Şimdi Ara

Peugeot 301 Aracımdaki İkaz Işığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
7.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. Aracım 2013 model 1.6 HDI. Sizlerden çok acil yardımlarınızı bekliyorum. Aracıma yaklaşık 2 ay önce yakıt aldım fakat aracı çalıştırır çalıştırmaz ekrandaki yazı ve simge(sağ altta) belirdi. Aracımın arızalandığını anladım. Ustamı aradığımda bakım sıfırlanacak beyinden dedi. Çok da güvenemedim zaten.(Bir daha da o ustaya götürmedim aracımı) Her gün yaklaşık en az 70 80 kilometre yol yapıyorum ve üstüne İstanbul trafiği eklenince endişelenmeye başladım. Yardımlarınızı bekliyorum teşekkürler şimdiden.

    Peugeot 301 Aracımdaki İkaz Işığı







  • Aracınız bir arıza algılamış ve beyne kaydetmiş, aracın beynine obd cihazı ile bağlanıp arıza kodunu öğrenmek gerek. İki aydır kullandığınıza göre çalışmaya ve çekişe yansıyan bir problem hissetmediniz sanırım. ??
  • mustyyyyy kullanıcısına yanıt
    Çalışmasında herhangi bir sorun yok. Aracın çekişinde hissedilebilir bir şey gözükmüyor. Sürekli gözüme çarpıyor arıza ışığı ve kontakı çalıştırdığımda iki kere ‘dıt’ sesi geliyor. İnternette fazla bilgiye erişemedim. Sadece yüzeysel anlatıyorlar.
  • FemoMadnes F kullanıcısına yanıt
    Arabaya yetkili servis dışında bakım yaptırıp uyarıyı kaldırtmamışsınız, ya da arabanızın periyodik bakımı gelmiş. Arızayı nereden çıkardınız? Aracın gidişinde çekişinde bir değişiklik mi oldu?
  • Bilgi ekranında çıkan service yazısı bakım vaktinin geldiğini gösteren bir hatırlatmadır. YouTube da servis yazısını söndürme videoları var çok basit bir olay fakat benim ilk mesajımda bahsettiğim ikaz lambası sağ altta beliren sarı renkli motor işareti. Bu işaret bir arızaya bağlı yanar, servis ışığıyla bir alakası yok.
    Sarı motor ikaz ışığı araç çalıştıktan sonra da yanmaya devam ediyorsa bir sorun var demektir.
  • Haklısınız. Aracımı yetkili serviste yaptırmadım. Periyodik bakımı yeni yapılmıştı, biraz vakit geçtikten sonra yandı. Service yazısı ve ikaz ışığı aynı anda yandığı için birbirine bağlı olduğunu sanmıştım. Çekişinde herhangi bir problem yok. Arıza ışığı sürekli yanıyor.
  • Service ışığının TURUNCU yanması : Araçta kontrol edilmesi gereken ve ciddi olmayan bir arıza olduğu ve aracınızı uygun bir vakitte servise göstermeniz gerektiği anlamına gelir. Aracı bu şekilde kullanabilirsiniz, bir sorun olmaz.


    Service ışığının KIRMIZI yanması : Araçta ciddi bir arıza olduğu ve en kısa sürede aracınızı servise götürmeniz gerekiği anlamına gelir. Bu şekilde kullanılması araca zarar verebilir.

  • Çok teşekkürler. Vakit bulduğum an hemen götüreceğim.
  • Selamın aleyküm acaba sorununuz giderildi mi benim aracımda aynı sizin aracınıza olduğu gibi mazot aldıktan sonra arıza ışığı yandı ama herşeyi yaptım düzelmedi sizin sorununuz geçtim bana bilgi verirmisiniz iyi akşamlar

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.