Şimdi Ara

PARA İÇİN MESLEK YAZANLAR / MAAŞ BİLGİSİ VERİYORUM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
3
Favori
4.513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • fakir - orta bir ailenin çocuğuysan ve inanılmaz dereceler yapamıyorsan iki üç meslek var seçebileceğin.


    pratisyen maaşları 7-11 asistan maaşları da bu skalanın 500-1000 try daha yükseği. ortalama konuşuyorum, döner almayan adamı ya da covid primini en yüksekten alan adamı katmadım. uzman doktorlar batıda devlette 13-20 bin lira arası alır. özelde çalışanlar 18'den aşağı almıyor, sosyal medyadaki pasta grafiği değilim. bu mesleği icra edenlerle konuştum.


    savunma sanayisi maaşları, ilk önce linkedin'de bakın buraya girenleri. forum dışındaki mühendisler ortalama universitelerin de sansı olduğunu bayağı bir abarttı. aselsanın işe alım kriterleri için: https://www.aselsan.com.tr/tr/kariyer/aselsanli-olmak/ise-alim-kriterlerimiz.


    ilk olarak ösym sıralaman,yüksek lisansın buraya girmeni etkiler. bugün youtube'da son 6 ayda 10 bin diyen adamla eşdeğer buraya girmenin kolay olduğunu söylemek. herkes yaptığını, ulaştığı için sıradanlaştırıyor. unutmayın, not ortalaması da isteniyor. çoğumuz universiteye biraz daha sosyallik, ortam için gidiyorsak bu şirkete de universitede de çalışan adam giriyor. genel olarak profili boğaziçi,hacettepe*,bilkent,odtü,itü,tobb, ve yıldızın makine/kontrol bölümlerinden oluyor. diğer universiteler daha azınlıkta.


    16 ay maaş alıyorlar, giriş maaşları ortalama 7600-12000 try olarak değişmekte, yan hakları da var ama ortalama 8000-8500 lira.


    tmciler için uluslararası bir danışmanlık şirketi mckinseyde dolar maaşı 2000 dolar. evet, try yok fakat global sektörün en iyilerinden. girmesi maaşı kadar zor, yılda 20 kişi alım yapılıyormuş iddialara göre. genel olarak boğaziçi,itü econ mezunları p&g, nike, boyner gibi yerlerde yeni mezunların maaşı 5500-7000 arasıdır. ortalama diyorum, yorumlarda yazmayın.


    vestel,huwaei,vodafone gibi şirketlerde savunma sanayisinden az orta ölçekli firmalardan çok maaş veriliyor. genel olarak dokuz eylul,kocaeli gibi ortalama mühendislikler yer alıyor, itülü de var odtülü de tabii.


    denizci maaşı, istediğim bir bolüm ve aklıma yatanlardan. evet zor fakat dolarla maas alınıyor olması en buyuk artilarindan. merak etmeyin, her sektorun zorlugu var. doktorlar da insanın kahrını çekiyor, bunlar da denizin. maaşları 12 ile çarpma, 6-8 ile çarp kontrat imzalanıyor. yılın 6-8 ayın denizde geçmesi en büyük eksisi.

    arkas, yeni mezun 4+1 kontrat 4000 dolar (girmesi zor) konteyner.

    zenith,yeni mezun konteyner ve lpg gemilerinde ise maaş 4500 ( ileri gelen türk firması) 4+1 kontrat, ekleyin işte.

    ortalama bir dökmede 2000 dolar, ortalama bir tankerde 3000-4750 dolar uzakyolda alırsın. yakınyol yani karadeniz,akdeniz limanlarında da 7-10 bin lira arasında değişiyor, bu tür gemilerde denizcilik lisesi ve 2 senelik mezunlari çalışır ve uzakyol mühendisi olamazlar. dediklerim hem kaptan hem gemi makine zabiti maaşı. para için yapılmaz, alternatif sadece. yukarıda saydığım zenith ve arkas turkiyenin en ileri gelen denizcilik firmalarından, denizciliğin savunma sanayisi gibi düşün. işsizlik oranı da eskiye göre fazla.


    pilotluk, ortalama yeni başlayan ikinci pilot maaşı 18 bin lira, evet gerçek. özel bir bilgi olduğunu söylemisti, 2019 yılı, covid sektörü etkiledi. diplomalı işsizler olabiliyor.


    yazılımcı maaşı, dokuz eylul, ege gibi yazılımcıların tercihi genelde banka üsleri. akbank 5000-5200, ing garanti de buna benzer maaşlar veriyor.


    öğretmen maaşı, 4300 lira çıplak. bilmeyen yoktur sanırım. yetiştirme kursu ile 5'e dayanıyor maaşlarınız.


    mimar maaşı, ytü mezunu iş bulamadı, yüksek yapıyor. iddiasına göre aynı kefedeki universitelerde başlangıç maaşı 3200-4000 lira. kamuya girenler için 5600 liraydı sanırım, kamu için mühendisleri de sayın.


    her şeyin ortalamasını baz aldım, BAHSEDİLEN ŞİRKETLERİN ÇOĞU ORTALAMA ÜSTÜ- İYİ ŞİRKETLER OLMAKTA olup maaşların çoğu gerçektir. enflasyona göre %10 ekleyin yeni yıl için.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karamba007 -- 26 Aralık 2020; 15:11:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • denizcilik para için yapılacak meslek değil arkadaşlar. maaşlar da yazılıp çizildiği gibi rakamlar değil maalesef. yine de piyasanın üstünde. denizciliği para için seçerseniz ilk kontratta tövbe edip bidaha denize bile girmezsiniz. dolar ile alması da yanıltmasın. şirket kuru 5 e sabitleyiverir sizde ehe dersiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tribünler ayakta kullanıcısına yanıt

    ydo mezunları için konuşuyorum, bahsettiğim şirketler denizciliğin en ileri gelenlerinden bir tanesi ve mevcut olarak dolar alıyorlar. tanker tekelinde o maaşları alırsın, sintine faresi olursun ama. chemfleet'de bir denizci fazla stajdan dolayı ölmüştü mesela, intihar oranı da %1'lerde gerçekten yüksek bir rakam (iddia)


    itü mezunlarının biraz networku var. zenith, arkas maaşları doğrudur hocam. girmesi çok zordur, genelde dökmede 3000 dolar ikramiye dahilinde alınıyor. 2 senelik mezunları dahil etmiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aselsanda hacettepe azınlıkta yazısından sonra okumadım
  • iyi gelmişsin kardeşim oraya kadar. evet odtu ve bilkente göre azınlıktalar.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kaynak? hacettepe aselsanda 2. sırada diye biliyorum
  • gemide staj yaptım en kötü yer tersane atöltye falan mumla ararsın sıfır sosyallik tersanede çalışsan loydda karada yine bizde maaşlar yüksek 12 15tlye kadar alabilirsin en düşük müh de 4500tl falan alıyor gemide ise şirketten şirkete çok değişiyor 2500 den 4500 e kadar gidiyor 3. kaptan yada mühendis stajer maaşım 500 dolardı baya gemide yaşadım 6 ay dan uzun süre hiç dışarı çıkmadım öyle herkes yapamaz sürekli bir sıkıntı çıkar 2 gün uykusuz kalırsın bazen gürültü SICAK titreşimler... maaşın bir nedeni var boşuna alınmıyor o paralar

  • Bunlar doğru değil vs. yazanlar doğrusunu yazsında bizde bilelim. Doğrusunu sizde bilmiyorsanız boş yapmayın lütfen
  • Eline sağlık, güzel konu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum odtü,bilkent,itü ipi çekiyor. hangi savunma sanayisinden bahsediyoruz? yazılım depertmanında hacettepeli azımsanmayacak kadar azdır fakat kontrol-mekanik bölümünde odtü,itü başı çeker.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hedef2021 kullanıcısına yanıt
    ne alakası var doğrusunu bilmiyoruz diye yanlışı doğru mu kabul edelim?
  • Doğrusunu bilmiyorsan bunun yanlış olduğunu nerden biliyorsun?
  • hedef2021 kullanıcısına yanıt
    PARA İÇİN MESLEK YAZANLAR / MAAŞ BİLGİSİ VERİYORUM

    şunu atmayayım diyordum ama böyle bir konu önceden de açılmıştı ve bu fotoğraf atılmıştı Aselsanda çalışanların üniversite dağılımı. bu konuyu görsen buna yanlış der miydin?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-88BB6CDAE -- 26 Aralık 2020; 10:4:9 >
  • Bu konuda sen halkıymışsın hocam. Ama ben maaşları kendileride bilmeyip sallayanlar için demistim.
  • yani koskoca yazıda belirsiz olan bir şeyi bulup b*kladın ya devam böyle cidden buradaki insanlara falan yardımcı olunmaz


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • banlamicak miydin kendini yeni hesap acmissin
  • Tıp için yazılanları onaylıyorum. Tek bir eksiklik var o da asistanların bölümden bölüme hastaneden hastaneye maaşı değişir ki arkadaş aralık vermiş zaten. Temel bilimcile verdiği aralığın alt sınırına yakın kazanırken cerrahi branştakiler üst sınıra yakın kazanır.

    Cerrahi branştakilerin özel şansı yüksektir. Klinik olmayan branşların alımı neredeyse yoktur. Tek tük alınırlar. Doğuda sözleşmeli olarak çalışırsanız çok çok daha fazladır maaş 15-25k arası ama sayıları azdır sözleşmelilerin. Mühendislik gibi düşünebilirsiniz ne kadar geliştirirseniz kendinizi o kadar fazla kazanırsınız işin sınırı yok.


    Ha bunların yanında iyi yanlarını söyledik kötü yanlarını da söyleyelim. Bazı hastalar hukuku kötüye kullanabilir. Örneği çoktur. Malpraktis davaları çok sık yaşanır cerrahilerde az buz da bir tazminat almazlar. 500k 1 milyon vs. İşin manevi yıpratıcı tarafını söylemiyorum bile. Sağlık çalışanlarına şiddet zaten malumunuz. Tus zaten ayrı bir derttir. Burada bir arkadaş var ismini vermek istemiyorum tıbbı çok kolay lanse ediyor kendisi. Tus sınavı ortalama bir puan almak istiyorsanızçok çalışma gerektiren bir sınavdır.


    Nöbet konusuna girecek olursak bu da çok değişkendir. Cerrahi branşlarda ortalama olarak 9-14 nöbetle başlarsınız progressif olarak azalır. Kıdemliyken 7-8lere düşebilir. Çömezken sadece mesainiz 5.30-6.00 gibi başlar ortalama. Akşam 20.00-21.00a kadar devam eder.


    Her şeyi düşünüp bir terazide tartın. Getirilerine ve götürülerine göre karar verecek olan yine sizsiniz.

    Okuması da çok çok kolay değildir. Ha siz diyorsanız ben bir şey öğrenmeyeyim son 2 hafta not okuyup sınıf geçeyim. Geçersiniz. Ama öğrenir misiniz. Hayır hiçbir şey öğrenemezsiniz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hayır hocam pratisyen hekimler bu forumda senelerdir 4k alıyor lütfen algı yaratmayalım PARA İÇİN MESLEK YAZANLAR / MAAŞ BİLGİSİ VERİYORUM 

  • Aselsan alim sartlari sandigimdan cok daha rahatmis. Hacettepe icin filan 2.70 gpa gerekiyor ki baya dusuk bu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.