Şimdi Ara

Packard Bell TJ 75 almış ve alacak arkadaşların dikkatine!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.941
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 2 hafta önce Packard Bell TJ75-JO-281TK (core i5 460m ati radeon 5650) aldım. Pc performans olarak gerçekten güzel.

    Yalnız ekranında problem var . İlk aldığımda ekranda karıncalanma vardı. Servisini aradım bios update yapmamı söylediler. Gerçekten bios update yapınca karıncalanma geçti ama ekranda problem devam etti. Bir arkadaşa daha almıştık ondada aynı problem var. Aldığım yerdeki teşhir ürünü olan pc de de aynı sorun vardı. Merak ettiğm sizdede aynı problem mevcut mu yani seride mi problem var . Bios update yaptıktan sonra bilgisayarıma sağ click yapıp özellikleri seçin oradan windows deneyim dizinini açın. Aşağıdaki resimdeki işaretli yerde bir renk farklılığı, paralel şeritler görürseniz sizdede aynı problem var demektir. Ekranı arkaya sonuna kadar itip baktığınızda daha net fark edeceksiniz.

    Pcyi 2 farklı monitöre bağladım acaba ekran kartı ile alakalı bir problem mi var diye ama monitörlerde aynı dalgalanmayı göremedim. Sorunun ekranda olduğunu kanaat getirdim. Aşağıyada bios update sayfasını ekliyorum. Karıncalanma olan arkadaşlar işinize yarayabilir. 4 bios update den version 1.16(genel bios update)den sonra ekran için olan version 1.22 yi yükleyin. Umarım işinize yarar.
    http://www.packardbell.co.uk/pb/en/GB/content/download

    Genel olarak pc hakkında bir yorum yapacak olursak. Alacak arkadaşlara performans olarak iyi bir makina. Oyun performansı olarak piyasadaki en iyi ekran kartına sahip makinalardan biri. Ekranı dert etmem ben derseniz tavsiye edilecek bir pc.

    Tj 75 sahibi arkadaşlar ekranlarında bahsettiğim problem varsa cevap yazarlarsa sevinirim. Çünkü pc yi garantiye göndermeyi düşünüyorum ama eğer tüm seride aynı sorun varsa bişey yapacaklarını zannetmiyorum.

     Packard Bell TJ 75 almış ve alacak arkadaşların dikkatine!







  • ya ben mi çok sinek bir adamım yoksa hiç kimsede bu sorun mu yok. Aynısından 3 makinaya baktım üçündede aynı problem var.
  • benim ekranda da ekranı geri yatırınca karıncalanma oluyor, düz bakınca bir sorun yok, ayrıca cızırtı vardı geri gönderdim pc yi ama sorun yok deyip geri gönderdiler, ekranla ilgili problem var deyip göndersen de problem yok deyip göndercekler geri, servisine göre bu bilgisayar taş gibi hiç bir problemi yok, ama alıp evde kullanmayacaklarına adım gibi eminim
  • aman sakın packardbell almayın. koyuncunun teknik servisindekilerde hiç bir şeyden anlamıyorlar. ben aldıgımdan beri ekran kartı problemi yaşadım. ilk servise gönderdiğimde anakart değişti deyip geldi. 1 ay geçmedi makina kapandı açılmadı tekrar servise yolladım. yine anakart değişti diye teknik servis raporu geldi. geldiği gibi bi baktım makina aşırı ısınıyor, teknik servisteki eleman işlemci fanını takmayı unutmuş. bide test edildi yazmışlar. müşteri hizmetlerinden seçil hanımla görüşüp geri yolladım fan ayarı yapıldı falan yazıp geri yolladıklarında makinayı şarja bi taktım. pil arızalı değiştirilmesi gerek yazıyordu ve makinayla oyun oynarken makina tıkanıp kalıyor kitleniyordu. bu şikayeti hemen ilettim seçil hanıma ve 4. sefer servise yolladıgımdada bana, orjinal adaptor kullanılmamış, üzerine su dokulmus bu yuzden anakart arızalanmış, klawye calışmıyor, adaptor arızalanmıs diyip 1700 lira tamir parası cıkartıp daha 1 sene bile geçmeyen laptopu garanti dışı saydılar. adaptör orjinal ve hiç bir şekilde su dokulmemişti. ben sizi mahkemeye vericeğim diye soylediğimdede gidin istediğiniz yere şikayet edin diyerek bide aleti bana geri yolladılar. bende tüketici haklarına gidip 4 teknik servis raporunu gösterip olayları anlattım. şikayet ettim ve ordaki yetkiliye en son yok su dokulmus dediğimde onalr artık olayı kavramış baktılar iade edicekler anakartın üstüne sırıngayla su bile sıkıyorlar, nelerle karsılastık biz diyede bi cevapla karsılastım. burdan bir sonuc cıkmazsa savcılıgada gidip hakkımı arayacağım. insanı aptal yerine koyuyorlar.




  • PB 282TK kullanıcısıyım.Bende de karıncalanma olayı , ekranı tam olarak arkaya yasladığımda ortaya çıkıyor.Onun haricinde problem yok.
  • arkadaşım o bir sorun degil led ekrandan kaynaklanan bişi bende acer 5740g kullanıyorum ve benim ekranımdada aynı karıncalanma var gri tonlarda dedigin sekilde ekranı yatırınca bu cok fazla belli oluyo nedendir bilmiyorum ama led ekranlı bütün dizustu pc lerde var bu...
  • Lenovo g550 kullandım 1 yıl boyunca onda öyle bir sorun yoktu. Her led ekranda öyle bir problem yok emin olabilirsin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: asigning

    aman sakın packardbell almayın. koyuncunun teknik servisindekilerde hiç bir şeyden anlamıyorlar. ben aldıgımdan beri ekran kartı problemi yaşadım. ilk servise gönderdiğimde anakart değişti deyip geldi. 1 ay geçmedi makina kapandı açılmadı tekrar servise yolladım. yine anakart değişti diye teknik servis raporu geldi. geldiği gibi bi baktım makina aşırı ısınıyor, teknik servisteki eleman işlemci fanını takmayı unutmuş. bide test edildi yazmışlar. müşteri hizmetlerinden seçil hanımla görüşüp geri yolladım fan ayarı yapıldı falan yazıp geri yolladıklarında makinayı şarja bi taktım. pil arızalı değiştirilmesi gerek yazıyordu ve makinayla oyun oynarken makina tıkanıp kalıyor kitleniyordu. bu şikayeti hemen ilettim seçil hanıma ve 4. sefer servise yolladıgımdada bana, orjinal adaptor kullanılmamış, üzerine su dokulmus bu yuzden anakart arızalanmış, klawye calışmıyor, adaptor arızalanmıs diyip 1700 lira tamir parası cıkartıp daha 1 sene bile geçmeyen laptopu garanti dışı saydılar. adaptör orjinal ve hiç bir şekilde su dokulmemişti. ben sizi mahkemeye vericeğim diye soylediğimdede gidin istediğiniz yere şikayet edin diyerek bide aleti bana geri yolladılar. bende tüketici haklarına gidip 4 teknik servis raporunu gösterip olayları anlattım. şikayet ettim ve ordaki yetkiliye en son yok su dokulmus dediğimde onalr artık olayı kavramış baktılar iade edicekler anakartın üstüne sırıngayla su bile sıkıyorlar, nelerle karsılastık biz diyede bi cevapla karsılastım. burdan bir sonuc cıkmazsa savcılıgada gidip hakkımı arayacağım. insanı aptal yerine koyuyorlar.

    hocam bütün talihsizlikler seni bulmuş, ben makinamdan memnunum gerçi 1 ay içinde adaptör prizi yandı o kadar senin makina o kadar masraf olunca onlarda senin üstüne atmışlar suçu yazık valla..




  • bende tj75 kullanıyorum aynı dediğinden bende de var ama led ekranından kaynaklı bir durum .. laptopun sevmediğim tek özelliği led ekranı..
    lcd televizyonla aynalama yaptığımda inanılmaz görüntü farkı oluyor. nasıl led ekran anlamadım..
    bu olayın dışında cillop gibi laptop.. ekran kartı birçok laptopun kartından daha yüksek.
  • Bendede aynısı oluyo ekranda hafif dalgalanma var dikkat edince.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.