Şimdi Ara

Pil ile çalışan oda parfümü cihazını adaptör ile çalıştırma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,


    Oda parfümü cihazı gibi bir cihaz aldım 2 Adet Orta Boy ( C Size ) Pil ile çalıştığı bilgisi var. Cihazın pillerinin oturduğu görseli ekleyeceğim. Benim sorum şu ben bu cihazı pil ile değilde ADAPTÖR / TRAFO tarzı bir cihazla çalıştırıp pilleri devre dışı bırakmak istiyorum, adaptör girişi falan yok. Bunu istememdeki asıl amaç elektriğini lamba hattına bağlayıp sadece lamba açıkken belirli periyotlarla püskürtme yaptırıp koku kartuşu nun bitme süresini uzatmak istiyorum ve diğer amaçta tabiki pil değiştirme derdinden kurtulmak. Şimdi yardımcı olabileceklerden ricam nasıl kaç volt / kaç amper bir adaptör / trafo ile çalıştırabilirim bana böyle bir tavsiyede bulunmanızı rica ederim, alabileceğim adaptör / trafo linki varsa atabilirseniz iyi olur. Aslında telefon şarj aletlerim var boşta ama onlar olur mu olmaz mı bilmiyorum yada onlara bir iki parça elektronik ekleme yapılması gerekiyorsa onu' da söylerseniz oda alternatif olabilir. Telefon şarj cihazlarını kullanmak istememdeki sebep sürekli elektrikte duracağı için SAMSUNG/NOKIA gibi markaların adaptörleri var elimde bunlar kalitelidir diye düşündüğümden. Elimde şu kademeli volt değiştirilebilen adaptörden de var fakat çok kaliteli gibi gelmediği için gözüme çok aklıma yatmadı açıkçası. Kaliteli bir marka adaptör de alabilirim tavsiyeniz olursa. Led lambaları çalıştırdığımız trafolardan buna uygun olanı varsa onunda öelliklerini söylerseniz uygun olanı bulup sipariş verip montaj yapabilirim. Eletrik / Elektronik işler elimden gelir lehim makinem var kabloları onunla lehimlerim diye düşünüyorum. BU CİHAZI ADAPTÖRLE ÇALIŞTIRABİLMEM KONUSUNDA YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM. Şimdiden Teşekkürler. @karafetva



    Pil ile çalışan oda parfümü cihazını adaptör ile çalıştırma







  • 2 Amper çıkış verebilen bir adaptör yeter muhtemelen, piyasada genel kullanım için bulunur. Yalnız piller muhtemelen seri bağlantı ve 3Volt, piyasada 3Volt adaptör zor, ama var. Şarz aletleri ise 1Amper altındaydı ama artık telefonlar acaipleştiğinden akımları artmıştır üzerlerinden okumak lazım. Şarz aletleri 3.7Volt ve 5Volt olarak ayrı geçebilir elinize. Akımları düşük de olsa işinizi görebilir. Mesela 500mA ve 3.7Volt yazsa takıp denersiniz.


    Cihazınızdaki zaman ayarı elektronik devre olduğunu gösteriyor. İçinde elektrik motoru da var. Elektrik motoruna 5 Volt da verebilirsiniz ama elektronik devre içinde regülatör dediğimiz küçük parçalar oluyor, ısınmasına sebep olabilir yüksek gerilim. Tabii 5Volt çok yüksek sayılmaz ama yine de zamanla ne olur incelemek lazım. Eğer sistem 3.7Volt şarz cihazı ile sorunsuz çalışırsa zaten tamamdır.. Ama elektrik motoru dönmez de elde olan 5Volt tipi bir cihaza geçilirse, elektronik kısım ısınıyorsa elektronik kısmın özellikle regülatör elektriği bu 5Voltluk cihazdan ayrılıp 3.7Voltluka bağlanıp 2 adet cihaz kullanılabilir. gerektiğini sanmam ama söylemiş olayım.


    AYrıca pilleri iptal etmeden çözüm bulunmakta. Pil yuvasına direk adaptör elektriğini vermek, pile zararlı ve tehlikeli. bu yüzden adaptör elektriğinden, pillerin etkilenmemesi için araya diyot atılır, piller diyot üzerinden cihazı çalıştırır ama adaptör elektrik verdiğinde diyot engelinden piller zarar görmez. BU durumda tabi ışık kapalı da olsa çalışır cihaz pil ile.


    Hem pil hem de elektrik için pillere switch de koyabilirisniz, piller hazırda beklesin ne olur ne olmaz diye





  • Evet seri bağlantı piller bende 3 volt adaptör diye google da arttırmıştım ama bulamadım maalesef o yüzden alternatif arıyorum avdeki şarj aletlerinin değerlerine bir bakacağım dediğiniz değerlerde veya yakın olarak neler var diye sonra tekrar yazarım buraya. Bilgilendirmeniz için teşekkür ederim.

  • Bu videodaki gibi yapabilirsiniz.


    Pil ile çalışan oda parfümü cihazını adaptör ile çalıştırmaHadi Yapalımyoutube
    Ayarlı Şarj Adaptörü Yapımı #TL431 #12-3Volt #2Amper
    https://www.youtube.com/watch?v=VCJCBB6YnRM



    Yada farklı olarak elinizde 5 volt ve üzeri olan bir başka bir adaptörü bu basit devre ile ayarlı hale getirebilirsiniz.

    Pil ile çalışan oda parfümü cihazını adaptör ile çalıştırma




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.