Şimdi Ara

Parfüm kokuları ve alerji

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar bu uyarıyı yapmayı insani bir görev bildim.Özellikle 3 senedir bilmeden zahmetine katlanan ve nedenini yakın zamanda öğrenmiş biri olarak.

    Alerji şu an dünyanın ciddi sağlık sorularından biri ve bende bundan nasibini alanlardan biriyim aynı zamanda oğlumunda kimyasallara karşı alerjisi var.

    Alerji denince hemen ilk akla gelen polen alerjisi vb. dir. Kimyasal alerji pek bilinmez pekte akla gelmez (kullandığımız parfümler, oda spreyleri,çamaşır suyu,kolonya ve hanımları yerleri sildiği kokulu sıvılar )gibi kimyasalların özellikle ailenizde ve ziyarete gitmiş olduğunuz ailelerin bebek ve çocuklarına,ailere bireylerine verdiği zararı bilseniz emin olun bunu bir daha yapmamak için extra gayret gösterirdiniz.

    Güzel koktuğu düşündüğümüz bu kimyasallar kokuları tepkisi kişiden kişiye değişiyor.

    Örnek bende ve oğlumda boğaz gıcıklanmaya başlaması burun tıkanıklığı ve geniz akıntısıyla başlıyor.

    Geniz akıntısı başladımı yandım 2-3 gün içerisinde aynı grip olmuşsun gibi BİR süreç başlıyor, öksürük ve 5-6 gün içerisinde hırıltılı bir nefes almaya varıyor.

    Mesai arkadaşımda ise tepki farklı onda işyerimize üzerinde parfüm olan biri geldiğinde boğazda gıcıklama yaparak ani öksürük krizi başlıyor.Ama onunki geçici oluyor

    Arkadaşlar benden uyarması bu anlatılanlar herkesin başına gelebilecek ve belkide yaşadığınız şeyler.Hatta bilmeden ailenize zarar verebilecek bir durumlarla karşı karşıya gelmenize sebep olabilir.

    Ben bilmeden 3 sene zahmetini ciddi derecede çektim ve zaman zaman hala çekmekteyim, sizler içinde bu yazım bir uyarı niteliğinde olsun.

    Birçok kişinin bebeği çoluk çocuğu veya ufak torunu var.

    Bir abimin sürekli kullandığı bir laf vardır çok hoşuma gider''laf masaya atılırmış nasibini alan alırmış''diye

    Yazım nasibini almak isteyenleredir...Bu işin şakası yok evlatlar torunlar sizlerin







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.