Şimdi Ara

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2010

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
841
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli arkadaşlar,

    İstanbul Bilgi Üniversitesi'nin Linux Kullanıcıları Derneği ile ortak düzenlemiş olduğu Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin bir yenisi bu yıl 2-3 Nisan 2010 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Yerleşkesi'nde yapılacak. Geçen yıl haber vermeyi unutmuştum fakat bu yıl görür görmez haber vermek istedim.

    Geçen sene aynı zamanda Linux Şenliği'ne de ev sahipliği yapan ve Jonathan Conradt(Chrome Browser fikrinin yaratıcılarından), Sebastian Kügler (KDE4 hackerlarından ve Plasma ekibinden), Douglas Crockford (JavaScript'in en önemli isimlerinden) gibi dünyaca ünlü isimlere ev sahipliği yapan üniversitemin bu organizasyonunu tüm özgür yazılım ve açık kaynak gönüllülerine buradan duyurmak istedim.

    Bu sene de davetli konuşmacılar içerisinde ilk göze çarpan Matt Zimmerman (Ubuntu'nun mensubu olduğu Cannonical Ltd. CTO'su), Leslie Hawtorn (Google Summer of Code programı topluluk yöneticisi) gibi ünlü isimlerin yanı sıra bu alanda ciddi işler yapan kişiler bulunmaktadır. Öğrenciler için maksimum düzeyde verim alınacağına inandığım bu organizasyondan eminim işinde usta olan yazılımcı arkadaşlar dahi çok önemli şeyler öğreneceklerdir.

    Geçtiğimiz sene aynı zamanda sürpriz organizasyonlar (Reaktif hokey, dolapdere yerleşkesinde Open Arena turnuvası) yapılan bu organizasyon aynı zamanda ülkenin dört bir yanından yüzlerce kişiye ev sahipliği yapmıştır (yanılmıyorsam 760 gibi bir rakamdı).

    Bu organizasyona Bilgi Üniversitesi neden ev sahipliği yapıyor derseniz, Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri departmanı Türkiye'de bu alanda eğitim veren tek öğretim kurumu olup, kendisini tam anlamıyla açık kaynağa adamıştır. Hatta öyledir ki, bilgisayar lablarında açık kaynak olmayan hiç bir program yüklenmemiştir ve bölüm başkanı olan bilgisayarlar konusunda büyük bir üstad olan Chris Stephenson'un bu konuda kesin emirleri vardır bölüm eğitmen ve asistanlarına.

    Bu seneki katılımcılardan kesin olanların yanı sıra Richard Stallman ile hala görüşülüyor ve katılımcılara her an yenileri eklenebilir. Daha tam katılımcı listesi belirlenmiş olmamakla birlikte yukarıda yazan isimlerin yanına kesinleştikçe ekleneceklerdir.

    Geçtiğimiz dönemlerde Richard Stallman(GNU'nun yaratıcısı), Ian Murdock(Debian'ın isim babası ve kurucularından), Miguel de Icaza gibi isimlerin konuk olduğu bu etkinliğe hepinizi davet ediyorum. İşte organizasyonun linki

    http://www.ozguryazilimgunleri.org/

    Ayrıca büyük bir olasılıkla orada görevli öğrencilerden biri ben olacağım. Gelen arkadaşlar beni bulabilirler, DH'tan olduklarını söylediklerinde özel ilgiyle de karşılaşacaklardır(İsmim Mustafa, kime sorsanız orada gösterir). Soruları olan var ise PM yolu ile de ulaşabilir. Hepinizi bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcbtrcs -- 2 Mart 2010; 0:11:16 >







  • Kesinlikle katılacağım. Bilgilendirme için teşekkürler.
  • Evet arkadaşlar etkinliğin facebook sayfası da açılmıştır. Tüm donanımhaber forumdaşlarını bekleriz. Mozdev, canonical ve google'dan konuşmacıların da katılacağı bu etkinlik herkes için faydalı olacaktır

    http://www.facebook.com/event.php?eid=349588267321&ref=nf
  • İnşallah bu sene katılıcam.
    Lakin böyle bir organizasyon daha fazla ses getirmeli bence...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 54p74nt1

    İnşallah bu sene katılıcam.
    Lakin böyle bir organizasyon daha fazla ses getirmeli bence...


    Kesinlikle katılıyorum. Bir çok yazılım firması, teknik departmanlar, üniversite vb. yerlere afiş ve broşürler dağıtıldı fakat sanırım bunlar katılımı sağlamak için yeterli olmuyor. Bu tarz çok katılımlı sanal ortamlarda reklam yapmak daha etkileyici.

    Tekrar söylüyorum, tüm herkesi bekliyoruz. Çok verimli geçeceğinden hiç bir şüpheniz olmasın.
  • Etkinlik programı aşağıdaki linkte verilmiştir.

    http://www.ozguryazilimgunleri.org/program.html
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.