Şimdi Ara

PC İLE RF KULLANARAK RÖLE KONTROLÜ(YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • meraba arkadaşlar ödevim için böyle bir konu seçtim ve hala karın doyuracak bi bilgiye sahip olamadım.devre usb üzerinden rs 232 ile seri iletişime geçecek ve rf ile rölenin olduğu devreye röle kontrolünü sağlayacak.bu devre yada bunun benzerlerine sahip olanlar burada paylaşırsa çok sevinirim.

    forumda araştır diyen sivri arkadaşlar ordaki linkler ölmüş başlığı ondan açtım.



  • Siz bu devreyi hazır olarak bulamazsınız fakat parça parça bulabilirsiniz. İlk olarak USB ile PC-uC arasında veri iletimini sağlamanız, daha sonra ise PC'den gelen verileri RF ile aktarma kısmını sağlamalısınız.
  • haklısınız bunun farkındayım rf ile seri iletişim kısmında problemim yok.problemim usb üzerinden rs232 ile ilk devreyi harekete geçirebilirsem.rf ile yöneteceğim devrenin altından kalkabilirim.
  • usb üzerinden rs232 veri gönderimi yapmak için ft232 entegresini kullanmanızı öneririm. Hazır satılan kablolar da var. Usb to serial diye geçer.
  • Vizelerim bitince bilgisayar ve arduino arasi rf iletisimi makalemi bitirecegim. RF icin C#'ta yazdigim terminal programini da paylasirim.
  • bi arkadaşıma danıştım bu akşam ve bu konuda bilgi almak isteyen arkadaşlar içinde buradan onu paylaşmak istiyorum.piyasada hazır satılan usb-com çeviricileri kullanmak maliyet açısından birşey değiştirmemekte ve bütün pc ile pic arasındaki sorunu çözmektedir.max232 12v com değerini 5 volta düşürerek pic için stabil hale getiriyor(anladığım kadarıyla) laptopda kullanacak arkadaşlar çıkışımız zaten 5 v olduğu için farklı entegre ile pic arasındaki iletişimi sağlıyoruz bunun fiyatıda yaklaşık 15 lira civarında piyasada bu aparatı 20 liraya bulabilirsiniz vatan da satılıyor.

    buraya kadar herşey güzel tmm.ama tx rx bu kısımlarda yardımcı olabilecek arkadaş yokmu ccs c ile kodlama yapıyorum ve 16f628a kullanmayı düşünüyorum.kodlama kısmında tx ve rx e nasıl yön vermem gerekir?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.