Şimdi Ara

Peugeot 508 1.6 BlueHDi 2015 aldım güncelleyeceğim (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
237
Cevap
7
Favori
29.363
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Ve sonunda araç dağılacak diyenlerin nazarı değdi. Ön sensör bazen rastgele kırmızı seviyede yakın obje var diyor. Yolda iken 10 saniyeliğine servis ışığı yanıp park sensörü arızası dedi. Zaten bir yerde silecek suyu deposunu deldirttim. Servis yolu erken gözüküyor.
  • Silecek deposunun altını açarak içine baktım. Çok dar alanda silecek pompası gibi bir objenin çıktığını gördüm. Takınca sızıntı geçti, çalışıyor.

    Sensörler adam akıllı çalışıyor şu anda. Birkaç yağmur ve birkaç dokunmadan sonra düzeldi

    Ve 1.5 sene sonra itiraf gibi olacak ama sis farlarının nasıl açıldığını yeni keşfediyorum. Açılması için far autosunu kapatıp normal far-gündüz ledlerini ya da uzunlar-gündüz ledini seçip çubuğun sağ tarafını 2 kere yukarı sürüklemek(silindir mantığı) gerek. Bulana kadar bu kadar uzun süre geçmesine şaşırmadım açık olayım. Otomatik uzun ışıklara bile sahip araçta manuel olarak ayar yapmak gerek sis farları için.

    Açık olayım bulmaya uğraşmama sebeplerimden birisi benim aracı benden daha iyi bilen başlı trollerin benim araçta sis farı olmadığına inandırmasıydı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 9 Haziran 2020; 15:50:2 >




  • Hep beğendiğim bir araç oldu. Şu anda fiyatları 160 bin civarında malum sitede. Bu paraları eder mi bilemiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Kerasuslu

    Hep beğendiğim bir araç oldu. Şu anda fiyatları 160 bin civarında malum sitede. Bu paraları eder mi bilemiyorum.
    Passat, Superb, Insignia'nın donanımlı olanları 200'ün üzerinde hep fiyatları.

    508 1.6BlueHDI eski kasa da olsa şık ve güncel tasarımı, zengin donanımı, kaliteli iç mekanı ve çok iyi motor+şanzıman kombinasyonu ile 200+ bin TL'lik arabalardan aşağı kalır bir araba değil. Şu anki piyasada F/P bir D-segment.
  • zeytinkoy kullanıcısına yanıt
    Hocam bir senede fiyatı %50 arttı. F/P aracı felan diyoruz ama fiyatı çok pahalılaştı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Gunpower-storm

    Hocam bir senede fiyatı %50 arttı. F/P aracı felan diyoruz ama fiyatı çok pahalılaştı.
    Bütün araçlar %50 arttı, hatta bazıları %50'den de fazla arttı.

    Donanımlı dizel+otomatik D-segment sedanlar 200 bin TL üzeri hepsi.

    508 onlara göre uygun duruyor.
  • Araca reflektör ve lastik tamir kiti tarzı bir şey gerek. Acil bir anda işe yarayacak şeyler. Peugeot'un kendisinden fiyat alan var mı bu ürünler için? Filo çıkması ikinci el araç olunca satarken çıkartmışlar ürünleri.

    Sırf Peugeot servis bakımlı olsaydı belki de ücretsize verilirdi ama değil. Ki iyi ki değil. Sadece 1-2 fren diski ve balatası için 6.000 TL fiyat istemek ayıptır.
  • Kısa süre sonra taşınacağız diye arabadan eve birkaç gerekli alet getireyim dedim. İlkte bagaja gelince içeri akmasın diye ayrım yerlerini temizledim, bagaj açma tuşuna bastım. Tık yok. Bastım bastım olmuyor. Anahtarı çıkartıp denedim, olmuyor. Yok. Acil durum metal anahtarı çıkartıp arabaya girdiğim gibi alarm öttü. Kalabalık sokakta herkes bakıyor ne oldu diye. Arabaya girip çalıştırayım dedim, kart yok uyarısı verip çalışmıyor.

    Sıkıntı durum. Ev taşınma karışıklığı altındayken yedek anahtarı bulma arayışına girmek zorunda kaldık. Arabasız bu mevsimde taşınma yapılamaz. Yedek anahtarı arayıp bulduk, anahtardan açıldı araba. Çalıştırdık, devir verdik vs. sıkıntı yok. Biraz daha devir verip çıkıp kitledim arabayı. Sensörlerinden kilidi açtım/kapadım sıkıntı yok. Bagaj tuşundan açtım kitliyken yine çalıştı. Sonra kitleyip devam ettim. Gitmeden ana anahtarla açmayı denedim. Açıldı! Her türlü sensörden tuştan açıldı. Garip şekilde resmen anahtara ilkte anahtar üstüne bir bağ bağlanmış gibi açılmadı, sonra açıldı.

    Bu da az önce yaşadığım garip bir anı oldu araba ile. Acil durum metal anahtar ile neden çalışmadı hiçbir fikrim yok. Neyseki yedek anahtara erişimim vardı. Ya olmasaydı?




  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

    Hocam kullanıyor musunuz hala memnun musunuz ?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: maestro013

    Hocam kullanıyor musunuz hala memnun musunuz ?

    Evet.


    Araç çıkardığı AdBlue arızaları dışında sadece sağ farların birisi bozuldu. Bir de sürekli olarak sağ fren aksamı balata sıyırıyor. Neden bilemiyoruz. Tamire sürekli verdik ama çözemediler. Bir de yolcu koltuğunun sağ ön taraflarında bir yerde trim sesi var.


    Birkaç yıl bizim, toplamda 8 yıllık kullanımla yine iyi kondisyonda olduğunu düşünüyorum aracın. Konforu iyi. Fakat piyasası konusunda fikrim yok, öbür araçlar daha iyi fiyata alınabiliyorsa tercih edilinebilir

  • Merhabalar ben insignia ile 508 arasında kaldım donanım olarak insignia cezbediyor beni ama yakıt tüketimi 7 8 litre civarı olduğunu söylüyorlar siz 508 de nasıl değerler alıyorsunuz? Insignia daha mı mantıklı acaba 1.6 CDTI için konuşuyorum. Ayrıca 508 in farlarından memnun musunuz? Viraj aydınlatması falan var mı? Insignia nın afl farları daha iyi olabilir mi?

  • Mocroha kullanıcısına yanıt
    Bende 2011 model 1.6 Turbo 180lik insignia ve 2012 model 1.6 e-hdi 112 lik 508 var. İkisi de dolu paket.

    Sizin baktıklarınız ikisinin de makyajlı kasaları sanırım. Yine de merak ettikleriniz varsa mesaj atın yardımcı olayım.
  • Mocroha kullanıcısına yanıt

    Hocam yıllar sonra söylemek lazım ki birçok özellik "gimmick". Farlar açıldığında yükseliyor alçalıyor felan, uzun farları ışık seviyesine göre açıp kapıyor evet, ama genel olarak yolu ışıtması ve öbür araçlara arabanın aktif olduğunu belirtmesi adına duruyor. Viraj dönüşleri için belli bir hız altında yan sağ veya sol far dönüşlerde açılıyor, geceleyin tek şeritli orman yollarında gezerseniz işinize yarar. Ha elzem bir malzeme mi? Hayır.


    Eğer görünüşüne önem veriyorsanız 508, Insignia gibi aile arabası almamanız lazım. Dolu B veya C segment araç almanız daha mantıklı olur.


    7-8 litre tamamen kullanıma bağlı. Mecidiyeköy trafiğine girerseniz 10-11 litrelerin üstünü bile görürsünüz ortalama kullanımda. HDi motorlar kullanım olarak verimli derler, CDTI de geriye kalacağını düşünmüyorum.


    Özellik açısından dolu 508'de koltuk ısıtma var, arka koltuk kliması için ayrı panel var. Otomatik klima standart zaten, koltukları kaydırma yatırma bel desteği ayarı vs. var. Araba konsolu özellik açısından kurak bir araç, Jukebox'una USB ile şarkı yükleyip telefon-USB gerekmeksizin şarkı açabilirsiniz. Üyelikler, algoritmaların müzik seçmesi döneminde ne kadar kullanışlı tartışılır.


    Test etmeniz lazım bir de. Alacağınız araba özeli bir durum beğenmeyebilirsiniz, veya arabayı genel olarak beğenmeyebilirsiniz. Moueson gibi kör fanlık zarar, test etmeden karar vermek de zor





  • 5 sene ardından satma kararı verdim. Büyük araç, artan popülasyonla daralan sokaklar ve ailedekilerin geniş araç kullanamaması gibi sebeplerden dolayı daha küçük bir modele geçiş farz oldu. i20 2020, T9 308 1.2 PureTech gibi modeller gözüme hoş geldi.


    Buradan gelecek alıcı olursa 1 2 yardımcı oluruz. Fiyat biraz kasıtlı yüksek tutuldu. Hakkı kesinlikle çok daha azı, fakat piyasa almış başını gitmiş. Öbür ilanlarda 250k KM araçlar ancak daha ucuz.





  • Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

    Hakkinizda hayırlısı olsun hocam umarım tez zamanda satılır 👍

  • otomobilci_x kullanıcısına yanıt

    Eyvallah hocam

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.