookshelf hoparlörlere yönelin emin olun 15m2-20m2 odada iyi bir bookshelf çok daha güzel ses verecektir. İkinci el ilanlarda çok uygun fiyata gayet iyi modeller olabiliyor, eğer ikinci el takıntınız yoksa benim tavsiyem onları değelendirmeniz olacaktır. Kolay gelsin.
  • ampline göre! ve düşündüğün netlik, isteğe nedense aklıma MA (Monitor Audio) geldi.biraz daha düşünelim bakalım. başka öneriler de gelecektir. ama her öneri yapana güvenme.bu nokta dışında en nihayetinde bence mecburi olan; en doğru kararı yine senin kulaklarin verecektir.kulağınıza güvenin arkadaşlar.biraz dikkat sadece... HI-END takilacam derseniz müzisyen gibi kaydeden kulağa ihtiyacınız olur tamam. ona bir şey demeyiz de yine de kulağiniza hep güvenin.yeri gelir en iyi ölçüm cihazindan daha sağlam fikir verir.
  • Model tavsiye etmem ama ikinci eldeki fırsatlardan haberdar edebilirim bakın.

    Monitor Audio'nun yeri benim için de farklıdır. Nedense hep o seviyelerdeki hoparlörlerden farklı ve hoş bir tınısı varmış gibi gelir bana. Bir tane rs6 vardı nonamehifi.com'da.(bir tane de Dynaudio Contour 1.1 düşmüştü son baktığımda) Bence seçenekler arasına alın bu iki modeli.Ama Pioneer 520 ile bütün potansiyelini alamazsınız, yine de fırsat varken değerlendirmek lazım. Elinizin altında iyi bir hoparlör olur. Tabii hep söylendiği gibi iş sizin kulak zevkiniz, beğeneni kadar beğenmeyeni de var MA'yı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AudioPhilly!! -- 30 Mart 2011; 10:20:05 >
  • oda 20 m2 civarında. ben şimdiye kadar çok kaliteli sistem ile müzik dinlemediğimden , ne dinlesem zaten eskisinden daha güzel gelecek bana. Kesin birkaç deneyimli arkadaşın tavsiyesi lazım. Ona göre gidip birkaç modeli deneyip birini seçmem gerek. dinledikçe kulak alışıp daha ne istediğimi bilir hale geleceğim belki. şu an ilk mesajımdaki gibi arayışım klasik müzikte netlik , berraklık , canlılık. bazı hop.ler için o amfiye şunu al bu amfiye bunu al diye tavsiyeler olduğundan , bendeki modele hangi hop. uygun düşer bilemiyorum. Mesela pioneer ES3TB denedim , pek hoşuma gitmedi onlar, çok basit geldi ses. Gerekirse ikinci el de bakarım temiz olduktan sonra.

    site linki için teşekkürler , o siteden haberim yoktu , değerlendireceğim. bookshelf tavsiyeniz konusunda da , şu an setle birlikte gelen s-11 hop.ler var. film için bunlar tamam ama stereo müzik için iki tane daha kaliteli birşeyler olsun istiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_falcon_x -- 30 Mart 2011; 10:45:45 >




  • Dinleme imkanın varsa

    BOOKSHELF OLARAK : DALİ CONCEPT 2
    FLOURSTANDİNG OLARAK İSE : DALİ CONCEPT 6

    Dinlemenizi taviye ederim müthiş bir ses rengi var dalilerin mutlaka dinlemelisiniz.

    Selamlar ...
  • Henüz İzmir.de MA ve Dali Concept dinleme imkanı bulamadım. B&W 684 , CABASSE JERSEY , KEF C7 vardı bestbuy.da dinledim ancak karar veremedim tam. Her biri çok kaliteli geldi. Çifti 2000 tl.yi bulan BW ler bütçemi aşmasa çok düşünmeyeceğim aslında. Bunların yanında neredeyse yarı fiyatına JAMO S606 lar var. Fiyatı da gözönünde tutarak iyi bir alternatif gibi bunlar da. Zaten benim belirlediğim bütçeye satılan sadece Jamo.lar. Ancak ileride iiknci eli iyi olan bir modele de daha yüksek fiyat vermeyi düşünebilirim. Hepsini bir arada dinlemeden de ne kadar sağlıklı karar verilir onu da bilmiyorum.Hani bilen biri sen onu bunu boşver al şunu dese rahat edeceğim sanki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x_falcon_x -- 30 Mart 2011; 22:49:42 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.