Şimdi Ara

PENTAX K-X + 18x55 + 50x200 (1500 TL)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
854
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Bu aralar fotoğraf makinesi araştırmaktan geceleri uyuyamaz oldum :D Bugün yine araştırırken bunu gördüm. Bir yerden başlamak istiyorum artık. Alayım da kurtulayım :D Ürün ve fiyat hakkındaki görüşlerinizi almak isterim. Şimdiden teşekkürler herkese.

    Bu arada ürün sıfırdır.

    İlgiendiğim diğer ürünler:

    Nikon D3100 - 1400 TL (fiyattan dolayı)

    Canon EOS 550D - fiyatı malum

    K-X fazlasıyla yeterli diyebilecekseniz hemen almayı düşünüyorum. İncelemelerime göre beni fazlasıyla tatmin etti fakat yine de bilen, tarafsız ağızlardan duymak istedim.

    Düzeltme:

    Canon EOS 550D 18-55 + Canon 75-300 Double Deluxe Kit | Canon Çanta | 8 GB Class 10 Hafıza Kartı | Canon Eurasia Garantili - 1900 TL



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulbulhalil -- 13 Mayıs 2012; 10:02:32 >



  • KX değilde KR bakmanızı tavsiye ederim.
  • Bana fiyatı iyi gelmişti de ondan sormak istedim. KR çok mu üstün? Bazı karşılaştırma sitelerinden inceledim de çok fark söylemiyorlar ama bildiğiniz varsa açıklarsanız sevinirim. Bir de KR tek lens fiyatı 1600 TL o yüzden bunu istedim.
  • Body ne olursa olsun onemli olan sizin ne kadar iyi oldugunuzdur. Onlar sadece arac. Makinanın tam hakkını verene kadar ciddi bir yol katedene kadar zaten bayagı zaman gecmesi lazım. O yuzden fotografcılık egitimine ogrenmeye onem verin. Donanıma takılıp kalmayın. İyi bir ahcı olmadıktan sonra en iyi malzemeler en iyi tencereler gelsede sonuc degismez. Buda cok farklı degil. Mumkunse 3 makinayıda alın elinize oturmasına menulerine bakın. Hangisine ısındıysanız onu alın. Sonucta bunlar d-slr tam kontrollu objektifi degisen makinalar fotografcılıgı hepsi ogretir merak etmeyin. Donanımın sonu yok. Araba fiyatına objektif var sonucta. Almısken iyisi olsun anlamıda cok yok 1 sene sonra o body zaten zamanasımı olacak. Ekipman aslında kolay ama fotografcılıgı ogrenmek zor. Emek sabır tecrube istiyor. Cogunluguna agır geliyor zaten. Objektifi dogrultup deklansore ezbere basmakla fotografcı olunmuyor. Ortalık hatalı yanlıs anlamsız fotograflarla dolu. Renkler canlı ve fotograf keskin oldumu tamam super diye bakılıyor ama degersiz bir kareden baska bir sey degil aslında.
    Yıllarcada boynunda dslr ile dolasan fotografcılıktan habersiz bir dunya insan var malesef. İcerik bombos.
    Ekipmana saplanıp kalmayın kendinizi gelistirmeye agırlık verin. Sonra gerisi gelecek zaten. Ekipmanın degil ısıgın ve kompozisyonun kadrajın pesine duseceksiniz. İsi bilen saydıgınız makinaları bırakın kompakt la bile harikalar cıkarır yıllarca akıllarda kalır oduller alır. Umarım anlatabilmisimdir. Isıgınız bol olsun.




  • Arkadasim guzel soylemis, fotograf makinasinda degil, cekende biter is..illa oner diyorsan, cantali, kartli, ve cift objektifli bir 550D gayet uzun yillar is gorur.Canon kalitesinde ve lenslerin uyumluluklarinda sorun yasamazsin cogu zaman.ha soyle bir sey var pentax lensler fiyat/perf. olarak cok iyi diyorlar bunu da goz onunde bulundurabilirsin.
  • Evet yeni baslayanlar icin 550d sonrada IS li 18-55 ile 55-250 gayet yeterlidir.
    Pentax, sony , olympus vs gibi markalar nikon, canon karsısında tutunabilmek icin odenen fiyata daha fazla ozellik sunabiliyor. Ama fotografcılık icin gereken temel ozellikler hepsinde var. Yeni baslayan biri pixel pixel incelenerek cıkan ufak farkları zaten algılayamaz. Gerekte yoktur. O govde soyle iyi, bu govde boyle kotu vs gibi degerlendirmelerin pesinden cok kosmamak lazım. Cunku o makinaların hakkını vermek bile bayagı zaman tecrube bilgi ister. Gercek anlamda fotografcılıga ilgi duyduysanız elinize oturan ve menuleri size uygun gelen body i secin. Sevmediginiz ısınamadıgınız makinayı kullanmaktan daha iyidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 13 Mayıs 2012; 23:44:44 >
  • K-x sizi başta zorlayabilir. bunun tek sebebi de bana göre vizör de odak noktasını göstermemek olur. Eğer daha önce bu tarz bir makine kullanmadıysanız en azından k-x den bir süre uzak durun derim.
  • Canon 550D & 18-55 DC III - 75-300 Zoom Lensli DSLR Kit Fotoğraf Makinesi
    Çanta + 8GB Hafıza Kartı + Yedek Batarya Hediyeli

    Sanırım bunu almaya çok yakınım 2100 TL toplamda. Tabi yine kararım değişmez kafam karışmazsa.

    Bir karşılaştırma sitesinde diğerleri ile arasındaki farkı gördüm çok beğendim ve dün de Pentax hariç diğer makineleri inceleme fırsatı buldum gayet memnun kaldığımı söyleyebilirim. K-5 in test fotoğraflarını daha çok beğendim ama onun fiyatı epey aşıyor bütçemi. Bu bile sınırlarımı fazlasıyla zorluyor. Bakalım önümüzdeki günler neler göstercek :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bulbulhalil

    Canon 550D & 18-55 DC III - 75-300 Zoom Lensli DSLR Kit Fotoğraf Makinesi
    Çanta + 8GB Hafıza Kartı + Yedek Batarya Hediyeli

    Sanırım bunu almaya çok yakınım 2100 TL toplamda. Tabi yine kararım değişmez kafam karışmazsa.

    Bir karşılaştırma sitesinde diğerleri ile arasındaki farkı gördüm çok beğendim ve dün de Pentax hariç diğer makineleri inceleme fırsatı buldum gayet memnun kaldığımı söyleyebilirim. K-5 in test fotoğraflarını daha çok beğendim ama onun fiyatı epey aşıyor bütçemi. Bu bile sınırlarımı fazlasıyla zorluyor. Bakalım önümüzdeki günler neler göstercek :)

    75-300 yerine 55-250 bakın derim ben




  • 75-300 bana göre Canon'un en kötü lensidir. Uzak durun. Piêr Dé Sans 'ın da dediği gibi 18-55 + 55-250 olan kitlere yönelin.
  • Bunu söylediğiniz çok iyi oldu. Ben de bugün bu soruları soracaktım sizlere. Her gün yeni şeyler öğreniyorum. Bir de araştırmadan sormak istemiyorum çünkü sizler de sıkılıyorsunuz aynı sorulardan malum :)

    Önümdeki seçenekler şöyle ki:

    550d + 18-55 + 75-300 (full aksesuar) / 2100 TL (fotografium)

    550d + 18-55 is ii (full) / 1750 TL (fotografium)

    550d + 18-135 is (full) / 2300 TL (fotografium) / 2150 TL (klasfoto)

    600d + 18-135 is / bir sitede 2100 tl şu anda alınabilir mi sizce? (daybuyday) (600d araştırmamın sebebi döner ekran ve a+ modudur. otomatik mi çekcen demeyin tabi ki çok işe yarar ve bu makineyi benden başka kullanacaklar da olabilir aileden o yüzden)

    Bir özet geçmek gerekirse: 55-250 dahil olan kitler biraz pahalı oluyor o sebeple acaba baştan 18-55 tek lensli bir tane alıp bir süre kullandıktan sonra 55-250 almak olabilir mi sizce? Bir de bu ikisi yerine direk 18-135 ile başlamak çok mu daha iyi olur? Aynı sorular 550d ve 600d için geçerlidir. Fiyat farkını göz önüne alarak yorum yaparsanız sevinirim arkadaşlar.

    Şimdiden teşekkürler :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulbulhalil -- 16 Mayıs 2012; 12:32:52 >




  • Arkadaşlar bir yardım eden olursa sevinirim. Kararsız bir şekilde beklemekteyim :) 600d sıfır cihaz için uygun fiyat nedir sizce?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.