Şimdi Ara

Pc açılmıyor yardım.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.508
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar i5 2500k işlemciyi oc yapayım derken yanlış bir şey yaptım heralde pc açılmıyor. Anakart msi z77a g43. Bios bile gelmiyor biostan önce en başta bi imleç var sadece siyah ekranda öyle kalıyor. Bazen başlarken. Bios a girsin diye del e basıyorum o imleçe ek olarak altta yapılandIrma yükleniyor yazıyor ama o da kitleniyor. Sizce anakart mı ışlemci mi bozulmuştur. Bios pili çıkardım taktım tüm gücü keserek sistemden yani bios res ile düzelmiyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • cmos jumper ile biosu sıfırlayıp denediniz mi ? .bios pilinin etrafında jumper olmalı onu 1-2 den 3-4 e takıp sistemi açıp sonra tekrar kapaıp eskı halıne alıyorsunuz ..
  • Maalesef olmadı. Sıfırlayınca ilk ekrana sata gırışlerindeki cihazları yazdı bekledi o şekilde. Ctrl alt del ile res attınca eskisi gibi kalıyor.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • kardeş bilgisayar masaüstü ise aç bak yanık kokusu varmı bana anakart vveya işlemci arızası gibi geldi
  • Hocam anakart üzerindeki herşeyi sök. ram,ekran kartı,işlemci işlemci fan kablosu sata kablosu gibi ne var ne yok sök sonra bios pilini sök eline tornavita al bios pilin olduğu yere sürt anakartın elektiriğini boşalt sonra ram işlemci ekran kartı tak görüntü almak için ve sonuçları burdan yazarsan sevinirim

    kolay gelsin
  • bide belki çare olur bios pilini çıkar 60 saniye bekle tak
  • Bios pilini söktüm zaten ve power i sökmekle kalmadım ana kart a takılı bütün güç girişlerini söktüm. En az 2 dk pil takmadım cmos jumper i resetleme için taktım. Her kombinasyonu denedim ama olmadı. İşlemciyi söktüm ama ne yuvad ne anakartta fiziksel görünen bir şey yok. Azami tamir süresinde henüz ürünler uranium a test ettirip bozuk olanı götürüp vercem gibi. Garantiye fln gitmeden anında değişim olayı oluyor sanırım. İş çıkışı kapanmaz umarım.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: canpii

    Bios pilini söktüm zaten ve power i sökmekle kalmadım ana kart a takılı bütün güç girişlerini söktüm. En az 2 dk pil takmadım cmos jumper i resetleme için taktım. Her kombinasyonu denedim ama olmadı. İşlemciyi söktüm ama ne yuvad ne anakartta fiziksel görünen bir şey yok. Azami tamir süresinde henüz ürünler uranium a test ettirip bozuk olanı götürüp vercem gibi. Garantiye fln gitmeden anında değişim olayı oluyor sanırım. İş çıkışı kapanmaz umarım.

    Hocam dediğim uygulamaları yaptığınızda sonuç alamadıysanız ürünü garantiye yollamayı düşünüyorsunuz sanırım. Tahminen garanti dışı diyeceklerdir. msi bu konu da biraz sıkıntılı




  • Bir de bios res atınca ekrana bu sorundan önce sata girişlerindeki aletlerin isimleri geliyor sata 1 team ssd sata 3 hdd fln gibi. Sonra normal reslerde gelmiyor. Bios res atınca yine geliyor. Yani bios res oluyor heralde ama yine de açılmıyor. Yani bios res ile çözülemeyen bir şey. D onanımsal olma ihtimalini arttırıyor baya. Ama işlemci mi anakart mı sorun orada. Anakart ise sök götür fln uğraştıracak baya.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Azami tamir süresinde ama daha garantiye gitmeden verdiğim anda yeni ürünü talep edebiliyorum mağazadan. Ondan sonra yok olmaz geri getir mi diyecekler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bıosuda mı güncelleştirmiyo kardeşim.
  • bios uçmuş olabilirmi
  • anakart'ı eksen'den almıştım götürdüm bugün. 5 dk'da halletti. güç kablosunu söküp tornavida ile yüküni alma fln yapınca olmamıştı evde. eski anakartımda oluyordu o şekilde. ama bunda tornavida ile pil yuvasının kutuplarını birleştirip güç verecekmişiz kasaya. yani kablo takılı olacak ve power'e de basacağız kısa devre yapacak bios. kısa devre yapınca restart atıyormuş. sonra düzeldi. fabrika çıkışında 2009 biosu yüklüymüş. 2012 en güncel biosu da yükledi adam 2 dk'da. öğrenmiş oldum bundan sonra gerekirse kendim reslerim =) cevap yazayım dedim eğer başkalarının da başına gelirse o şekilde yapar. çok sağolun yardımlar için.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.