Şimdi Ara

Php mi Asp.Net mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
143
Cevap
0
Favori
26.292
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • php internet programcılıgı dilidir gercekdende kendı alanında çok iyidir birde ücretsiz :D ama diğerleride yerel programlar yapmaya yarar ikisininde karsılastırmak fazla mantıklı deil
  • Bu iki dilden herhangi birini iyi bil senden istenilen her projeyi en güzel şekilde tamamlarsın bu nedenle hangisi iyi diye tartışarak zaman kaybetmektense bunlardan birini seçerek öğrenmeye başlamak gerekli.

    Bu arada bu iki dilden birini tercih ederken şu duruma dikkat etmek gerekli. Blog, cms ve seo işleriyle yakından ilgili biriyseniz PHP ile devam etmenizi öneririm çünkü internet ortamında veya webmaster sitelerinde kendi ürünlerinizi, temalarınızı, botlarınızı, scriptlerinizi veya pluginlerinizi satarak para kazanabilirsiniz. Ayrıca oyun, film, video vb scriptler yapıp satarak para kazanmak mümkün. Çünkü bu tarz scriptler genelde php ile yapılıyor internet ortamı ise cv.

    Ancak kurumsal bir firmada iş bulmak, e-ticaret siteleri yapmak gibi konular daha fazla ilginizi çekiyorsa asp.net daha mantıklı olur. Ayrıca fanatik, milliyet gibi büyük haber siteleri, Turkcell, StarTV, Arçelik gibi firmalar ve bankalar asp.net'i tercih ediyorlar.

    Bu ne demek oluyor herhangi bir dili iyi bil herşeyi yaparsın. Ha bu arada bu yorumları yazdığımız bu sitede asp ile yapılmış ve biz bu platformda tartışıyoruz:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AYHANSARI

    ASP.NET diyorum.
    -------------------------------------------
    1) Kendi geliştirme ortamı.
    2) Nesneye yönelik bir çok dile destek.
    3) Sürekli gelişen teknoloji ve yenilikler.


    PHP'nin anlama zaten Personal Home Page(Kişisel Web Sitesi). Yani çıkış felsefesi komplex işlemler ve uygulamalar için değil kişisel basit web siteleri yapmak için geliştirlmiş bir teknoloji.

    ASP.NET çok başka.

    Bilinen iş arama(kariyer) sitelerine bak, hep ASP.NET, .Net Platformunda dil/diller, MSSql Server bilen mühendisler ya da yazılımcılar arar.

    Dünya da bitmek ne demek. Asla böyle bir şey yok.

    PHP nin de kendine göre avantajları var. Bütün yazılımlar ücretsiz. Ancak PHP, bilişim sektöründen para kazanan insanların sonunu getirecek gibi.

    Joomla, wordpress, swf gibi hazır platformlar bu mesleği öldürdü. Bilgi ucuzladı. Bu insanların amacı ne anlamıyorum. Herhalde microsoft'u ezebilirlerse parayı onlar kırmak istiyor. O yüzden şimdi her şeyi bedava veriyorlar. Hazır platformlar hazırlanıyor vs vs..



    senin postunu okuduktan sonra gulmekten kendimi alamadim

    diger arkadasinda dedigi gibi php 1.0 surume kadar ki simi personal home page'di.

    basit kisisel web siteleri icindir php :) tabii facebok cok basit kisisel bir web sites, hic API'ler SOAP REST'ler yok lol

    calistigim sirkette biz hem ASP.NET hem PHP kullaniyoruz ve client'larimiz Fortune 500 sirketleri milyar dolarlik sirketler

    lol lutfen biraz konu hakkinda bilgimiz var ise konusalim


    yuz yillardir herkesin sordugu sorudur php mi asp.net, diyecegim sadece 2 sey var

    1. eger paraniz varsa asp.net yonelin, cunku lisanslari cok pahali olur uygulama buyuyunce. php ucretsiz
    2 . sirkette hangisinde bilgili personal muhendis varsa onu tercih edin, biri digerinden daha iyi kesinlikle DEGIL!

    php olarak facebook'dan baska buyuk siteler, mtv (co.uk), newyorktimes.com, etc.etc.

    asp.net'i daha cok bankalar tercih ediyor neden? cunku arkaasinda bir kurulus var Microsoft, support olayi var, destekli, php'de boyle bir sey yok, elbette bu demek degil ki php guvenli degil ama mantiksal olarak buyuk bankalarin asp.net tercih etmeleri son derece mantikli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vknyvz -- 17 Mayıs 2012; 20:27:27 >




  • gördünkü PHP ye günlük basit işlemleri hallede bilen kolay vs de vs gibi işe yaramaz bir dil miş gibi yorumlayanlar mevcut. :) facebook php ile yazılıyor hatırlatayın dedim...


    2 arkadaş php mi asp.net mi demiş

    asp öldü .net ten devam edebilirsin istersen
    php yada .net hangisini istersen öğren, ikisiylede aynı şeyler yapılabiliyor sonuçta sadece sana hangisi kolay geliyorsa onu öğren... php biraz kasar framework' ü adam gibi yoktur felan ama opensource oluşu beni cezb ediyor... .net arkasında microsoft var ne diyim visual studio onun için yapılmış hayvani bir program ve gördüğüm kadarı ile oldukça da basit bir program hani benim 40 dk da yazdığımı adam ordan 15 dk da hazır ediyor..
  • quote:

    1-)Asp.Net ‘de en az PHP kadar ücretsizdir:

    Evet yanlış okumuyorsunuz. Hatta bana göre Asp.Net, programcı için, Php den daha ücretsiz.

    Bilindiği gibi, Visual Studio Express ürünleri tamamen ve her türlü kullanım için ücretsiz. Örneğin Visual Web Developer Express ‘i ayrıntılı incelemeyen php programcıları varsa şiddetle tavsiye ederim. Öyle ki bu ücretsiz araç, Php camiasında karşılığı olmayan muhteşem bir araç. Kendisi, 300 dolardan başlayan php editörlerinden dahi kat kat daha üstün.

    Ayrıca sql server express de tamamen, her türlü kullanım için ücretsiz. Web programcılarını %99,99′unu ilgilendiren tek kısıtlaması ise her bir veritabanı dsoyasının ~4 gb ‘ı geçemeyecek olması ki, bu rakam çoğu web projesi için çok yeterli. Zaten bu rakamı geçen bir veritabanını barındıran projeniz mevcut ise, bu tür yatırımları her durumda yapmanız gerekecek. Ancak biz, ortalama bir web programcısından bahsediyoruz. Dev projelerden değil….

    Bir programcı olarak en doğal hakkınız, kodlarınızı kapatabilmek… Php de bu biraz zor. Yani php nin kendi dahili araçları ile birşeyler yapılabilir ancak yapmakla, yapmamak arasında hiçbir fark yok. Adam gibi bir şey yapacaksanız, ioncube, zend encoder, gibi araçlara yüzlerce dolar para vermek zorunda kalacaksınız. Bu programların yıllık fiyatları 200 dolar ile 600 dolar arasında değişiyor ki neredeyse dev gibi bir Visual Studio Professional’ a verdiğiniz paradan daha yüksek. Üstelik php camiasında kod güvenliğini sağlayan, ücretsiz (ama adam gibi iş yapan) bir araç yok. Ancak durum .net tarafında çok farklı; Çok ciddi iş yapan araçlar (dotfuscator vs) mevcut ve bunların community editionları tamamen ücretsiz ve bir web programcısı için fazlasını veriyor. Tabi bu araçların 1500 dolara kadar çıkan sürümleri de mevcut ancak bu ücretli sürümlerini, ioncube vs ile karıştırmamak gerekir. Ayrıca, php de olduğu gibi sunucuya herhangi bir eklenti vs yüklemeniz gerekmiyor.

    2) Aynı programlama dili ve programlama aracı ile hem masaüstü, hem web hem de mobile programlama:

    Programcının hitap ettiği müşteri portföyünü inanılmaz derecede arttıran bir özellik bu. Yani .net kullanıyorsanız artık sadece web projelerini değil, her üç konuda da ihtiyaçları olan kişi ve kurumlara hizmet üretebiliyorsunuz. Üstelik bunların üçünü de aynı projede birleştireren projeleri de çok kolayca gerçekleştirebiliyorsunuz. Yani hem web ayağı, hem masaüstü ayağı, hem de mobil cihazlar ayağı olan bir proje düşünün… Böyle bir işi tek bir programlama dili ve tek bir programlama aracı ile yapabiliyorsunuz.

    3) Asp.net ‘de de, php yi, hiç aratmayacak derecede açık kaynak proje var:

    Hemen hemen her konuda bir hazırlanmış açık kaynak proje mevcut. Hadi canım diyenler, şurayı incelesin.

    4) Hızlı proje geliştirme ve zamandan tasarruf:

    Visual Studio, resmen bir sihirbazlık aracı gibi. Kimisi buna karşı. Yani “programcı kodları kendisi yazmalı, ayrıntılarla uğraşmalı” mealindeki kriterlerle visual studio ya soğuk bakıyor. Ancak bence bir programcı kendi zamanını efektif yönetebilmeli. Daha az zamanda ve daha kısa sürede proje hazırlamayı sağlayacak her türlü fırsatı akıllıca değerlendirebilmeli. Her türlü işte, notepadi açıp kod yazmayı marifet sayanların saf olduğunu düşünüyorum. Evet biraz ağır oldu bu tanımlama, ancak öyle malesef. Yani sistem programlama yapmıyoruz. Klasik web programlamada kodları tek tek yazmakta ısrar etmenin nesi makul? Deniliyor ki programlama öğrenilemiyor… Önemli olan, programcının işi nasıl yaptığı değil, yazılımı kullanacak olanların ihtiyaçlarını ne ölçüde giderebildiğidir. Notepad ile web projesi hazırlamayı savunan bir programcının pratikliği, projeye bütün olarak bakmasını ve müşteri ihtiyaçlarını hep göz önünde bulundurmasını sağlayacak kadar gelişmiş değildir. Birileri notepad ile, herşeyi tek tek elle yazarak örneğin 3 ayda iş çıkarırken, diğeri aynı işi 2 haftada yapar, kalan zamanda müşteri ihtiyaçları doğrultusunda projesini tekrar tekrar gözden geçirip müşteriye en uygun hale getirir. İkincisi için, ne de olsa, önemli olan projenin kendisidir. Programlama sadece bir araçtır. Kısaca akıllı programcı bir sürü angarya ayrıntı ile uğraşmaktansa, daha çok, projeye bütünsel olarak bakmayı tercih eden programcıdır. İşte .net bunu sağlıyor programcıya. Amaç müşteri ihtiyacına en uygun çözümü sunmaktır. Bu pencereden baktığınızda Asp.net, php den fersah fersah önde…

    5) Devasa bir .net kaynak kütüphanesi:

    Php de de çok zengin bir kaynak sözkonusu ancak bazen tam bir kaynak çöpüğü arasında boğulduğunuzu hissetmenizde olası. Ne seviyedeki programcıların yazdığı, ne kadar doğru olduğu tartışmalı olan bir kaynak kütüphanesinden bahsediyoruz php tarafında… Fakat .net tarafında resmi olarak, çok derli toplu bir şekilde hazırlanmış, daha profesyonel bir kaynak kütüphanesi mevcut.

    6) .Net, çok daha derli toplu bir programlama ortamı sunuyor:

    Bu konu php de en sevmediğim husustur. Oysa .net ile, sunduğu araçlar ve yaklaşım tarzı nedeniyle ister istemez. profesyonelce proje geliştiriyorsunuz. Yani benzetme yapmak gerekirse, php ihtiyaç duyuldukça ek kat çıkılan yığma bir bina gibi, .net ise çelik konstrüksiyonlu bir gökdelen gibi görünüyor.


    Ek olarakta,
    7-) ASP.NET sayfaları olay yönlendirmelidir. Masaüstü program geliştirir gibi web uygulamaları geliştirebiliyoruz. Sunucu kontrollerinin birçok olayı bulunmaktadır.
    8-)ASP.NET sayfaları bir program gibi derlenerek çalışmaktadır. Bu da performansı arttırmaktadır.
    9-)Visual Studio'nun hata ayıklayıcısı, otomatik kod tamamlama, kod renklendirme vb. gibi özellikleri nedeniyle hata yapma olasılığımız minimuma iner.
    10-)ASP.NET ile gelen birbirinden işlevli birçok sunucu kontrolleri bulunmaktadır. Bu sunucu kontrolleri sayesinde saatlerce uğraşacağımız bir şeyi 1-10 dakika arası kısa bir sürede yapabiliriz. Tabi ki saatlerce uğraşıp yapma şansınızda var. Orası sizin seçiminiz.
    11-)ADO.NET sayesinde veritabanı ile bağlantısız olarak çalışabilmekteyiz.
    12-)MS SQL Server Microsoftun ürünü olduğu için ASP.NET ve MS SQL Server veritabanı birbiri ile son derece uyumlu çalışmaktadır.
    13-)ASP.NET uygulamalarını sadece C# dili ile değil, istediğiniz bir programlama dili ile geliştirebilirsiniz. .NET platformu programcılara geriye dönük bir uyum imkanı sağlamaktadır.
    14-)ASP.NET sayfalarında platform bağımsızdır.
    15-).NET Framework ile veritabanı işlemlerimizin kolaylaştırılması için LINQ, ENTITY Framework gibi birçok teknoloji geliştirilmiştir. Bu teknolojiler ile veritabanını, programlamaya dökebiliyoruz.
    16-) Ayrıca ASP.NET'in 4.5 beta versiyonunda Web Sokets desteği, Anti XSS kütüphanesi, JavaScript AND CSS Minification vb. gibi birçok yeni özellikler getirilmiştir.

    Aslında ASP.NET'in daha birçok avantajı bulunmakta. Bunların hepsini burada anlatmak gereksiz olur ki, zaten ASP.NET ile uygulama geliştirmeye başlayanlar bu avantajı göreceklerdir.
    Ben programcılığa ilk başlarken de bu şekilde sorular hep soruluyordu. Nedense her zaman PHP'yi çok övüyorlardı. Halbu ki övenlerin %99'u ASP.NET'in avantajları hakkında bilgisi olmayan insanlarmış. Bunu şimdi anlıyorum. Ben bu işe başlarken hiç tanıdığım yoktu. Kimseye 1 soru dahi sormadım. Her türlü sorunu kendim çözdüm. Web programalama, masaüstü programlama, grafik vb. her alanda bir çok deneyimim oldu.
    Bana şu gün gelip sorsalar ki :"Bize ne önerirsin?". Cevabım kuşkusuz aşağıdaki gibi olurdu.

    1-)ASP.NET ile birçok şeyi yapabilirsiniz. Örneğin e-ticaret, banka, haber siteleri, kişisel siteler vb. uygulamalar geliştirebilirsiniz. Fakat şunu belirteyim ki ASP.NET ile yapılmış bir tane browser oyunu görmedim. Browser oyunları genelde flash ile yapılıyor. Programlama dili olarakta PHP kullanılıyor. Sanırım bunun sebebi, Flash ve PHP uyumluluğu. Ama şunuda belirteyim ki PHP ile yapılmış 1 tane banka sitesi görmedim. Yani amacınız bir browser oyunu ise FLASH ve PHP'yi tercih ederim. Diğer tüm uygulamalar için ASP.NET'i tercih edebilirsiniz.

    2-)PHP dilini kullanacaksanız MySQL veritabanını. ASP.NET'i kullanacaksanız Ms SQL Server veritabanını öğrenebilirsiniz.
    3-)Öncelikle web programlamaya başlayacaksınz HTML dilini temel olarak öğrenmelisiniz.
    4-)Bize istemci taraflı bir script dili öner denilirse cevabım kuşkusuz JavaScript olur. Fakat jQuery gibi bir kütüphanenin çıkmasından sonra JavaScript öğrenmenizi tavsiye etmem. JavaScript ile günlerce uğraşacağınız bir şeyi jQuery ile birkaç dakikada yapabilirsiniz. JavaScript dilini kesinlikle tavsiye etmiyorum. Bence öğrenecekseniz jQuery öğrenin. jQuery sayesinde birçok animasyonlar, uygulamalar vb. geliştirebilirsiniz. Yani şunu söylüyeyim 1yıldır JavaScript ile uğraşıyorum, JavaSCript ve DOM'a tam olarak hakimim ama adam gibi bir uygulama geliştirebildiğim söylenemez. Yani tabi ki birçok şey yapılabiliyorum ama, jQUery sayesinde bunları çok çok çok koaly yapabilirsiniz. JavaSCript ile adam gibi birşey geliştirebilmek istiyorsanız CSS,DOM,JavaSCript ve Internet Explorer, Opera, Safari, Gogle Chrome, Firefox tarayıcıları hakkında geniş bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Fakat jQuery sayesinde bunları öğrenmeniz gerekmez.
    5-) Grafik programı olarak önerebileceğim en iyisi Adobe Photosghop. Üç boyutlu çalışmak istiyorsanız 3D Studio Max'ı öneriyorum.
    6-)Masaüstü programlama dili olaraksa kesinlikle C# ve C++.
    7-) CSS dilini de öğrenebilirsiniz. Artık çoğu web sayfası HTMl yerine CSS ile geliştiriliyor. Ha derseniz ki ben bir firmada programcı olarak çalışacağım o zaman CSS'yi öğrenmenize gerek yok. Çünkü firmalarda tasarımcısı, programcısı tamamen ayrı olarak çalışıyor.

    Ben şahsen bu işe yeni başlasam öğrenme sıralamam şu şekilde olurdu,
    html->CSS->Photoshop->Temel Olarak JavaScript->jQuery->MS Sql Server->C#->ASP.NET -->zamanım olursa FLASH ve C++.
    PHP ile çalıaşcaklara öğrenme sırası: html->CSS->Photoshop->Flash->My Sql Veritabanı->PHP. 3Boyutlu çalışmak istersem de 3D Studio Max

    Tabiki karar sizin. Öğrenmeden önce başkalarına da danışın derim.




  • sene 2012 olmuş insanlar hala php mi asp.net mi diyor. gülüyor geçiyorum. ama ciddi manada gülüyorum
  • PHP açık kaynak olduğu için sürekli geliştirilmeye açık. Bu yüzden destek almanız da çok kolay.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asp .Net, C# programlama dilini ve Java yı tüm uygulamaları ile öğren php falan hikaye oldu gidiyior.... Yaşın sanırım şuanda en fazla 18 diye düşünüyorum kendini belirttiğim alanlarda geliştir en fazla 3 yıl sonra çok iyi yerlerde kapılar bir bir açılır... Olmadı Java yı geliştirme yapabilecek düzeyde dört dörtlük öğren bankanın birine git ben Java da uygulama geliştiriyorum demen yeterli en az 3 bin tl maaş ile işinin başına oturursun... Allah yolunu ve bahtını açık etsin.
  • yılların eskitemediği tek soru da bu heralde

    siz oturun bir tanesini öğrenin sonrasında ihtiyacınızı görüp görmemesine göre diğerini denersiniz. ikisi de ortalama kullanıcının her işini görür. masrafı daha az olduğundan php öneririm. linux hostlar windowslardan çok daha ucuza geliyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Last Programmer

    PHP size şunları sağlar;

    - Ubuntu işletim sistemi üzerinde XAMPP ile PHP kurulumu yapıp, Aptana studio ile başarılı işler çıkarırsınız. Grafik için GIMP ve INKSCAPE kullanırsınız. Open Office veya Libreoffice ile de döküman işlerinizi halledersiniz.
    - Güncellemelere ücretsiz sahip olursunuz. Hep güncel kalırsınız ve herhangi bir ücret ödemezsiniz.

    Özgürlük için PHP.
    Why don't you want to be free?

    katılmıyorum. ben de uzun süre ubuntuyu savundum ama gerçekleri konuşalım. ubuntu ile windows7 yi hiçbir şekilde karşılaştıramayız. hem performans hem de uygulamaları sorunsuz çalıştırma bakımından windows7 ezer geçer. yani olay şu olmasın. hadi php öğrenelim dünyayı koruyalım ubuntu kuralım ağaçları sevelim falan filan :D sırf php yi kullanıyoruz tercih ediyoruz diye ubuntucu olmaya gerek yok. ubuntu ve benzeri sistemler masaüstü uygulamalarda tam bir felaket.
    he şu da var, ayrı bir makine şeklinde server kurduğumda asla windows kurmam evimdeki makinalara, linux serverda ezer ama günlük bilgisayar kullanımı için ubuntu kullanılmamalı bence. günlük bilgisayar kullanımı derken programlama yapmak da bunun içinde. en basit photoshop kurmaya kalkarsınız 2-3 saatiniz boşa gider direk. şimdi bazı arkadaşlar gimp dicek bana :D hiç gerek yok. iyisi varken kötüsünü kullanmam sırf bedava diye. crack denen birşey var
    kurun appserv'ı hayatınızı yaşayın. xampp a falan bile gerek yok appserv gayet stabil. windows7 x64 + appserv php5.2 . bundan iyisi şamda kayısı




  • ASP.NET tabiki PHP hammallık bu devirde
  • quote:

    Orijinalden alıntı: borayeris

    quote:

    Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

    quote:

    Orijinalden alıntı: borayeris

    quote:

    Orijinalden alıntı: Delifisek.Tux

    Mızıldanmayın çalışın....

    Orta vadede hepsinin sonu geldi. 5 sene sonra bütün buralar javascript olacak.....

    Hehe, çok güldüm buna.
    Javascript server side bir dil değildir. PHP ve de ASP ile karşılaştırılamaz. Javascript browser üstünde çalışır ve hala standart değildir. Farklı browserlarda farklı fonksiyonlar içerebiliyor. Farklı method ve propertylere sahip olabiliyorlar. Mesela Firefox'da innerContent olan property Internet Explorer'da innerText.

    Gulmeye devam ederken node.js nedir bir bak. Kendini geliştirmeye çalış...



    node.js hala deneme aşamasında. Ve PHP, CGI, Ruby, MySQL vb gibi standartlaşıp her sunucuda olan bir şey değil. Root olarak erişemediğin reseller bir sunucuda ne yapacaksın? Nasıl yükleyeceksin yorumlayıcıyı?

    js nin php asp gibi server side dillerin arasına giremiycek olmasının sebebi aslında, kodları doğrudan kullanıcıya vermesidir, xml de bu yüzden db nin yerine geçemedi zaten,

    örneğin
    define('DB_HOST', 'localhost');
    define('DB_USER', 'root');
    define('DB_PASSWORD', '');
    define('DB_DATABASE', 'siparistakip');

    bu tarz birşeyi js de yapıp db ye bağlandığını bir düşünsene siteni 10 dk sonra inciciler basar önüne gelen sitenin bd sini bilgisayarına indiri verir, çünkü yukarıdaki yazının çıktısı echo yada print olmadığı taktirde boştur.. evet js güzel jquery de süper fakat ana dil değil yardımcı dil onlar zaten js yi yazanlarında bu tip bir derdi yok, arada tuhaf tipler node.js gibi şeyler yapmaya çalışıyor onlarda olucak tabikide..




  • aspde masaüstü uygulamalarıyla bağlantı kura bilrsin. Silverlight kullanıyorsan asp.net daha avantajlı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: closek

    quote:

    Orijinalden alıntı: Last Programmer

    PHP size şunları sağlar;

    - Ubuntu işletim sistemi üzerinde XAMPP ile PHP kurulumu yapıp, Aptana studio ile başarılı işler çıkarırsınız. Grafik için GIMP ve INKSCAPE kullanırsınız. Open Office veya Libreoffice ile de döküman işlerinizi halledersiniz.
    - Güncellemelere ücretsiz sahip olursunuz. Hep güncel kalırsınız ve herhangi bir ücret ödemezsiniz.

    Özgürlük için PHP.
    Why don't you want to be free?

    katılmıyorum. ben de uzun süre ubuntuyu savundum ama gerçekleri konuşalım. ubuntu ile windows7 yi hiçbir şekilde karşılaştıramayız. hem performans hem de uygulamaları sorunsuz çalıştırma bakımından windows7 ezer geçer. yani olay şu olmasın. hadi php öğrenelim dünyayı koruyalım ubuntu kuralım ağaçları sevelim falan filan :D sırf php yi kullanıyoruz tercih ediyoruz diye ubuntucu olmaya gerek yok. ubuntu ve benzeri sistemler masaüstü uygulamalarda tam bir felaket.
    he şu da var, ayrı bir makine şeklinde server kurduğumda asla windows kurmam evimdeki makinalara, linux serverda ezer ama günlük bilgisayar kullanımı için ubuntu kullanılmamalı bence. günlük bilgisayar kullanımı derken programlama yapmak da bunun içinde. en basit photoshop kurmaya kalkarsınız 2-3 saatiniz boşa gider direk. şimdi bazı arkadaşlar gimp dicek bana :D hiç gerek yok. iyisi varken kötüsünü kullanmam sırf bedava diye. crack denen birşey var
    kurun appserv'ı hayatınızı yaşayın. xampp a falan bile gerek yok appserv gayet stabil. windows7 x64 + appserv php5.2 . bundan iyisi şamda kayısı

    Ubuntu ile windows 7 hiçbir şekilde karşılaştırılamaz demişsiniz. Bence çok yanılıyorsunuz. Ubuntu ücretsiz windows 7 ücretli.

    Hangisi daha iyi, hangisi daha kullanıcı dostu, hangisi bozulursa desteğini çabuk alırım derseniz tabiki Windows 7 öne çıkar.

    GIMP mi iyi PHOTOSHOP mu iyi gibi bir soru çok anlamsızdır. Ben GIMP kullanıyorum, çokta mutluyum. Ben PHOTOSHOP da biliyorum GIMP te, GIMP tabi ki PHOTOSHOP ile kesinlikle yarışamaz. Ancak GIMP'in öyle bir özelliği var ki benim GIMP kullanmamın sebebi : Ücretsiz olması ve benim ihtiyaçlarımı karşılaması. Bu benim için yeterlidir. Ancak tabiki PHOTOSHOP çok çok çok daha iyi (ücret dışında)

    Şimdi bir konu daha var, güncelleme, kişi windows 98 almış, ancak daha sonra upgrade yapmadıysa ve hala windows 98 ile devam ediyorsa, bu durumda ubuntu ile kesinlikle yarışamaz. Yani ücretli bir ürün aldığınızda, bunun upgrade'lerini düzenli yapmazsanız, linux'un bile çok gerisinde kalabilirsiniz.

    PHP mi ASP.NET mi sorusuna gelince, Her iki dili de kullanan biri olarak ASP.NET ile bir projenin daha kısa sürede biteceğini söylebilirim. Asp.net'in IDE'si kadar güçlü ve gelişmiş bir IDE PHP tarafında maalesef hala mevcut değil. En yakın rakipleri netbeans ve zend studio ki zend paralı. PHP tarafında IDE'ler parçalanmış durumda. Evet geliştirici çok ama her geliştirici kendi IDE sini yapmak istiyor, olana destek vermeyi seçmiyor. Hal böyle olunca PHP kullanıcılarının kafası davul oluyor, onu mu kullanayım yoksa bunu mu diye. Güçlerini birleştirmeyen bu geliştiriciler, parçalara bölündüğü, bir bütün olamadığı için Microsoft'un IDE si ile yarışmaları mümkün değil.

    Maddi gücünüz el veriyorsa, Asp.net, Windows Server, Microsoft Office iyi bir seçimdir.

    Ancak maddi gücünüz yetmiyorsa PHP, ubuntu ve open office diyorum. Bunlarla da çok başarılı işler çıkartılıyor.

    50.000 TL ye aldığım bir araç ile ulaşım sorunumu çözüyorsam, çok zengin değilsem, neden Ferrari alayım ki?

    Yani bu sorunun yanıtı kişinin olanaklarına ve yapmak istediği projeye göre değişir. Hiçbir zaman open source (freeware) uygulamalar, paralı benzerleri ile yarışamayacaklar. Bu sadece bir fantaziden ibaret.

    Ancak ben OPEN SOURCE kullanmayı tercih ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Last Programmer

    quote:

    Orijinalden alıntı: closek

    quote:

    Orijinalden alıntı: Last Programmer

    PHP size şunları sağlar;

    - Ubuntu işletim sistemi üzerinde XAMPP ile PHP kurulumu yapıp, Aptana studio ile başarılı işler çıkarırsınız. Grafik için GIMP ve INKSCAPE kullanırsınız. Open Office veya Libreoffice ile de döküman işlerinizi halledersiniz.
    - Güncellemelere ücretsiz sahip olursunuz. Hep güncel kalırsınız ve herhangi bir ücret ödemezsiniz.

    Özgürlük için PHP.
    Why don't you want to be free?

    katılmıyorum. ben de uzun süre ubuntuyu savundum ama gerçekleri konuşalım. ubuntu ile windows7 yi hiçbir şekilde karşılaştıramayız. hem performans hem de uygulamaları sorunsuz çalıştırma bakımından windows7 ezer geçer. yani olay şu olmasın. hadi php öğrenelim dünyayı koruyalım ubuntu kuralım ağaçları sevelim falan filan :D sırf php yi kullanıyoruz tercih ediyoruz diye ubuntucu olmaya gerek yok. ubuntu ve benzeri sistemler masaüstü uygulamalarda tam bir felaket.
    he şu da var, ayrı bir makine şeklinde server kurduğumda asla windows kurmam evimdeki makinalara, linux serverda ezer ama günlük bilgisayar kullanımı için ubuntu kullanılmamalı bence. günlük bilgisayar kullanımı derken programlama yapmak da bunun içinde. en basit photoshop kurmaya kalkarsınız 2-3 saatiniz boşa gider direk. şimdi bazı arkadaşlar gimp dicek bana :D hiç gerek yok. iyisi varken kötüsünü kullanmam sırf bedava diye. crack denen birşey var
    kurun appserv'ı hayatınızı yaşayın. xampp a falan bile gerek yok appserv gayet stabil. windows7 x64 + appserv php5.2 . bundan iyisi şamda kayısı

    Ubuntu ile windows 7 hiçbir şekilde karşılaştırılamaz demişsiniz. Bence çok yanılıyorsunuz. Ubuntu ücretsiz windows 7 ücretli.

    Hangisi daha iyi, hangisi daha kullanıcı dostu, hangisi bozulursa desteğini çabuk alırım derseniz tabiki Windows 7 öne çıkar.

    GIMP mi iyi PHOTOSHOP mu iyi gibi bir soru çok anlamsızdır. Ben GIMP kullanıyorum, çokta mutluyum. Ben PHOTOSHOP da biliyorum GIMP te, GIMP tabi ki PHOTOSHOP ile kesinlikle yarışamaz. Ancak GIMP'in öyle bir özelliği var ki benim GIMP kullanmamın sebebi : Ücretsiz olması ve benim ihtiyaçlarımı karşılaması. Bu benim için yeterlidir. Ancak tabiki PHOTOSHOP çok çok çok daha iyi (ücret dışında)

    Şimdi bir konu daha var, güncelleme, kişi windows 98 almış, ancak daha sonra upgrade yapmadıysa ve hala windows 98 ile devam ediyorsa, bu durumda ubuntu ile kesinlikle yarışamaz. Yani ücretli bir ürün aldığınızda, bunun upgrade'lerini düzenli yapmazsanız, linux'un bile çok gerisinde kalabilirsiniz.

    PHP mi ASP.NET mi sorusuna gelince, Her iki dili de kullanan biri olarak ASP.NET ile bir projenin daha kısa sürede biteceğini söylebilirim. Asp.net'in IDE'si kadar güçlü ve gelişmiş bir IDE PHP tarafında maalesef hala mevcut değil. En yakın rakipleri netbeans ve zend studio ki zend paralı. PHP tarafında IDE'ler parçalanmış durumda. Evet geliştirici çok ama her geliştirici kendi IDE sini yapmak istiyor, olana destek vermeyi seçmiyor. Hal böyle olunca PHP kullanıcılarının kafası davul oluyor, onu mu kullanayım yoksa bunu mu diye. Güçlerini birleştirmeyen bu geliştiriciler, parçalara bölündüğü, bir bütün olamadığı için Microsoft'un IDE si ile yarışmaları mümkün değil.

    Maddi gücünüz el veriyorsa, Asp.net, Windows Server, Microsoft Office iyi bir seçimdir.

    Ancak maddi gücünüz yetmiyorsa PHP, ubuntu ve open office diyorum. Bunlarla da çok başarılı işler çıkartılıyor.

    50.000 TL ye aldığım bir araç ile ulaşım sorunumu çözüyorsam, çok zengin değilsem, neden Ferrari alayım ki?

    Yani bu sorunun yanıtı kişinin olanaklarına ve yapmak istediği projeye göre değişir. Hiçbir zaman open source (freeware) uygulamalar, paralı benzerleri ile yarışamayacaklar. Bu sadece bir fantaziden ibaret.

    Ancak ben OPEN SOURCE kullanmayı tercih ederim.

    Bugüne kadar ki tartışmalardaki ilk mesaj bu olsaydı bütün tartışmalar bitebilirdi, çok güzel demişsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: asdsad41

    1-)ASP.NET ile birçok şeyi yapabilirsiniz. Örneğin e-ticaret, banka, haber siteleri, kişisel siteler vb. uygulamalar geliştirebilirsiniz. Fakat şunu belirteyim ki ASP.NET ile yapılmış bir tane browser oyunu görmedim. Browser oyunları genelde flash ile yapılıyor. Programlama dili olarakta PHP kullanılıyor. Sanırım bunun sebebi, Flash ve PHP uyumluluğu. Ama şunuda belirteyim ki PHP ile yapılmış 1 tane banka sitesi görmedim. Yani amacınız bir browser oyunu ise FLASH ve PHP'yi tercih ederim. Diğer tüm uygulamalar için ASP.NET'i tercih edebilirsiniz.

    FLASH ile PHP'nin uyumluluğu diye bir şey yok, ben FLASH'ta yapılmış Türkiye haritası kullanarak seçim sonuçları sitesi yaptım ASP.NET (C#) ile. Tamamen yapılabilir, PHP'nin bu konuyla ilgili bir artısı yok.




  • Türkiyedeki büyük kurumsal firmalar(gerçekten büyük olanları)ın çoğu asp.net kullanır. Sebebi asp.net in Php ye göre üstün olması değildir.Bu firmaların genelde Microsoft la ilişkileri çok sıkı fıkıdır.Bu nedenle bilgi işlem kısmınlarında Microsoft server işletim sistemi kullanırlar , dolayısı ile IIS ve asp.net kullanmaya mecburdurlar. IIS ve php her nekadar son yıllarda baya gelişme kaydetsede,hala uyum sorunları ve saçma sapan hatalar oluşabilmektedir.Bu gibi firmalarda windows üzerinde xampp,wamp vs gibi programlar kurup php kullanmak söz konusu bile olmaz.

    Ayrıca php nin asıl gücünden faydalanmak için Linux üzerinde çalıştırılması gerekiyor.Ülkemizde gerçek linux uzmanı sayısı çok kısıtlı iken windows tarafında uzman olan(Ms sertifikalı) binlerce kişi vardır.Bu da Türkiyedeki şirketlerin asp.net ve windowsu tercih etmelerinin diğer bir sebebidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark_Soul -- 26 Ağustos 2012; 15:48:23 >
  • Merhaba,

    Yazılım sektörünün en garip konularından birisi bu ölçeklenebilirliğin göreceli olması, yani "Türkiyedeki büyük kurumsal firmalar(gerçekten büyük olanları)ın" bu büyüklük ne kadar, rakam vermek mümkün mü? Örnekleme yapabilir misiniz? .net ile türkiyede yazılmış en kapsamlı proje nedir mesela?

    Benim nacizane görüşüm eğer "enterprise" bir uygulama yapılacaksa windows ortam seçimi kafadan hatalı bir seçimdir. Mesela "büyük ölçekli" kabul edebileceğimiz, en fazla transaction gerçekleşen yapılara örneklerden birisi telekom operatörleri. Birtanesinde direk çalıştım, diğerlerini de az çok biliyorum. Böyle bir kurumda ortam olarak windows öneren adamı ciddiye almazlar. Ivır zıvır birkaç bin kullanıcılık bir sistem için .net üzerinde üzrün geliştirilebilir. Misal turkcell in günde 1.5 milyar civarı cdr ı var, bu yükün ms ile kaldırabilmek, ölçeklendireblmek malesef mümkün değil.

    Kaldı ki pek çok kurum IIS üzerinde çalışmamak için .net tercih etmez, türkiyede iis kullanım oranı dünyanın çok üzerindedir, desteksiz atıyorum %40 civarıdır ama bu rakam dünyada %10 civarı. Buradan türkiyede yapılan projelerde .net daha çok kullanılıyor sonucu elde edebiliriz ama bu .net ile yazılan projelerin "büyük" olduğu anlamına gelmez.

    Ülkemizdeki linux "uzman" sayısı ms "uzman" sayısından kat be kat daha fazladır. Bunun sebebi ms konusunda kendisini "uzman" zanneden kişilerin çokluğudur aslında, bu sanrı içinde olanların çok büyük kısmı da malesef "sertifikalı" insanlar.

    .net ile "enterprise" proje yazılmaya çalışıldı mı evet, denendi, misal londra borsası 2009 da sanırım patladı ms yüzünden ve bu ceo nun kellesine mal oldu. işin ilginci bu 40+ milyon poundluk yatırımdan vazgeçildiği halde ms bunu başarı hikayesi olarak yayınladı uzun süre.

    konunun özüne dönersek eğer, aklı başında her yazılımcının ilk söyeleceği şey iyi ya da kötü programlama dili yoktur, ihtiyaca yönelik seçim vardır. bir yazılımcı hangi alanda çalışmak istediğini seçtikten sonra o alanda uzmanlaşırken yine aynı alana uygun olan araçlar arasında tercih yapar doğal olarak. programlamaya başlangıç içinse oop olan herhangi bir dilin diğerinden üstünlüğü yok kanımca. başlangıç aşamasında en büyük kıstas içerik, bu konuda da kişi en kolay içeriğine ulaştığı ortamı tercih etmeli bana göre.




  • yahu eskiden bu foruma bilgi almak için girerdim 2 saatte okudum topic i gördüm ki bilgi azalmış heralde yada ben tecrübe kazanmışım. herneyse ya arkadaşlar yanlış anlaşılmasın ama .net mi php mi garip bir soru diil mi .net dediğin bir çatı php bir dil ne alaka anlayamadım bence
    türkiye de yaşıyor ve web işi yapıyorsak hem php hem de asp.net i bilmek durumundayız. bu arada asp.net ile yapılan bir banka sitesi görmedim tabi site var elbet yanlız kullanıcı panelleri olduğu gibi jsp benim bildiğim. ben asp.net kullanıyorum php ye karşı hep sempatim vardı öğrendim baktım ki elimde hazır kütüphanem yok asp.net e geçtim 2si de işinizi görür tamamen sizin istediğinize kalmış

    heh ayrıca bir robot örneği okudum php ile microchip programlandığını yeni öğrendim bunu diyen arkadaş .net microframework ü bir araştır derim. neticede c# tan bahsediyoruz c# dili ile de php yi dil olarak karşılaştırmaya kalkmamak lazım. yani bu bir yerde c++ ile c# farkı gibi olur derim ben




  • yahu eskiden bu foruma bilgi almak için girerdim 2 saatte okudum topic i gördüm ki bilgi azalmış heralde yada ben tecrübe kazanmışım. herneyse ya arkadaşlar yanlış anlaşılmasın ama .net mi php mi garip bir soru diil mi .net dediğin bir çatı php bir dil ne alaka anlayamadım bence
    türkiye de yaşıyor ve web işi yapıyorsak hem php hem de asp.net i bilmek durumundayız. bu arada asp.net ile yapılan bir banka sitesi görmedim tabi site var elbet yanlız kullanıcı panelleri olduğu gibi jsp benim bildiğim. ben asp.net kullanıyorum php ye karşı hep sempatim vardı öğrendim baktım ki elimde hazır kütüphanem yok asp.net e geçtim 2si de işinizi görür tamamen sizin istediğinize kalmış

    heh ayrıca bir robot örneği okudum php ile microchip programlandığını yeni öğrendim bunu diyen arkadaş .net microframework ü bir araştır derim. neticede c# tan bahsediyoruz c# dili ile de php yi dil olarak karşılaştırmaya kalkmamak lazım. yani bu bir yerde c++ ile c# farkı gibi olur derim ben

    NOT: bunu post etmeye çalışırken hata aldım bari buna biraz kafa patlatalım da feedback gönderelim bitane :D




  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.