Şimdi Ara

Panik atak mı?, Anksiyete mi?, Kalp hastalığı mı? Kafam çok karışık (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
16.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • piskolojikmidir bilmiyorum sürekli endişe halindeyim kuruyorum ölüm korkusu sardı bide

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dogukantrl5 D kullanıcısına yanıt
    Yaygin - Karisik anksiyete rahatsizligi. Durumunuz daha da kotuye gitmeden en kisa zamanda iyi bir psikiyatr bulup tedavi olun, paraniz varsa psikoterapi de alip kisa surede atlatirsiniz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • @gezfotek

    Hocam toplanın sorununuzun cevabı bende.

    4 Yıla yakın bu sorunu yaşadım ilerlemiş anksiyeteden kurtulmuş birisi olarak yazıyorum. Ben sizden daha farklı olarak kalp atışlarımı devamlı hissederek yaşadım. Özellikle geceleri uyurken aman aman yok böyle bir şey. Nabzım genel olarak yüksek ve bununda önüne geçemiyordum. Bundan daha kötüsü bazı durumlarda herhalde kalp krizi geçireceğim diyerek daha kötü oluyordum. Sol kol uyuşması, kalp kısmına batma hissi vesaire vesaire o kadar çok şey yaşadım ki işin kötü yanı bu tarz durumlarda ne zaman hastahaneye gitsem temiz çıkıyordu sonuçlar.

    9 Farklı doktora gittim. 6 Devlet hastahanesi 3 Özel Hastahane. Tüm testlerimin temiz çıkması dışında hiçbir problem yok :) Hele ki bir doktor bana tansiyon teşhisi koydu inanamadık. 3 Yıl kadar Concor kullandım. İlacı ne zaman bıraksam kalbim patlayacak gibi çarpıyordu. 3. Yıl sonrası araştır, soruştur İstanbul Atakent Acıbadem Seçkin Satılmış isimli çok iyi bir doktor buldum. Gidip durumumu izah ettiğimde bende hiçbir şey olmadığını durumumun psikolojik olduğunu ve anksiyete olabileceğini söyledi.

    İlacımı değiştirip Vasoxen 5mg verdi. Yarım yarım kullanıyordum ilaç beni rahatlatmıştı ama halen bir problem vardı. 1 Yıl kadarda bu ilaç ile tedavi gördüm. Kendisi adeta bana psikologluk yaptı.

    İlacı ne zaman kesmek istesem kalbim dayanılmaz seviyede atıyordu anlam veremiyordum. Özellikle sabahları uyanınca kötü oluyordum birde panik atak ile bir olunca...

    Artık doktorumuda çok sıkmıştım. En son bana senin Tıpta çözümün yok. Anti Depresan'da kullanmak istemiyorsun haklı olarak demişti. Yapılabilecek tüm testleri yaptık sonuçların tertemiz kalbini dinleme dedi.

    Son bir kez tansiyon ve ritm holteri taktırdım bunlarda temiz çıkınca. Bu durumu yıllar sonrasında kabullenmeye başladım.

    Yaptığım tek şey ertesi gün ilacı azaltarak bırakmak oldu. Sonunda ilacı bıraktım kalbim duracak gibi atıyordu. Doktor bana kalbine hiçbir şey olmaz istediğini yap dediği için o çılgın kalp ile spora yazıldım üstüne spor yaptım.

    2 Hafta kadar işkence gibi geçti. Daha sonrasında bir anda nasıl olduysa kayboldu. İlaçsız yaşayabildiğimi farkettim. Yavaş yavaş çarpıntım uçtu gitti kalbimi hissetmemeye başladım. Ara sıra oluyordu zaman ilerledikçe oda geçti. Beynim yavaş yavaş buna alıştı sanırım ve kalp normale döndü.

    Hayatımda anksiyete kadar berbat iğrenç bir psikolojik hastalık görmedim. Tam olarak kurtuldum mu belki hayır ama kesinlikle eski günlerde ki gibi değilim. Bu kalp olayı kalbi dinleme işte sonuçların temiz çıkmasına rağmen çarpıntı hissi. Tamamen kendinizi dinlediğiniz için veya stresli bir hayat yüzünden oluyor. Bizzat yaşadım. Birazcık relax.

    Ben Anti Depresan ilaçlarına karşıyım yan etkilerinin çok fazla olmasından dolayı. Bana göre en büyük psikolog insanın kendisidir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BR9 -- 21 Temmuz 2019; 5:5:26 >




  • Kalbi dinleme olayı bende de var.Uyurken daha çok oluyor,tedirginlikten uyuyamıyorum.3 yıl önce başladi ve genelde yazları oluyor.Doktora gittim ekg,eko,holter,efor,kan testi hepsi temiz çıktı.Bi uğraşı edinince geçiyor,spor yapmak gibi.Kalbimde bir sey olmadigini bildigim halde kafayi takiyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok nalet bir şeydir panik aynı durumdayım birebir hepsini yaşadım ciddiyim. Boyun düzleşmem var sol kulağım geceleri çınlıyor ama insan sol kol olunca çok panik yapıyor. Hep kalp ile alaklı düşünüyoruz her ihtimali eritip illa ki kalp ile ilgili bir sonuç arıyoruz şahsen bu konuda hiç ye yalnız değiliz 😆

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sıkıntı, stres, depresyon yüzünden hocam yurtta 7/24 böyle takılıyorum.

    Kusma,karın ağrısı,bol tuvalete çıkmada bonusları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carpintı %90 stres kaynaklıdır.onemli olan kalp tetkiklerinde bırşey cıkip cıkmaması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynı durumları bende yaşadım. Oldukça sıkıntılı bu süreçte arkadaşım bana Concor kullan dedi, deneyimi olan var mı?

  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.