Şimdi Ara

Petrol Arama Yazılımı ile İş Kurma [Kosgeb - Arge İnovasyon Desteği Nasıl ?]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar iyi geceler,

    Hydropet adlı program ile bakir sahalarda petrol aramalarında sismik yöntemleri daha az kullanarak maliyet düşüren bir program geliştirdim. Su kimyası verileri ile havzadaki basınçlı akifer sularının hidrojeokimyasal yorumlanması ile;

    sahada hidrokarbon var mı yok mu ?
    varsa, petrol mü yoksa doğal gaz mı ?

    sorularının cevabını alabileceğimiz bir yazılım ile verileri harita üzerinde birleştirerek su tipinden rezervuardaki suyun yerini saptayabiliyorum. Zaten suyun üzerinde petrol olur..

    program şimdilik sadece su tipine göre çalışıyor ancak, bunu geliştirmek için kosgeb arge inovasyon desteği nasıl alabilirim ?


    yani daha google maps api ile su kuyularının yerini işaretleyip su tipine göre bunları renklendirdikten sonra program otomatik bir şekilde konturları çizecek daha sonra sahadaki petrol rezervuarının olduğu hedef alanı bize gösterecek.


    programın makalesini yazdık MTA Dergisinde yayınlanmaya hak kazandı. Yabancı hakemler(İtalyan ve alman petrol hidrojeologu profesörler) çok ilginç buldular.

    yöntemi geliştirmek için devletten destek istiyorum. geliştirdikten sonra stratejik olduğu görülürse sadece devlete satmaya razıyım. arge inovasyon desteği alıp işi yapmayı düşünüyorum ancak nasıl bir yol izlemem gerektiğini bilmiyorum.

    SIFIR sermayeye karşın bilgim ile yeni petrol yatakları keşfetmeye hazırım. Devletten yardım istiyorum.

    Bi teknopark içerisinde kuluçka şirket olarak başlayıp daha sonra programı bitirip nasıl bir yol izlemem gerekir ?

    MTA ve TPAO'dan işin gidişatına yönelik kontrol edebilirler, çalışmama güveniyorum.

    Bu iş olursa eğer sismik yöntem harcamaları minimuma inecek çünkü kocaman bir alandaki rezervuarın daha küçük alanını program saptayacak sonra da saptanan alana jeofizik yöntemler uygulanacak.

    2023 hedefleri doğrultusunda çalışmaya hazırım ancak evde oturduğun yerde olmuyor. Danışabileceğim insanlar mevcut ancak yazılım konusunda sıkıntı çekiyorum. herhangi bir jeolojik şartı kodlara dökebiliyorum ancak işin görselliği ve api kullanımı açısından sıkıntı çekiyorum, neden ? çünkü yazılım mühendisi ya da bilgisayar mühendisi değil yerbilimciyim.


    ürün geliştirildikten sonra ne olur ? devlete bir taahhütte bulunmam gerekir mü ? şu anlık taahhütüm şu;
    bilimsel olarak ispat edilmiş, ruslar tarafından yıllarca kullanılmış abdliler tarafından kullanılsa bile yayınlanmamış yöntemleri gün yüzüne çıkarmış olduk ve program sayesinde otomatiğe bağladık bunun için yapabileceğim tek taahüt yeni yöntem geliştirilmesi ve programın daha fazla özellik kazanabilmesi. Bunu da hidrojeokimyasal olarak yapabilirim..
    Petrol Arama Yazılımı ile İş Kurma [Kosgeb - Arge İnovasyon Desteği Nasıl ?]

    ilerisi için ne yapmam, nasıl yol izlemem lazım ?

    şimdiden teşekkürler.







  • merhaba,
    KOSGEB ve TÜBİTAK tan destek alma imkanın olabilir.Ar-Ge projesi hazirlaman kaydıyla. İşletmen yoksa girişimci olarak başvurman mümkün. Projen geçerse sonradan işletme kuruyorsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.