Şimdi Ara

Performans sorunu hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
640
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,


    Son zamanlarda yaşadığım bir takım performans sorunlarından size bahsetmek istiyorum. Elimde Asus rog crosshair dark hero X570 anakart, 5700X işlemci, asus tuf 3070ti ekran kartı, 2x16 gb 3200mhz kingston ram , samsung 980m2 ,corsair h150i soğutma ve gigabyte 850 watr psu var.


    Win10 en son sürüm kurulu olup , oyunlarda inanılmaz fps drop yiyorum. Sanki sistem kasıyormuş hissiyatı alıyorum. Valorantta 150 200 fps, bf 2042 de 80-90 fps vermekte.


    Ramleri , işlemciyi , anakartı değiştirdim ama nedense sorunı bi türlü çözemedim. Sanki pc kendini kasıyor gibi geliyor. Sıcaklık ayarları gayet normal. Gel görünkü bir türlü çözemedim. En sonunda satacağım pc yi. O eşikteyim.


    Abimde 5600x ve 3080 mevcut. Benden çok daha iyi performans almakta.


    Bir öneri ve düşüncesi olan var mı?


    Teşekkür ederim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • yazılımsal bir sorun olabilir. windows nasıl kurulmuş nasıl optimize edilmiş, hangi programlar kurulu ve çalışıyor bunlar çok etki eder. ne olacak dediğiniz bir parçanın programı bile sıkıntı çıkarabilir. 5600x 3080 kullandım ben sistem temizse performans sorunu vermeyecektir. abiniz windowsu iyi ayarlamış ve gereksiz programlar kullanmıyor demektir çok daha zayıf bir sistem değil çünkü.

  • ram tek kanal calısıyor olabılır. öncelık onu kontrol edın bı.


    2. olarak ssdnız yada HDDnız sıkıntılı olabılır.

  • Yazılımsal bir sorun olabilmekle birlikte, donanımsal da olabilir. Yazılımsal olarak sürücülerden kaynaklanıyor olabilir veya win 10 güncellemelerinden biri veya birkaçı yüzünden olabilir.


    Bazı parçalar değişmiş. Ama psu da vea ssd de yani diskte de bir sorun olabilir. Ana parçalar değişmiş gerçi, siz mümkünse windows u farklı bir diske kurun , birde imkan varsa başka bir psu ile deneyin.


    Donanımsal olmasa da yazılımsal da olabiliyor bazen. Ekran kartı driverinı da bir veya iki sürüm öncesi ile de kurabilirsiniz denemek için. Bazı sistemlerde sürücü en güncel olsa da sıkntı çıkarabiliyor

    bu şekil.

  • Masaüstü > Sağ tık Görüntü Ayarları > Ölçek ve Düzen (Burada %101 ile %105 değerleri arasında bir değer girin ve pc yeniden başlatın)


    Saçma ama işe yarıyor. Ndivia yazılımdan veya windows'dan kaynaklı tam anlamış değilim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.