Şimdi Ara

Petlas Velox Sport Pt741 kullanıcı yorumları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
4
Favori
70.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bugün ön iki lastiğimi petlastan aldım, öndeki lastikler balon çıkarmıştı. İnşallah memnun kalırım en ucuzlarındandı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar pahalı lastiklere göre yarı fiyatına satılan ama kullanımda belki yüz üzerinden bir kaç puan düşük olan yerli bir markanın modelinden bahsediyoruz. çok parası olan buyursun alsın ama ne gereği var? yerli malı yurdun malı çöp muamelesi yapmaya gerek yok. yurt dışında da satılan kendi markamız bu. biraz sahip çıkmak lazım. ülkemizdeki en yüksek yasal hız sınırı otoyollarda 120+(%10 tolerans)12= 132 km zaten. hangi lastiği alırsanız alın bu süratlerde sıkıntı yaşanmaz. 200 ile kullanmayı seviyorum diyenlerdenseniz ben de sorarım o 200km'yi ne kadar km kaç dakika boyunca kullanıyorsun da diğer lastiklerle arasındaki farkın ne olduğunu düşünüyorsun?

    aracım 2015 insignia 1.6 dizel. aracımı 2016 ocak başında kullanmaya başladım. ilk işim snowmaster kış lastikleri takmak oldu. şu an aracım 105.000km de ve uludağ dahil olmak üzere karlı bir çok zeminde çok km yaptım gayet memnunum. orjinal lastikleri yaz lastiği olarak kullandım ve bittiler bu kış sezonu için taktığım kış lastiklerini çıkardığımda yeni bir takım yaz lastiği alacağım ve bu petlas velox pt741 olacak. 245 45 18.




  • http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Petlas/Velox-Sport-PT741.htm
    Bu sitede aslında rakiplerine yakın bir puan almış sadece ıslak zemin tutuşu birazcık düşük . 225/50/17R run flat için 640 tl civarı bir fiyatı var. Bu yüzden deneyeceğim , uzun süre test ettikten sonra görüşlerimi yazarım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkan1zek

    http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Petlas/Velox-Sport-PT741.htm
    Bu sitede aslında rakiplerine yakın bir puan almış sadece ıslak zemin tutuşu birazcık düşük . 225/50/17R run flat için 640 tl civarı bir fiyatı var. Bu yüzden deneyeceğim , uzun süre test ettikten sonra görüşlerimi yazarım.
    kardeş o kullanan kişilerin verdiği puan. ben hepsine 100 versem bu lastik dünyanın en iyi lastiği mi olacak tabiki de hayır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: predator93

    kardeş o kullanan kişilerin verdiği puan. ben hepsine 100 versem bu lastik dünyanın en iyi lastiği mi olacak tabiki de hayır.

    Alıntıları Göster
    Doğru ama site de lastik inceleme siteleri arasında en popüler olanlardan birisi. Zaten tek bir editörün inceleme yapıp yayınladığı yerlerden bilgi alsam bu sefer bunun reklam olup olmadığını bilemeyeceğiz. Yani iyi kötü bir izlenimi bu siteler veriyor bence.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkan1zek

    Doğru ama site de lastik inceleme siteleri arasında en popüler olanlardan birisi. Zaten tek bir editörün inceleme yapıp yayınladığı yerlerden bilgi alsam bu sefer bunun reklam olup olmadığını bilemeyeceğiz. Yani iyi kötü bir izlenimi bu siteler veriyor bence.

    Alıntıları Göster
    bu siteye göre çoğu kişinin performans araclarında ilk tercih ettiği pirelli p zero, petlastan daha kötü bir lastik o zaman? bu insanlar boşuna para veriyor, petlasta aynı işi görür hemi?

    pirelli p zero
    http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Pirelli/P-Zero.htm

    petlas velox sport 741
    http://www.tyrereviews.co.uk/Tyre/Petlas/Velox-Sport-PT741.htm




  • Bu lastiği bugün taktım aracıma. Daha önce michelin energy saver daha sonra nokian weather proof kullandım.

    Gelelim lastiğe kuru zeminde oldukça zorladım. Sıkıntı olmadı en kısa zamanda yağmurda da deneyeceğim.

    Beni asıl şaşırtan nokta lastiğin konforu. Nokian WP için çok yumuşak denir ama bu lastik hem daha yumuşak geçişlere sahip hem de yol sesi daha az. Açıkçası konforu bekledigimden çok daha iyi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şöyle bir yorumlara göz attım olumlu ve olumsuz görüşlerini yazanlar var. bende kendi deneyimimi aktarayım. 195/55r16 olanı var kuru zeminde yol tutuşundan memnun değilim bana hiç güven vermedi. yani daha önce hiç bir lastik ile böyle bir kontrol çabası yaşamamıştım. nispeten yağmur performansı bence kuru zemine göre daha iyi.
  • Birkaç ay önce 2.el aldığım octavia üzerinde 2018 üretim 215 50 17 ebatlarında bu lastikden vardı. Önceki kullanıcı kaç km bindi bilmiyorum ama görünüş olarak çok yıpranmış değildi.

    Bu lastikle ilk tecrübem oldu.

    Özetle bahsedecek olursam bu lastik tam bir hayal kırıklığı. En ufak virajda araç savruluyor, en ufak frende abs devreye giriyor. Gaza ayağım deymeye görsün, araç direk patinaj atıyor. Bunların haricinde enterasan bir şekilde sürüş hakimiyeti de çok kötüydü. Araç sanki istediğim yöne gitmeye direniyor gibiydi.

    Çok geçmeden lastiklerin fotoğrafını çekip 2.el olarak internete ilan verdim. aynı model ve ebatlarda bu lastikden kullanan bir vatandaş 2 adetine talip oldu. Onunda arka lastiklerin ikisi de balon yapmış.

    2 lastiği satınca diğer ikisini de depoya kaldırıp, önümüz kış oluduğunu düşünerek, 4 adet 225 45 17 nokian snowproof sıfır kış lastiği aldım. Havalar henüz daha soğumamış olmasına rağmen yeni aldığım kış lastiklerinin fren mesafesi ve yol tutuşunun kat be kat daha iyi. Aracım resmen bambaşka bir araç oldu. Sürüş konforu müthiş arttı, bu kadar fark olacağını tahmin etmiyordum. Üstelik yaz ayında kış lastiğle.

    Yol sesi konuşunda yorum yapamıyorum, o konuya hiç dikkat etmedim.

    Islak zeminde denemedim hiç ama kuru zeminde yol tutmayan ıslak zeminde bana neler yaşatır düşünemiyorum.

    Sonuç olarak bana korku dolu bir 4 ay yaşattı bu lastikler.
    Kazasız belasız atlattık çok şükür. Bir daha aynı heyecanı kalbim kaldırmaz herhalde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi snowguard -- 30 Eylül 2019; 11:0:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bu lastiği ilk çıktığında,az km.yapan evin ikinci aracına almıştım.Yıl 2014 veya 2015 ti.
    Onca şüpheye karşın lastiği elime alıp yumuşaklığına,kauçuk dokusuna,baskı karşısında iskelet mukavemetine ve elbette beni en çok etkileyen desenine bakarak almıştım.Ve şu algı ile kendimi almaya ikna etmiştim.1/2 fiyatına senelik 5-6 Bin Bin Km bile yapmayan araca prime marka lastik alıp 5 sene sonra çatlamış doku nedeni ile yeniden değiştirmektense bu lastiği denemeye değerdi.Hemde Milli duygularla Yerli olması da etken olmuştu.
    Sonuçta, ilk sürüşte yanılıyor olabilirim biraz daha farklı yollarda sürdükten sonra karar vereyim dedirten düzeyde pozitif bir fark vardı bir önceki Conti.lere bakarak.
    Bu arada iş aracımda senelik 30-35 Bin Km yol yapıp, 3 yılda bir araç değişimi ve 2 senede lastik değişimi yapılan bir periyotta; piyasanının hemen hemen tüm prime lastiklerini deneyimleme şansı buldum.Ankara trafiği yoğun olarak.
    15 yıllık bu yoğun yol deneyimi sonrası hayal kırklııklarım Pirelli ve Lassa nın kış lastikleri, "en"lerim ise Kışlıkta Conti,Yazlıkta Good Year Effi. Lerdi.
    Bir lastiğe iyi yada kötü derken ; en önemli etkenlerden birisinin, bir önceki çıkarttığımız eski lastikten ,yep yeni sertleşmemiş kauçuktan mamul yeni lastiğe geçerken,eski lastiğe haksızlık etme riski hep vardır.Bunu da göz önünde bulundurum hep.
    Şimdi dönelim asıl mevzumuz olan PETLAS VELOX lara.
    5 yılını dolduran diş bakımından %60lar seviyesindeki yeni aracımdaki orj.Contileri değiştirme vakti geldi.Bir lastikte yanaktan yıpranma ve genel 5 yıl kuralından taviz vetmediğim için yeni lastik zamanı....Birde bu Conti.ler şansızlık mı demeliyim bilmiyorum ama yoldaki bütün çivileri içine aldı neredeyse desem abartı olmaz.

    F/P lastiği olduğundan endişe etmediğim Velox 205/50/17 ilk tercihim.Yüzbinlerce KM deneyim ile bu lastiğin bu fiyata piyada da alınabilrcek "En" olduğunu net şekilde söyleyebilirim.
    Komplekslerden kurtulma vaktidir dostlar.Herkesin en iyisi, Cebine,Deneyinimine,Dostlarla Etkileşime,Reklam etkisine ve hiç kimse kusura bakmasın bir miktarda Egosuna ve Yerli Malına bakışına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor.
    Dikkat ederseniz EN İYİ LASTİK gibi bir ukalalıkta bulunmuyor ve F/P açısından son derece rantabl bir seçim olarak görüyorum bu lastiği.
    Serde bir miktar Milli olan her şeye destek olma duygusu da var.Aslında bu memleketin havasını soluyup,ekmeğini tüketiyorsak ;çocuklarımıza iş aramaya çıktığımız da hangi firmalar kapı açıyor, bir miktarda ona bakmamız gerektiğine inananlardanım.
    Herkese kazasız belasız,keyifli yolculuklar dostlar.Sağlıcakla ama mutlaka umutla kalın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmin -- 26 Nisan 2020; 16:25:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Herkese selamlar,
    Ben de bugün petlas velox sport PT741 rft lastik seti aldım. Birkaç ay önce aldığım Bmw 3.20 coupe aracımda 19 inç jant ve önler 2016, arkalar 2015 bridgestone potenza lastikler ile geldi. Önler 225 35 19, arkalar ise 255 30 19
    Aracım 2010 model ve henüz 83 bin kilometrede olduğundan, üzerindeki lastiklerin dişleri gayet derin ve iyi durumda olmasına rağmen artık 5 yılını doldurmuş olduklarından yeni bir lastik almaya karar verdim. Ancak hem 19 inç hem de rft olunca, fiyatların bayağı bir uçmuş olduğunu fark ettim. Pirelli için 4 lü takım fiyatı 7 bin lira aldım, michelin ise 6 küsür bin liraya buldum. 2013 yılında Alfa Romeo aracımda 225 45 17 ebatlarında petlas velox sport lastik kullanıp çok memnun kaldığımdan dolayı, tercihimi petlas pt741den yana kullandım. 4lü takım olarak 3300 lira para ödedim ve bu tutar pirelli michrlin gibi markaların tam yarı fiyatı. İllaki kalite konusunda premium marka bir lastik kadar olmasa da, birçok çançinçon lastikten çok kaliteli bir lastik petlas. Neticede sıfır lastik. Hem de paramız içeride kalsın niyetiyle bu fiyata bence gayet iyi. Henüz bugün taktırdığım için şimdi yorum yapmam yanlış olur, ancak arabayı yürütmeye başladığım andan itibaren olumlu yönde değişim gözledim diyebilirim. Arabanın frenlemesi bile fark etti. Birkaç bin sürüp rodajı da dolduktan sonra daha iyi olacak diye düşünüyorum. Bu lastikle ilgili okuduğum yorumlarda genellikle sesli olduğundan şikayet edilmiş ama sessiz lastik diye bir şey yok bence, iyi yalıtımlı araba var. Çünkü premium marka aynı ebattaki lastiklerin sesi 70-71db olarak etiketlenmişken, bu lastikler 72db. Yani fark 1db.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Lastikte ve bakımda paradan kaçılmaz.

    Lastik bir aracın belki de en önemli donanımıdır. Para içerde kalsın diye Petlas alanların hepsi ithal araçlar kullanıyorlar.

    225/45/17 ölçülerinde Nokian Powerproof aldım geçtiğimiz hafta. Tanesinde 100 tl fark vardı Petlasla. 400 tl kar edeceğim diye hem canımı hem malımı hem başkalarını riske atmadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kartalus

    Lastikte ve bakımda paradan kaçılmaz.

    Lastik bir aracın belki de en önemli donanımıdır. Para içerde kalsın diye Petlas alanların hepsi ithal araçlar kullanıyorlar.

    225/45/17 ölçülerinde Nokian Powerproof aldım geçtiğimiz hafta. Tanesinde 100 tl fark vardı Petlasla. 400 tl kar edeceğim diye hem canımı hem malımı hem başkalarını riske atmadım.
    Anladığım kadarı ile siz de bmw kullanıyorsunuz, ben şahsen aracımın bakım ve onarımlarını Borusanda yaptırıyorum, aracım sanayiye girmez. Bahsettiğiniz nokian finlandiya üretimi olup premium bir marka değildir. Memleketimizde maalesef düzgün yerli araç yok diye lastik de yok değil, var. Dünyaca ünlü premium marka lastiklere verdiğiniz paranın birçoğu, firmaların reklam maliyetleri, ithalatı ve dövizle alakalıdır. Lastik tabiki önemlidir, neticede 4 tane balonun üzerinde seyahat ediyoruz. Ama premium bir lastik ile petlasın üst model bir lastiğinin arasında canınızı tehlikeye atacak kadar bir fark kesinlikle yok. En büyük yanlışımız malın kalitesi ile fiyatını kıyaslamak. Her zaman en kaliteli mal, en pahalı mal olmuyor. Petlas şu an ciddi bir şekilde ihracat yapmakta ve uluslararası platformlarda kullanıcılarından olumlu yönde puan alan bir lastik üreticisidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 8 Mayıs 2020; 2:44:37 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • ceyarr kullanıcısına yanıt
    Aynen, bu lastik işini inanılmaz abartıyorlar.
    Kışları good year yazları petlas kullanırım bende. benzer seviye iki lastik arasındaki performans farkını tüm forum ahalisi deli gibi hissediyor yau, eminim gözlerini kapatıp lastik değiştirip kullandırıp sorsak hiç doğru düzgün tespit dahi yapamaz.

    Kışın benim goodyear lar habire patlıyor. Michelin, goodyear bu ülkeye göre değil, hiç mi hafif taşra yoluna girmiyorsunuz? Uzun düzlükte aniden hiç mi deve hendeği çıkmıyor karşınıza, ben farklı bir 3. Dünya ülkesinde mi yaşıyorum?

    Bu geri kalmış ülkeye göre iki lastik var, petlas ve bridgestone.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 2 yıldır bu lastiği İstanbul içinde kullanıyorum. Limitlere çıkmayacak herkes için yeterlidir. Ömrünü doldurduğunda bir daha alır mıyım, evet kesinlikle. Aklımda kalmış mutsuz olduğum hiç bir nokta yok.
    Öncesinde michelin takılıydı bu arada.
  • Lastikcimin tavsiye etmediği lastik fiyatları hemen hemen aynı Nokian öneririm

    https://www.hepsiburada.com/nokian-205-55-r16-91h-iline-yaz-lastigi-uretim-yili-2020-p-OTKMT429720?magaza=Trioto

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ıslakta, kar buz soğukta ciddi kötü. yağmurda bile dikakt istiyor ama kuru da iyi.250 km gördüm, gidiyor kuruda, gerçi kuruda hepsi gidiyor ya
  • quote:

    Orijinalden alıntı: unknownartist

    Aynen, bu lastik işini inanılmaz abartıyorlar.
    Kışları good year yazları petlas kullanırım bende. benzer seviye iki lastik arasındaki performans farkını tüm forum ahalisi deli gibi hissediyor yau, eminim gözlerini kapatıp lastik değiştirip kullandırıp sorsak hiç doğru düzgün tespit dahi yapamaz.

    Kışın benim goodyear lar habire patlıyor. Michelin, goodyear bu ülkeye göre değil, hiç mi hafif taşra yoluna girmiyorsunuz? Uzun düzlükte aniden hiç mi deve hendeği çıkmıyor karşınıza, ben farklı bir 3. Dünya ülkesinde mi yaşıyorum?

    Bu geri kalmış ülkeye göre iki lastik var, petlas ve bridgestone.
    Siz hiç geri kalmış 3. dünya ülkesi görmemişsiniz sanırım. Bizim ülkemiz geri kalmış bir 3. dünya ülkesi kesinlikle değil. Ben pek çok 3. dünya ülkesine hatta biraz daha gelişmiş pek çok ülkeye seyahat ettim. Çoğunda şehirlerarası yollar tek gidiş gelişlidir. Ana yollar dışında asfalt bile yoktur. Olan asfaltlarda çok kötü durumdadır. Ülkemizdeki yolların artık tamamı bölünmüş yollarla donatılmış ve asfaltlanmıştır. Zengin veya küçük avrupa ülkeleri ile kıyas yapmak yanlış olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: TheRad67

    Lastikcimin tavsiye etmediği lastik fiyatları hemen hemen aynı Nokian öneririm

    https://www.hepsiburada.com/nokian-205-55-r16-91h-iline-yaz-lastigi-uretim-yili-2020-p-OTKMT429720?magaza=Trioto
    Yıllarca yaşadığım tecrübelerime istinaden, lastikçilerin yorumlarına çok da itibar edilmemesi gerektiğini öğrendim. Kim neyi satıyor, hangi markanın bayisi ise onu tavsiye ediyor. Bir de insanlar bilgisizlikten dolayı araçların orj ebatları dışında lastikler kullanıp hem lastikten performans alamıyor, hem de araçlarının alt takımlarına zarar veriyor.

    Lastik seçiminde lastikçinin tavsiyeleri yerine elinizin altındaki internet üzerinden araştırma yaparak istediğiniz özellikte ve fiyatta lastik alabilirsiniz.

    Nokian lastiklerini uluslarası lastik platformlarında araştırır iseniz, bir kış ülkesi olan finlandiyada üretilen bu markanın kış lastiklerinde iyi puan aldığını görürsünüz. Ancak yaz lastiği konusunda aynı başarıyı elde edebilmiş bir marka olmadığını da göreceksiniz.

    Ben burada Petlas fanatikliği de yapmıyorum, yanlış anlaşılmasın. Ebatına göre michelin, pirelli, bridgestone gibi lastiklerin yarı fiyatına aldığım Petlas ultra performans lastiklerindeki kalite farkının tıpkı fiyatına oranla 2 katı olmadığını düşünüyorum. Ben daha önce kullandım ve çok memnun kalmıştım, şimdi tekrar aldım. Olumsuzluklarla karşılaşırsam eğer eleştirisini de gayet net ve objektif olarak yaparım.

    Netice itibariyle demek istediğim şey; lastikçim öyle dedi, şu bu böyle dedi diye marka karalamak veya yerli malını nasılsa beceremeyiz, yapamayız şeklinde beğenmemek yanlış.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceyarr -- 9 Mayıs 2020; 13:29:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • serkanarch S kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsi geçen lastik bir yaz lastiği ve tabiki karda, buzda, soğukta iyi olması beklenemez. Ama ıslak için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. İlk aldığım günün akşamı şiddetli yağmurun altında test etme imkanım oldu. Arkadan itişli bmw aracımın üzerinde önceden bulunan 5 yılını doldurup da hamuru özelliğini yitirmiş bridgestone potenza s001 performans lastikleri ile yağışlı havada gaza biraz fazla basınca arabanın arkasının tutunamaması, stabilite sorunları ve frenleme ile yol tutuşta ciddi sıkıntı yaşıyordum. Ama bu petlasların ıslak performansı beni gerçekten çok etkiledi. Zaten almadan önce okuduğum birçok kullanıcı yorumunda da lastiğin ıslak zemin performansının çok iyi olduğu kullanıcılar tarafından belirtilmiş

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.