Şimdi Ara

Packard Bell LS44-HR-501TK Kullananlar Kulübü (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
214
Cevap
9
Favori
27.540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bu notebook kullanan arkadaşlar, sıcaklık değerleriniz ne durumda? aşırı sıcak olması üzerine birkaç sıcaklık ölçme programı ile denemelerim sonucu (speedfan ile cpu, afterburner ile gpu sıcakları denedim) gpu oyunlarda 90-94 derece arasında calısmakta, cpu ile 80den aşağı pek inmiyor gibi gözüküyor, bana çok anormal geldi bu değerler, sizdede durum bu şekildemi?
  • Arkadaşlar temiz format atıcam fakat recovery yapıp tekrar gereksiz programları kaldırmak istemiyorum. Windows 7 home premium x64 iso'su birçok sitede var fakat sha1 doğrulaması yapsamda güvenemiyorum. Packard bell'i aradım onlarda klasik şekilde f10'a basın recovery yapın diyorlar, oem windows 7 cd'si temin etmiyorlar. Aslında bu konu bütün laptop kullananların ortak sorunu, temiz format için illegal isolardan başka çare bırakmıyorlar. Sorum şu; msdn sitesinden isoları malesef indiremiyoruz ancak technet'ten enterprise sürümünü indirebiliyoruz. Bunu home premium anahtarımla aktifleştirebilir miyim? Temiz format için ne önerirsiniz?
  • Herkese merhaba,
    Ben de imzamdaki modeli araştırarak aldım ve aylardır kullanıyorum. Performansından memnun olmadığım için servis merkezini aradım ve recovery yapmamı önerdiler. Bu arada da bu kulübü keşfettim ve birçok şey öğrendim. Zaten ben de Ultimate kurmayı düşünüyordum, doğru düşündüğümü anladım. Teşekkürler.
    NOT : Alır almaz 6 DVD' lik seti oluşturmuştum ve firma sitesinden de tüm sürücüleri indirmiştim. Ayrıca, tüm yüklenecek şeyleri tamamlayınca da imajını almıştım. Bir sorun olursa eski haline getirebileceğim.
    Ekran kartında ise bir sorun yaşamadım. Yeni bir program kurduğum zaman uyarıyor ve o program için istediğim kartı ayarlıyorum. Tek sorunum genel bilgisayar hızının böyle bir sistemin çok altında olması. Bazen de donma oluyor ve ne denesem açılmıyor. Güç düğmesine basılı tutarak kapatabiliyorum. Zaten uzun zamandır hiç kapanmamaya başladı. Ancak bu yolla kapatabiliyorum. "Kapatılıyor" yazısı saatlerce duruyor ve kapanmıyor. Bir kez çözdüm ve kapandı, ikinci açışımda yine başladı. Windows yeniden kurulunca sanırım tüm olumsuzluklardan kurtulacağım. Bunların dışında piyasanın en avantajlı notebooku bu galiba. Servisi Ankara' da yok. Bu nedenle inşallah arıza yapmaz, perişan oluruz.
    Selamlar...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Fistan

    Bu notebook kullanan arkadaşlar, sıcaklık değerleriniz ne durumda? aşırı sıcak olması üzerine birkaç sıcaklık ölçme programı ile denemelerim sonucu (speedfan ile cpu, afterburner ile gpu sıcakları denedim) gpu oyunlarda 90-94 derece arasında calısmakta, cpu ile 80den aşağı pek inmiyor gibi gözüküyor, bana çok anormal geldi bu değerler, sizdede durum bu şekildemi?



    Aldığımdan beri hiç ısınma sorunu olmadı. 24 saate yakın sürekli çalıştığında bile aşırı ısınma olmadı. Torent indirirken ve plazma tv' ye HDMI kabloyla bağlayıp HD film seyrederken de hiç ısınma sorunu yaşamadık. Yakında GTA4 + GTA4 Cars Mode kuracağım. O zaman daha iyi bir test yapma şansım da olacak. Burada paylaşırım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aasci -- 28 Haziran 2012; 17:29:21 >




  • Bekliyoruz. Bir de şunu sorayım, ben BIOS versiyonu olarak 1.17 kullanıyordum herhangi bir sorun yoktu. 1.20'ye yükselttiğimde Windows tarafından ekran kartına verilen puan düştü, arada sırada da Chrome'da kilitleniyor, ekran üzerinden ikonlara tıklayamıyorum falan. Yani mouse hareket ediyor ama imleçlere basamıyorum, enter ile oluyor. Mouse'da bir problem yok.

    Oyunlarda görüntüde sıkıntı yaşamıyorum ama Windows'un verdiği not niye düştü onu anlayamadım.
  • arkadaşlar i5 2.5+750 hdd+8gb ram+7670 kullanan arkadaslar bıraz zaman ayırarak tam goruslerını yazabılır lermı ?
    cıhaz suan vatanda yok gelmesını beklıyoruz %25 ındırımde 1550 tl olmustu en son baktıgım tesekkurler sımdıden.
  • beyler arkadaşım aynen bu laptop modelinden kullanıyor orjinal halinde kasma filan oluyordu format attık 2. ekran kartı olan amd radeon 6650 m series ekran kartını bilgisayara bir türlü tanıtamadık amd nin sitesinden driver indiriyoruz böyle bi aygıt pc nizde mevcut değil deyip kestirip atıyor ama aygıt yöneticisi bu ekran kartını görüyor fakat ordada bi sıkıntı war windows bu aygıtın çalışmasını durdurdu diyor ekran kartı görüldüğü halde kullanılamayan bi durumda nasıl yaparım nasıl ederim bir türlü bu işin içinden çıkamadım noolur bilen biri yardım etsin cevap bekliyorum dört gözle .....
  • ekran kartını değiştirmeyi deneyen oldu mu degiştirebiliyormuz.
    ben ati yi çıkartıp nvidia takmak istiyorum nasıl yapabilirim nereden temin edebilirim nvidia yı fiyatları ne kadar
  • Ben sorunumu çözdüm, intel ekran kartı KMplayer ile sorun yaşıyor. BS Player da. Bunları Nvidia kullan diye ayarladım tık yok artık.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cronus75

    Ben sorunumu çözdüm, intel ekran kartı KMplayer ile sorun yaşıyor. BS Player da. Bunları Nvidia kullan diye ayarladım tık yok artık.

    ikinci ekran kartı nvidia değil ati.
    benim kullandıgım programlardan biri ati de sorun çıkartıyor o yüzden nvidia bi kart alıp takmayı düşünüyorum.
  • Uğraştığına ve verdiğin paraya değeceğine düşünmüyorum...
  • İkinci hdd için kızak parçalarını nereden bulabilirim
  • arkadaşlar sebebini bilmediğim sebeple bilgisayardan eski performansı alamıyorum hard disk ten olabilir diye düşünüyorum.

    Birazcık araştırdım ve hibrit disklerle karşılaştım sizce 7200 rpm li normal bir disk mi yoksa hibrit almak mı daha yüksek performans sağlar?

    http://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/seagate-st750lx003-25-750gb-momentus-xt-solid-stade-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=58491

    Daha doğrusu 7200 ile bu baktığım disk arasında ciddi bir performans farkı var mıdır?

    Teşekkürler şimdiden.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: gageracer

    arkadaşlar sebebini bilmediğim sebeple bilgisayardan eski performansı alamıyorum hard disk ten olabilir diye düşünüyorum.

    Birazcık araştırdım ve hibrit disklerle karşılaştım sizce 7200 rpm li normal bir disk mi yoksa hibrit almak mı daha yüksek performans sağlar?

    http://www.vatanbilgisayar.com/Dahili%20Harddisk/seagate-st750lx003-25-750gb-momentus-xt-solid-stade-notebook-disk/productdetails.aspx?I_ID=58491

    Daha doğrusu 7200 ile bu baktığım disk arasında ciddi bir performans farkı var mıdır?

    Teşekkürler şimdiden.

    Ben de bir ara bu ssd konusunu çok araştırmıştım ama yazılımcı bir arkadaşın uyarıları üzerine vazgeçtim. SSD nin bilgisayarın hızlı açılmasını ve eğer çok fazla kullanıyorsanız kopyalama işlemini hızlandırıyor. Bunun dışında performansa çok etkisi yok. Yoksa bi programı ya da oyunu daha hızlı ya da performanslı çalıştırmanızı sağlamıyor. Bu linkini attığınız hibrit hdd bence daha makul sisteminiz için ya da çok kullandığınız paylaşım dosyalarınız için küçük bir ssd ayrılmış normal bir hdd olduğundan bilgisayarınız ssd performansını yakalıyor. Ama yine de bence pahalı ve gereksiz bir teknoloji. Üstelik hdd ye oranla kısa bir ömrü var.




  • Ls44 ün ikinci hdd bölmesini kullanmak istiyorum ama hdd bağlantı parçalarını bulamadım. İstanbul da bu parçaları satan bir yer var mı yoksa illa ki yurt dışından mı sipariş geçmek gerekiyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar yardım ederlerse sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uqurkanks

    beyler arkadaşım aynen bu laptop modelinden kullanıyor orjinal halinde kasma filan oluyordu format attık 2. ekran kartı olan amd radeon 6650 m series ekran kartını bilgisayara bir türlü tanıtamadık amd nin sitesinden driver indiriyoruz böyle bi aygıt pc nizde mevcut değil deyip kestirip atıyor ama aygıt yöneticisi bu ekran kartını görüyor fakat ordada bi sıkıntı war windows bu aygıtın çalışmasını durdurdu diyor ekran kartı görüldüğü halde kullanılamayan bi durumda nasıl yaparım nasıl ederim bir türlü bu işin içinden çıkamadım noolur bilen biri yardım etsin cevap bekliyorum dört gözle .....

    http://forum.donanimhaber.com/m_59856337/mpage_1/f_/key_//tm.htm

    Bu linkte probleminizin çözümü var. Bios versiyonunuzu güncelleyeceksiniz basit bir çözümü var yani.




  • Arkadaşlar, mSATA portuna ssd takan var mı bu laptoba? Ne yaptıysam bios görmüyor ssd'yi.
  • S.a arkadaşlar benimde bi sorunum var Ls44-hr kullanıcısıyım bilgisayara format attım recoveryden değil . Normal cd ile attım recovery falan silindi. ne yapmam gerekiyo nasıl geri getirebilirim ? ilginize tşk ederim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: can6prmk

    Aykan'ın da bahsettiği gibi kapağın üst kısmındaki turuncu tırnağa yakın köşede Acer için keskin bıraktıkları kapağı biraz ovalleştirdim ve alt kısımda da 2 tane tırnak fazla onlarıda kırdım ve cuk oturdu diyebilirim.
    Kenarlarda açıklık var evet kozmetik olarakta çok hoş durmuyor belki ama hem alt kısımda olduğu için hemde öncelikli amaç 2. HDD'i taktıktan sonra üzerine bir kapak koymak olduğundan çokta umurumda olmadı açıkçası. Kapak almak isteyenler sakın sırf bu yüzden almamazlık yapmayın derim.

     Packard Bell LS44-HR-501TK Kullananlar Kulübü

     Packard Bell LS44-HR-501TK Kullananlar Kulübü

     Packard Bell LS44-HR-501TK Kullananlar Kulübü

     Packard Bell LS44-HR-501TK Kullananlar Kulübü

     Packard Bell LS44-HR-501TK Kullananlar Kulübü

     Packard Bell LS44-HR-501TK Kullananlar Kulübü

     Packard Bell LS44-HR-501TK Kullananlar Kulübü

     Packard Bell LS44-HR-501TK Kullananlar Kulübü


    Ben de dün uğraştım hdd tarafındaki kapakla. Ne yaptıysam oturtamadım ki imkanı da yok gibi gözüküyor. Sendeki resimleri göremedim linkler kırık.

    http://www.amazon.com/HDD-Bracket-Packard-Easynote-LS44HR-Serie/dp/B00KNNP5G8 fiyatı $110 falan tutuyor bu alt kapağın. Biraz tuzlu geldi.

    Sendeki resmi tekrar atabilirsen alt kapağa modifiye yapmaya çalışacağım son çare olarak da siparişi veririm artık.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Voliax

    quote:

    Orijinalden alıntı: can6prmk

    Aykan'ın da bahsettiği gibi kapağın üst kısmındaki turuncu tırnağa yakın köşede Acer için keskin bıraktıkları kapağı biraz ovalleştirdim ve alt kısımda da 2 tane tırnak fazla onlarıda kırdım ve cuk oturdu diyebilirim.
    Kenarlarda açıklık var evet kozmetik olarakta çok hoş durmuyor belki ama hem alt kısımda olduğu için hemde öncelikli amaç 2. HDD'i taktıktan sonra üzerine bir kapak koymak olduğundan çokta umurumda olmadı açıkçası. Kapak almak isteyenler sakın sırf bu yüzden almamazlık yapmayın derim.

     Packard Bell LS44-HR-501TK Kullananlar Kulübü

     Packard Bell LS44-HR-501TK Kullananlar Kulübü

     Packard Bell LS44-HR-501TK Kullananlar Kulübü

     Packard Bell LS44-HR-501TK Kullananlar Kulübü

     Packard Bell LS44-HR-501TK Kullananlar Kulübü

     Packard Bell LS44-HR-501TK Kullananlar Kulübü

     Packard Bell LS44-HR-501TK Kullananlar Kulübü

     Packard Bell LS44-HR-501TK Kullananlar Kulübü


    Ben de dün uğraştım hdd tarafındaki kapakla. Ne yaptıysam oturtamadım ki imkanı da yok gibi gözüküyor. Sendeki resimleri göremedim linkler kırık.

    http://www.amazon.com/HDD-Bracket-Packard-Easynote-LS44HR-Serie/dp/B00KNNP5G8 fiyatı $110 falan tutuyor bu alt kapağın. Biraz tuzlu geldi.

    Sendeki resmi tekrar atabilirsen alt kapağa modifiye yapmaya çalışacağım son çare olarak da siparişi veririm artık.

    Bendeki kapakta aynen bu işte. Tabi ben $25 gibi bir fiyata almıştım Almanya'dan bu fazla tuzlu. Fotoğrafları güncelleyeceğim.




  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.