Şimdi Ara

PC KAPATINCA POWER SUPPLY KAPATMAK!? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
10.555
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Kapatılmış bir PC için devre kesmek mantıklı. Fişi çekiyorsan gerek yok artık düğmeye..

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • kunGFu kullanıcısına yanıt

    Dediğiniz monofaze tesisat için geçerli bizim dairede trifaze tesisat var, kaçak akım girişinden fazlar ile nötr arası ölçünce belli ediyordu zaten nötürün gelmediği, lambalar da pırpır yapıyordu. Bilgisayarın bağlı olduğu fazda yük çekecek başka cihazlar daha vardı o yüzden çalışmayan cihazlarada yüksek voltaj bindi +240v üzeri voltajda güç kaynağını yaktı diye düşünüyorum. Zaten düşünüldüğünde bilgisayar kapalı olsa bile güç kaynağının enerjili bölümleri var sonuçta anakarta gelen kablonun biri sürekli enerjili yani devrenin bir kısmı halen enerji altında,kuvvetle muhtemel o kısımlarda ki kondansatörler patladı.

  • Hocam anlattigim nötr kopma olayinin aynisi bizim evde gerceklesti. Nötr eklentisi bogumdan yanmis, ilgili birim mutfak oluyordu, mutfakta hicbir elektronik alet ve lamba calismiyordu. Ölcüm yaptigimda hem sagda hem solda prizden volt okuyordum. Evin diger kisimlarinda sorun yoktu. benim evde de ocak 380v ile calisiyor. (Beko oum22320x) ama 380v un nötr ü saglamdi. Evde ana nötr hatti da calisiyordu, ara nötrde sorun vardi.


    Tüm kablolari degistirmek istemistim zaten eski bina, 1996 yapimi... Kablolari degistirmeye basladim, ilk bogumdan sorunu gördüm ve cözdüm. Sizin durumun süpheli oldugunu düsünüyorum hocam, bilmislik olarak algilamayin lütfen, sizin iyiliziniz icin. Eminseniz eyvallah...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.